https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

PANZERLER REKORLARI ALT ÜST ETTİ !

Okunması Gerekenler

ALMANLAR BREZİLYA’yı yarı final maçında yerle bir etmekle kalmadı, rekor üstüne rekor kırarak da 8 TEMMUZ 2014 TARİHİNİ, Dünya Kupaları için ölümsüz sayfaların en ön safhalarına yerleştirmiş oldu!

İşte dün gece kırılan birbirinden ilginç rekorlar sinsilesi;

***1974’de Almanya’da düzenlenen Dünya Kupasından sonra İLK KEZ bir takım TEK BİR DEVREDE 5 gol ATTI.

1974’de Yugoslavya 9-0 kazandığı Zaire maçında ilk devreyi 6-0, aynı turnuvada Polonya da Haiti karşısında 5-0 önde kapamışlardı.

***ALMANLAR attıkları 7 golle Dünya Kupalarında en çok gol atan ülke ünvanını ellerine geçirdiler. 216 golle çıktıkları yarı final maçında buldukları 7 golle 223 gole ulaşıp zirveye yerleştiler.

Eski Rekor Brezilya’ya aitti. 219 goldelerdi, attıkları tek golle toplamda 220 oldular.

germany***ALMANLAR 6 dakika içinde 4 gol attılar ki, bu Yarı Final için bir rekor ve büyük olasılık yüzyılarca devam edecek bir istatistik!

***Almanlar bu skorla Brezilya’ya 1920’de Uruguay’a  6-0 kaybettiğinden beri EN FARKLI mağlubiyetlerini aldırdılar.

***Miroslav KLOSE 23.dakikada attığı golle toplam sayıyı 16’ya çıkartarak,  en çok gol atan oyuncu ünvanını ele geçirdi .

***Alman golcü ayrıca 4 Dünya Kupasında üst üste ‘en az’ yarı final oynayarak, başka bir başarıya daha imza attı.

***7-1 biten maç,  YARI FİNALLERDE alınan en farklı skor oldu. daha önce 1930’da Arjantin ABD’yi, Uruguay da Yugoslavya’yı, Almanya da 1954’de Avusturya’yı  6-1’lik skorla yenmişlerdi.

germany2*** TEK DEVREDE 29 dakikada 5 gol attılar, Rekor daha önce 1974 Almanya’daki turnuvada Zaire maçında ilk 30 dakikada 5 golle Yugoslavlara aitti.

***Dünya Kupalarında en çok final oynayan iki takım 7 rakamı ile Almanya ve Brezilya idi. Panzerler bu galibiyet ile 8’e cikarak, tek başlarına en çok final oynayan takım oldular.

***THOMAS MÜLLER, Brezilya maçında attığı golle, 2 Dünya Kupasında üst üste 5’er gol atmayı başaran ilk futbolcu oldu.

ABCSPOR

Son Haberler

HEP SONLAR HATIRLANIR

Maç başlamadan önce sorsalar, ''Beşiktaş'ı 2-1 yeneceksin, razı mısın?'' diye, çoğumuz kabul ederdik herhalde. İstediği kadar sıkıntılı bir dönem...

Benzer Konular