https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

AVRUPALI FENERBAHÇE

Okunması Gerekenler

Müthiş bir ilk devre oynadık bence.
Tempoysa tempo, mücadele ise mücadele.
Takım olarak tüm oyuncular çok istekli, çok motiveydiler. Bunun yanında hücuma çıkarken de zaman zaman seri paslarla göze hoş gelen bir futbol oynadık. Sanki bir kaç senedir Avrupa’dan uzak kalmış değil, kupaların gediklisi bir takım vardı sahada. Ben hem çok keyif aldım hem de gurur duydum oynadığımız oyundan.

Tabii çok yıpratıcı bir Sivas maçının ardından bu kadar tempo sonrası ikinci yarı düşüş göstermemizi herkes beklemiştir. Öyle de oldu. Her ne kadar defansımız sağlam dursa da orta sahamız daha kolay geçilir bir hale geldi. Ferdi’nin sakatlık sonrası Mert Hakan’ın da uzun sürenin ardından ilk kez 11’de yer alması zorlanmalarına sebep oldu. Savunmayı en önden başlatan müthiş çalışkanlığıyla göze batan Valencia da yoruldu. Çok pozisyon vermesek te baskı yedik bu bölümde. Sanki değişiklikler de biraz geç geldi.

Enteresan olan takımın fizik olarak en zayıf adamı Rossi’ye hocanın böylesine mücadeleli iki maçta ardarda 90 dakika yer vermesiydi. “Vardır bir bildiği” diyoruz ama ilk dakikada kaçırdığı pozisyon ve yedirdiği goldeki dirençsizliğiyle negatif olarak göze çarptı Rossi. Top alış verişinde ve hareketli oluşuyla ise olumlu not aldı.

Bir başka olumlu gelişme Mesut’un giderek form tutması. Almanya’daki bu maçta kendini özellikle göstermesini bekliyordum. İlk yarıdaki güzel oyunda payı büyüktü. Onu daha fazla topla buluşturmamız lazım. Bir başka güzellik te komple defansımızın ve önlerindeki Gustavo’nun cansiperane mücadelesiydi.

Zaten “birlikte” mücadele etmek, “beraberce” savaşmak bu takımın bu sezonki en önemli özelliği. Geçen sezon sonunda Sivas karşısında dirençsizce şampiyonluğu bırakan takımdan, Osai’nin son dakikalardaki tartışmasında ona destek için sahaya dalan takıma geldik. Pelkas’ı maç bitimi teselli eden arkadaşlarını ve ona sahip çıkan tribünleri canlı olarak görmek te güzeldi.

Yeter ki yarın, öbür gün kötü sonuçlar geldiğinde bu birliktelik, bu motivasyon bozulmasın. Camia olarak kırılganlık göstermeyelim. Tribünlerin desteği her daim sürsün. Bugün sahada gördüğüm Avrupa’lı Fenerbahçe ve onun sonuna kadar birlikte mücadele eden futbolcuları bu desteği fazlasıyla hakediyorlar.

mail: alp.eralp@abcspor.com

twitter: @alperalp72

Son Haberler

HEP SONLAR HATIRLANIR

Maç başlamadan önce sorsalar, ''Beşiktaş'ı 2-1 yeneceksin, razı mısın?'' diye, çoğumuz kabul ederdik herhalde. İstediği kadar sıkıntılı bir dönem...

Benzer Konular