https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

MARATHON POUR TOUS, OLİMPİYATLARA BİR İLK!

Okunması Gerekenler

Olimpiyatlarda bir ilk! Maraton yarışında amatör atletler ilk kez bir Olimpiyat etkinliğine katılma şansına sahip oldu.

Paris’i Versay (Versailles) Sarayı’na bağlayan bir parkurda 42.195 km’lik (26 mil, 385 yard) mesafeyi kat etmeye çalışacaklar için unutulmaz bir deneyim olacağı aşikar!..

Ayrıca ikinci bir parkur olan 10 km de programda yer alıyor.

2 yarış da 10 Ağustos Cumartesi günü..

Bu rotaların her biri için toplam 20.024 yarış numarası ücretsiz olarak dağıtıldı.

“Marathon pour tous” (herkes için Maraton) mottosu ile birçok sporseverin ‘ahhh keşke ben de bu hissi tadabilseydim” diyeceği organizasyona ilgi büyük.

Olimpik Maraton için, normalin üstünde pozitif negatif irtifa farkı ile, sadece amatörler için değil, madalya için yarışacak atletler için bile zor olduğu kadar zorlu da bir parkur!.

Yarışı kim kazanır sorusuna da tabii ki 2 saatten fazla sürecek mücadele her türlü sakatlık ve sürprize açık da olsa, kağıt üstündeki 2 favori; Kenyalı maratoncular Eliud Kipchoge ile Benson Kipruto.

** Bu arada Olimpiyat rekoru Samuel Kamaru Wanjiru’ya ait. Kenyalı atlet 2008 Pekin’de 2 saat 6 dakika 32 saniye’lik derece yapmıştı.

Not: Merak edenlere; maraton koşusunun uzunluğu MÖ 490’da Yunanların Persleri yendiği müjdesini ulaştırmak için Maraton şehrinden Atina’ya kadar koşan Yunan askerinin anısına 42.195 metredir.

ABC Spor

@ABC_Spor

Son Haberler

VFB, VLF, TSG, FSV, SPVGG, BVB, MSV, RS, HSV, BSC ALMAN KULÜPLERİ

Bugünkü konumuz Alman kulüpleri ve tam isimleri. Hepimiz arkadaki şehir ya da takım isimleri biliriz ama ya başlarındaki kısaltmalar ? Mesela...

Benzer Konular