https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

ERMENİSTAN’DA KARA TEMMUZ

Okunması Gerekenler

ERMENİSTAN bu sezon da geçen yıl olduğu gibi Şampiyonlar ligi Ön elemelerine 1, Avrupa Ligine de 3 takımla katıldı.

AVRUPA’da  53  ÜLKE arasında PUAN OLARAK 49.sırada olmalarına rağmen, özellikle son 3 sıradaki Faroe Adaları, San Marino ve Andorra’dan çok daha güçlü bir futbol ligi ve milli takıma sahip olan Ermenistan’ın 2014-15 Avrupa macerası daha ilk turda başladığı gibi bitti!

En büyük sürpriz Şampiyon BANANTS YEREVAN’dan geldi .

Belki de ANDORRA FUTBOL TARİHİNE yaşayıp yaşayabilecekleri en büyük zaferi tattırdılar.

Kadrosunda hiçbir profosyonel oyuncu bulunmayan SANTA COLOMA, sahasında 1-0 kazandığı maçın rövanşında, 3-1 gerideyken +90’da bulduğu golle, ‘ülkenin futbol gücüne bakarsak’ imkansızı başardı!

COLOMAHem de KALECİSİNDEN GELEN GOLLE!!!  Bu 2.tur başarısı Andorra ekibi için tarihte bir ilk..

Avrupa Ligindeki 3 ekipten; PYUNIK YEREVAN seri başı olmasına rağmen, ilk turda dişine göre sayılabilecek  Kazak ekibi Astana’yı çekti.  Ama deplasmanda 2-0, sahalarında da 4-1 yenilerek Avrupa’ya veda ettiler.

MIKA ASHTARAK– Kendisinden güçlü Hırvat temsilcisi karşısında ilk maçı deplasmanda 2-0 kaybetti. Sahalarında rövanş maçı 1-1 bitti ve onlar da ilk elemede Avrupa defterini kapadılar.

SHIRAK GYUMRI ise geçen sene Avrupa Liginde Gruplara kalmayı başaran Kazak ekibi Shakter Karagandy karşısında sahasındaki ilk maçı 2-1 kaybettikten sonra, deplasmanda da 4-0 yenilerek, yerel lige dönen bir diğer Ermeni ekibi oldu.

ERMENİSTAN’ın çok başarılı bir Avrupa istatistiği olduğu söylenemez ama  2103-14 sezonunda hem Şampiyonlar hem de Avrupa Ligi ön elemelerinde, EN AZINDAN  2 takımla ilk üst tura çıkmayı başarmışlardı.

Hatta Şampiyonlar Ligindeki SHIRAK GYUMRI,  2.turda güçlü Sırp ekibi Partizana kök söktürüp, 1-1 ve 0-0 biten maçlar sonunda gol averajı ile 2.tura veda etmişti.

4 takımın birden ilk ELEME TURUNDA veda etmesi hem ülke basınında, hem de Avrupa’da KARA TEMMUZ olarak adlandırıldı.

ABCSPOR

Son Haberler

HEP SONLAR HATIRLANIR

Maç başlamadan önce sorsalar, ''Beşiktaş'ı 2-1 yeneceksin, razı mısın?'' diye, çoğumuz kabul ederdik herhalde. İstediği kadar sıkıntılı bir dönem...

Benzer Konular