https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

KİMİ YENECEKSİN ??

Okunması Gerekenler

brunoBunca yıllık dondurmacıyım, böyle yalayan görmedim dedim kendi kendime pazar günü Fiko’yu stadyum açılışında izledikten sonra, onun yerine ben yerin dibine girdim.
Pazartesi gecesi ise sahada artiz bir Sosa, görkemli yalamanın etkisinde kalmış  eyyamcı bir hakem vardı sahada. Hayatımda ilk kez Galatasaray şampiyon olsa daha az üzülürdüm dedim, aferin sana Fenerbahçe, ne hale düştük.

fb gs 11Neyse maça döneyim Pereira ilk kez Nani’yi forvet arkası deneyecek. Nihayet diyorum . Selçuk Şahin-Maldonado karışımı bir stile sahip futbol ilahı Josef de Souza yine ilk on birde. Hocasına trip atan Caner de maç kadrosundan çıkarılmış.
Galatasaray da sağ bek Semih, sol bek Olcan, göbekte Denayer var, rakip Molde olsaydı ilk yarıda beşlemişlerdi. Nani’nin ikinci forvet gibi başladığı maçta Fenerbahçe o defansın arkasına iki kez adam kaçırdı. Birinde RVP geç kaldı, diğerinde Nani saçmaladı.
G.Saray orta sahada sert oynayıp, hızlı hücum oynamak üzerine bir sistemle sahada yer almış ama bitikler.

fb gs 3Fenerbahçe defanstan pas yaparak çıkabilse ki; iki stoperin de ayağı yok çok daha fazla pozisyon bulabilirlerdi.
28. dakikada Alper’le gelişen bir atakta RVP arkaya enfes bıraktı, Volkan boş kaleye atamadı, 10 dk sonra da Volkan RVP’ye nefis bıraktı ama Rvp iyi vuramadı.
Fenerbahçe forvetleri top gelmiyor diye şikayetleniyor ama beceriksizler. Sezonun genelinde de bu böyleydi, bulunduğumuz noktanın bir diğer izahıdır.

Hakem Mete Kalkavan ise Galatasaray’ın sert oyununa göz yumdu. Podolski bildiğin Neo Nazi. 10 dk da atılmalıydı. Galatasaray lehine önemli bir  ofsayt atladı ilk yarıda.
Galatasaray’da gerçekten bir şey yok. Tarihi farkı ilk yarıda bulabilirdi. Bence orta sahanın bu kadar boş olduğu bir maçta Ozan olmalıydı.
İkinci 45 dk ilk yarının kopyası başladı. Fenerbahçe’nin üstünlüğünde, Fenerbahçe’nin bolca pozisyon bulduğu, cömertçe harcadığı bir 45 dakikaydı.
Volkan, Fernandao ve RVP’nin değerlendiremediği pozisyonlar neticesinde Fenerbahçe lige havluyu attı.

fb gs 1Şimdi bu Galatasaray’ı yenemeyeceksen kimi yeneceksin arkadaş ? O zaman şampiyonsa olamayacaksın normal olarak.
Pereira RVP- Fernandao, Diego- Volkan, Alper- Ozan değişikliklerine gittİ 65-80 dakikalar arasında..
Yapılan değişikliklere bakın, çalım atan adam çıkıyor, yanına bir yan pasçı giriyor. Oyun planını değiştir bir kere, bir kere de defanstan bir adam çıkar, 3-5-2 ye dön. Yok, yapmaz.
Josef çıkıp Volkan girse mesela, diyeceğim ki aynı mevkinin daha ofansif olanını oyuna alıyor, anlarım ama ben bu değişimlere bir anlam veremedim.

3-5-2 yap, Fernadao ve Rvp aynı anda sahada olsun mesela. Falan, falan, falan.
Fenerbahçe’nin 10 numara ve ara pas zaafiyeti o kadar belli ki 10 kere ofsayta düştüler.
Volkan Şen son hareketleri sıkıntılı bir oyuncu, eyvallah ama bu adamı oyundan aldığında da ayağına sıkıyorsun. Ha keza Alper de öyle.

rvp 1Bırak şu Souza’yı. Souza kadar başına taş düşsün. Souza’nında al git.
Nani, RVP ve Diego ? Anladık, iyi günlerinde olsalar burada NE işleri var. Ortada mı yapamaz bu adamlar, şut da mı çekemez ?

RVP bjk de olsa daha Gomezden daha fazla atarmış, Nahhh atarmış! Bitik bu adam.
Forvete top da gelse atamıyorlar, bırakın bu işleri. Fernandao da Fenerbahçe çıtasının altında. Fenerbahçe’nin golcüsü yokmuş, bir selam da Başkan’a çakayım.
Offff aylardan nisan, sinir oluyor insan…

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

mail : bruno.monte@abcspor.com

twitter : @BrunoMonte1907

Son Haberler

AMATÖRCE

Yedigimiz iki gol de olacak iş değil. İlkinde ortada fol yok yumurta yok. Rakibin ne baskısı var ne pozisyonu....

Benzer Konular