https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

OAKA’DA REKORLAR VE İLKLERİN GECESİ

Okunması Gerekenler

Bu sezon bu salonda oynadığı 15 maçın 14’ünde kazanmayı başaran Panathinaikos, sadece 8.haftada ezeli rakibi Olympiakos’a (77-79) kaybetmişti.

Fenerbahçe karşısında 16 sayı öndeyken skoru koruyamamaları ve maçı 71-58 kaybederek saha avantajını yitirmeleri ile birlikte, OAKA’daki gece birçok ilki ve rekoru da yanında getirdi.

*** Bu salonda EN AZ SAYI ATTIKLARI karşılaşma, 69-68 biten 14.hafta Baskonia maçı iken, dün gece 58’de kaldılar

*** 25.hafta 9 Mart’ta Zalgiris deplasmanında (bu sezon en son kaybettikleri maçtı) 58 sayıda kalmışlardı ve bu karşılaşma ile sezon rekorunu da egale ettiler.

*** Yeşiller, ayrıca neredeyse kusursuz oynayan Fenerbahçe savunması karşısında, 2.devreyi toplamda 16 sayı ile geçebildiler ki (8-8), bu da bir devrede attıkları EN AZ SAYI rekoru oldu.

*** Pana, Türk takımlarına karşı, en son 8 Mart 2006’da Anadolu Efes ile oynadığı maçta kaybetmiş ve sonrasında oynadığı 11 maçı kazanmıştı. 4,057 günlük seri de dün geceyle sona erdi.

*** Obradovic Fenerbahçe’nin başında çıktığı 4 sezonda OAKA deplasmanında ilk kez kazandı.

*** Sadece Obradovic değil, Fenerbahçe de kulüp tarihinde ilk kez bu salondan galibiyetle ayrılmayı başardı. Sarı Lacivertliler daha önce oynadıkları 7 karşılaşmayı da kaybetmişlerdi.

*** Bogdan Bogdanoviç karşılaşmayı 23 sayıyla bitirip en skorer isim olurken, aynı zamanda 5 ribaund, 4 asist ve 3 blokla “35 Verimlilik Puanı” aldı ve bu kariyer rekoru oldu.                                                                                     Sırp guard’ın yapığı 3 blok da, kendi adına gecenin bir diğer rekoruydu.

*** Maçı 16 sayıyla bitiren bir diğer Sırp oyuncu, Kalinic de sezon rekorunu kırarken (3 kez 13 sayı atmıştı), bulduğu 4 isabetli üçlük de ona kendi adına başka bir rekor daha getirdi.

Son Haberler

HEP SONLAR HATIRLANIR

Maç başlamadan önce sorsalar, ''Beşiktaş'ı 2-1 yeneceksin, razı mısın?'' diye, çoğumuz kabul ederdik herhalde. İstediği kadar sıkıntılı bir dönem...

Benzer Konular