https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

TÜRK MUSİKİSİNİN EN ÜNLÜ BESTEKARI DA TERLETTİ ÇUBUKLUYU!

Okunması Gerekenler

brunoGenellikle sen hangi takımlısın şeklinde yanlış bir Türkçeyle sorarlar hangi takımı desteklediğimizi. Sen hangi takımı tutuyorsun veya destekliyorsundur doğrusu.
İllet olurum bu soru şekline.
Bir de Fenerbahçeli misiniz diye sorarlar, hayatta Fenerliyim demem.
Çünkü bir Fenerlinin ben Fenerliyim demesi yanlıştır. Bu soruya Fenerbahçeliyim diye cevap verirsem ne farkım kalır bir Galatasaraylıdan veya bir Beşiktaşlıdan.
Hasta Fenerliyim hatta Manyak Fenerliyim derim tüm Fenerliler gibi.
Mutlaka diğer takımlarında hastası var ama bizim çok be ! Çok daha fazla anasını satayım, bu konuda rakip tanımam yani.
Bir kere Fenerli olduysanız bir daha bırakamazsınız, “Dönülmez Akşamın Ufkundasınız”
İşte size ilginç bir detay daha şanlı Fenerbahçe tarihinden:
Dönülmez Akşamın Ufkundayız şiirini besteledikten sonra ” Bir Tatlı Huzur “almak için Kalamış’a gelen çok çok ünlü TSM bestekarı aynı zamanda Timur Selçuk’un babası Münir Nurettin Selçuk da bir dönem Fenerbahçe forması giydi.
1918-1919 yılları arasında Fenerbahçe Futbol takımı formasını terletti, lakin bir koltuğa iki karpuz sığdıramamaktan endişe edip futbol ve müzik arasında bir tercih yapmak zorunda kalarak yeşil sahalara çok erken veda etti.
Futbolculuğu ile ilgili en önemli özelliği takım oyununa olan yatkınlığı ve isabetli paslarıydı. Ayrıca ayak içiyle de çok ince ortalar yaptığı hala anlatılır ve çalım atma becerisinin de yüksek olduğundan bahsedilir. Özellikle sağ ayağının iyi olduğu, sol ayağının ve kafa şutlarının zayıf olduğu ama süratinin iyi olduğu da anlatılagelir.
Bir diğer enteresan not da naifliği ve titizliğe ile ilgili. Çamurlu sahalarda ne maçlar oynanırmış da Münir Nurettin’in tozluğu bile kirlenmezmiş.
Ayrıca topa asla kafa ile müdahale etmezmiş. Nedeni sorulduğunda da hem saçlarının bozulmaması hem de ses tellerine zarar gelmesin diye kafa vurmadığını söylermiş.
Müziği tercih ederek hem kendi hem de Türk müziği adına önemli bir şey yapmış kanaatindeyim.
Yahya Kemal’in pek çok şiirine hayat veren Münir Nurettin’in Mezarının da Yahya Kemal ve Ahmet Hamdi Tanpınar’ınkinin yanında olması da sanıyorum bir tesadüf değil.
Artık o besteleri daha farklı bir duyguyla dinleyeceğinize eminim, Nur içinde yatsın büyük üstad.

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

bruno.monte@abcspor.com

Son Haberler

FUTBOLUN BİTTİĞİ GÜN

Olmaz olsun böyle lig. Olmaz olsun böyle galibiyet. Yeter artık Fenerbahçe'nin bu ülkede maruz kaldığı muamele. Lanet olsun Fenerbahçe'yi senelerdir ırkçılık derecesinde...

Benzer Konular