https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2017 ALL-STAR’A DOĞRU (BATI’NIN MUHTEMEL ADAYLARI)

Okunması Gerekenler

Gelelim Batı yakasına… Burada işler daha zor, daha karmaşık; çünkü burası Batı Konferansı ve kaliteli takım sayısı mebzul miktarda. Stephen Curry’nin oybirliği ile MVP seçilip tarihte bir ilki başarmasının üzerinden sadece 5-6 ay geçti, fakat lig öyle bir düzeye çıktı ki, Curry eğer yedeklerden All-Star’a seçilirse şaşırmayalım! Devamı için buyurun cümbüşe:

 

 

İsim

Pozisyon Takım Bu Yazı Yazılırkenki Derecesi Bu Yazı Yazılırkenki Ortalamaları

Yorum

James Hardenjames harden ile ilgili görsel sonucu

G Houston Rockets 21-7 36.8dk, 27.7s, 8r, 11.8a, 1.5tç, 0.3b, 5.6tk

D’Antoni, Phoenix’te Steve Nash’e yaptığını bu yıl da Houston’da Harden’a yapıyor. Harden için biçilmiş kaftan olan yüksek tempolu ve topa Harden’ın hükmettiği hücüm sistemi sayesinde, Harden azami limitlerine ulaşmış durumda. Çok top kaybetse bile, asist ortalamasını neredeyse ikiye katlayarak bunu telafi ediyor. Rockets geçen yıla nazaran o kadar yükselişte ki, Harden’ın All-Star’a ilk 5’ten girmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Russell Westbrookwestbrook ile ilgili görsel sonucu

G Oklahoma City Thunder 16-11 35.1dk, 30.4s, 10.5r, 11a, 1.3tç, 0.3b, 5.6tk

Oscar Robertson’ın 2016 versiyonunu izliyoruz adeta. Durant gittikten sonra beklendiği üzere takımın tek hakimi haline gelen Westbrook, “Big O” Oscar gibi triple-double’ları alışkanlık haline getirmekle kalmıyor, triple-double ortalamalar tutturduğu gibi aynı zamanda takımını muteber bir galibiyet derecesine de taşıyor. Bunu, benzer kalitede takımlara sahip Cousins veya Ant-Man yapamıyor. Zamanında Oscar için yapılan en büyük eleştiri, triple-double uğruna maç kaybettirmesiydi – Westbrook şimdilik bu konuda Oscar’dan daha iyi durumda ve Thunder’a maç kazandırmayı sürdürüyor. Feci top kaybı yüzdesine karşın, MVP’nin favorisi, All-Star’ın da favorisidir…

Blake Griffinblake griffin ile ilgili görsel sonucu

F Los Angeles Clippers 20-7 33.4dk, 21s, 8.9r, 4.6a, 1tç, 0.5b, 2.4tk

Dönüşü muhteşem oldu… Geçen yılki talihsizlikler ve bireysel hatalar, Blake’ten pek bir şey götürememiş. Clippers şu an bir şampiyonluk adayıysa, CP3 ile beraber en büyük pay sahibi, olgunlaşmış, orta mesafeden de Shawn Kemp’leşebilmiş Blake Griffin’dir. All-Star seçilmemesi ayıp kaçar…

 

Kevin Durantkevin durant ile ilgili görsel sonucu F Golden State Warriors 24-4 34.3dk, 25.8s, 8.5r, 4.7a, 1.3tç, 1.6b, 2.3tk

GSW’nin başarılı olması kimseleri şaşırtmadı – Durant’in tüm şimşekler üzerindeyken takıma uyum sağlaması da öyle. Fakat savunmada Durant kendini öylesine geliştirdi ki, bizim bile ağzımız açık kalıyor. Durant, Golden State’e kattıklarıyla All-Star’a ilk 5’ten seçilmeyi sonuna kadar hak ediyor…

 

Anthony Davisanthony davis ile ilgili görsel sonucu

F/C New Orleans Pelicans 9-19 37.7dk, 30.2s, 11.2r, 2.2a, 1.6a, 2.8b, 2.5tk

Evet, Pelicans çok vahim bir durumda. Evet, gidişatı kötü takımlardan All-Star çıkması için müstesna bir şeyler olması lazım. Ve evet, Ant-Man, bulabileceğimiz en güzel istisna. Sezonu 50 sayılık bir maçla açan, inanılması güç performanslar sergileyen ve geçen yılki Fetret Devri’ni atlatan Davis eğer All-Star seçilmezse büyük haksızlık olur. Zira guard olmadığı için topa hükmedemeyen bir oyuncunun bu denli akıl almaz rakamlar yakalayabilmesi ve rakiplere tek başına kafa tutması bile başlı başına bir olaydır. Hem, organizasyona New Orleans’ın evsahipliği yapacağını da unutmayalım…

 

Stephen Currycurry ile ilgili görsel sonucu

G Golden State Warriors 24-4 33.1dk, 24.7s, 4.4r, 5.9a, 1.6tç, 0.2b, 2.9tk

Geçen yılın oybirliğiyle MVP’si, bu yıl, takımı da bu denli iyiyken benim gözümde yedeklere düşüyorsa, bunun tek sebebi, Harden ve Westbrook’un insanlık dışı performansı ve Durant’in gelişiyle Curry’nin sahne ışıklarını bölüşmesidir. Curry’nin ritminde bir azalma yok; halen aynı etkinlikle oynuyor, fakat yandaşları sayesinde daha ekonomik şekilde kullanılıyor. All-Star olması kaçınılmaz..

 

Chris Paulcp3 ile ilgili görsel sonucu

G Los Angeles Clippers 20-7 31.8dk, 17.8s, 5.1r, 9.4a, 2.3tç, 0.2b, 2.3tk

Her hücuma hükmeden “Point Guard” neslinin son numunesi CP3, bu yıl şeytanın bacağını kırıp bir NBA Finali görebilir. Clippers tek yönlü fakat çok güçlü bir yapıya sahip, ve Paul’ün önderliği onlara çok şey katıyor. Ayrıca %40’la üçlük, %50 ile ikilik, %88 ile de faul atışı kullanıyor. All-Star’a seçilmesi, hakkaniyetin gereğidir…

 

Gordon Haywardgordon hayward ile ilgili görsel sonucu

F Utah Jazz 17-10 35.4dk, 22.5s, 6.3r, 3.8a, 1tç, 0.3b, 2.2tk

Sezon başını sakatlık sebebiyle kaçırdıktan sonra bir döndü pir döndü Hayward. George Hill’in gelişiyle Utah çok muteber ve tehlikeli bir takım oldu belki, fakat aslan payı halen Gobert ve Hayward’a ait. Hayward artık All-Star kalibresine vardı, umarım hakkı teslim edilir.

 

DeMarcus Cousinsdemarcus cousins ile ilgili görsel sonucu

C Sacramento Kings 10-16 34.5dk, 28.1s, 10.9r, 3.5a, 1.2tç, 1.4b, 2.9 tk

Müstesna bir diğer ismimizin, Cousins’ın, felaket bir takımı var. Cousins dışarıda oynamaya başladıkça yüzdeleri gitgide düşüyor (%45 fg). Cousins mental sorunlarını bir türlü aşamadı. Fakat ‘Boogie’, halen daha çok kıymetli ve geleceği halen daha parlayabilir. All-Star’a girecekse muhtemelen yedeklerden girecek; çünkü o da Anthony Davis’in handikaplarından muzdarip ve Davis’in aksine bir şahika gibi oynamıyor. Yani, Davis altınsa, Cousins şu an gümüştür…

Rudy Gobert/gobert ile ilgili görsel sonucu

Marc Gasolİlgili resim

C Utah Jazz/

Memphis Grizzlies

17-10/

18-10

32.3dk, 12s, 11.6r, 0.9a, 0.6tç, 2.7b, 1.6tk/

33.7dk, 19.8s, 6.3r, 4.1a, 0.9tç, 1.6b, 2tk

 

Gobert, bu yıl tüm lig çapında pota altının en büyüklerinden biri haline geldi. İkili oyunları halen çok iyi savunamasa da, switch’lerin ardından Gobert’e karşı tez paslarla ters çapraz ve diplerden sayı bulmak kolay olsa da, Fransız dev her maç 10 sayı 15 ribaunt 3 blok yapabiliyor ve Utah’a kademe atlatıyor. Marc ise, en mühim eşlikçisi Conley sakatken bile takımını galibiyetlere taşıyabilecek kadar büyük oynuyor ve Memphis’in yeni sistemine adapte olabildiği için kariyerinin belki de en iyi günlerini yaşıyor. İkisinden birisi All-Star seçilecektir.

 

Damian Lillardlillard ile ilgili görsel sonucu

G Portland Trail Blazers 13-16 35.5dk, 27.4s, 4.5r, 5.8a, 0.9tç, 0.3b, 2.7tk

Portland geçtiğimiz yılki kadar ışıldamasa bile, Lillard halen pek çok maçta üstüne düşeni aşıp devleşiyor (%463 fg). Savunma haricinde ne onun ne de Portland’ın pek bir eksiği yok – bu da All-Star seçilmeye engel değil.

 

Kawhi Leonardİlgili resim

F San Antonio Spurs 21-5 33.6dk, 24.5s, 6r, 3.1a, 2tç, 0.5b, 1.8tk

Sona attığıma bakmayın; Kawhi halen bu ligin en önemli 3-4 oyuncusundan birisi. Tek sorun, Spurs’ün ve Kawhi’ın mütevazı ve şovdan uzak yapısının, onca flaş takıma nazaran daha sönük görünmesi. Bu Spurs’ü önemsizleştirmiyor elbette, fakat All-Star gibi etkinliklerde seyirciler şovu her şeye yeğliyorlar. Bakalım itidal, verimlilik ve asalet, Duncan’da durduğu gibi duracak mı “Pençe”de? (Meali: Kawhi mutlaka All-Star seçilir, ama Batı’da o kadar beklenmedik performanslar var ki, yedeklerden seçilmesi daha muhtemel. Durant’i aşamaz belki ama, seyirci işini bilirse Blake’i geçebilir.)

 

 

Diğer muhtemel adaylar:

Wilson Chandler (DEN): Sırf Denver istikrarsız diye, Chandler’ı görmezden gelemeyiz. Geçtiğimiz yılı oynamadan geçiren birisi, öyle büyük bir sakatlıktan bu denli sağlam dönüyorsa ve Denver’ı önce benchten, şimdi de ilk 5’ten sırtlıyorsa, All-Star için en azından adının geçmesi gerekir bence…

George Hill (UTA): Kıymetini Utah’ta kanıtladı mı, katladı mı ona siz karar verin. Kesin olan tek şey, Hill’in şu an çok formda olduğu ve takımını özel bir yere getirdiği gerçeği. Lakin savunmada fark yaratmanın ödülü (eğer Mutombo veya Ben Wallace değilseniz) size All-Star payesi olarak dönmeyebilir.

Karl-Anthony Towns (MIN): Henüz All-Star olması için erken, demeyin. Batı’da değil Doğu’da olsa, Porzingis’in ve Drummond’ın önünde zikredilirdi Towns’ın ismi. Oyunu devleşti, tıpkı LaVine ve Wiggins gibi o da eksiklerini gayet iyi örttü; fakat facia takım savunması yüzünden Minnesota devleşemedi – bu yüzden de ne onun, ne Wiggins’in ne de LaVine’in All-Star seçilmesi pek mümkün değil.

Zach LaVine, Andrew Wiggins (MIN): Bkz. Karl-Anthony Towns

CJ McCollum (POR): Geçtiğimiz yılki MIP ödülünün hakkını bu yıl veriyor McCollum (ki genelde MIP seçilenlerin, sonraki sezonlarda çuvallamasına alışkınızdır). Fakat rakipleri o kadar kuvvetli ki, Portland’dan bu yıl Lillard hariç ikinci bir ismin All-Star seçilmesi anca sakatlıklarla mümkün olabilir.

Eric Bledsoe (PHO): All-Star onun için gerçekçi bir ihtimal değil belki, fakat dipteki Suns’ın eli ayağı olan Bledsoe biraz olsun takdiri hak ediyor.

Eric Gordon (HOU): İşte bu Eric’in bir sürpriz yapma ihtimali var. Houston’da o da kendini buldu ve Harden kadar etkili işler başarabiliyor. Bakalım bu muazzam şutörün 6. Adam gibi oynaması, All-Star’da bir dezavantaj yaratacak mı?

Harrison Barnes (DAL): Dallas bu denli felaket durumda olmasaydı, Barnes’ın franchise player ışığı saçtığından ve rol oyuncusuyken bir lidere evrildiğinden bahsedebilirdik. Ama fazlası zarardır.

DeAndre Jordan (LAC): Geçen yıla nazaran biraz daha sönükleşti DeAndre’nin performansı, orası kesin. Yine All-Star kadrajında yer alacaktır, fakat böyle rakiplerle işi hiç kolay değil.

Klay Thompson (GSW): Aslında bu sezon bir maçta 60 sayı atmış birisini elbette taraftarlar bir All-Star ile ödüllendirmeyi düşünürler. Tabi bu isim Warriors’ın demirbaşlarından süper-şutör Klay ise, Splash Kardeşler’in ayrı gayrı düşmesine gönülleri hiç razı olmaz. Eğer ki süper takımların varlığı, bireysel kahramanlıklardan üstün gelirse; yani All-Star’ı oyuncular değil yine takımlar işgal ederse, o vakit Klay de Lillard’ı ve/veya Hayward’ı mutlaka denize döker ve All-Star seçilir. Draymond Green‘i de bu kefeye koyabiliriz; lakin benim gönlüm, bu yıl bu iki ismin maçı kenardan seyretmesinden yana. Neden mi? Durumun özellikleri hesaba katılınca, daha çok hak edenler var diye düşündüğüm için.

 

Yazarın diğer yazılarına erişmek için tıklayın

 

mail: efe.ozenc@abcspor.com

twitter: @efe_ozenc

Youtube: Turuncu ve Siyah Kadar Yuvarlak

Son Haberler

AMATÖRCE

Yedigimiz iki gol de olacak iş değil. İlkinde ortada fol yok yumurta yok. Rakibin ne baskısı var ne pozisyonu....

Benzer Konular