Anderlecht, geçen sezonu ülkesinde şampiyon olarak bitirdikten sonra, transfer sezonunda defans hattındaki dev Senegalli stoperi Cheikhou Kouyate’yi West Ham’e, genç ve yetenekli sağ açığı Massimo Bruno’yu ise Red Bull Salzburg’a sattı. Her sezon kadrosundaki ana elemanlarından birkaçını satarak kendisine finans kaynağı yaratan Anderlecht, bu geleneğine karşın çok önemli bir altyapıya sahip.
Şampiyonlar Ligi’nin gediklisi olan Anderlecht, aynı zamanda gruplar seviyesinde hep elenmesiyle de oldukça meşhur. Lokal liginde başarı için yeterli olan kadrolarındaki yıldızlarını bir sonraki sezon kaybetmesi, üzerine ekleyerek başarılı olmasının önündeki en büyük etken. Bu sezon da, sattığı oyunculardan gelen paranın yarısı ile Porto’dan Belçika Milli Takımı’nın oyuncusu Steven Defour ve Waregem’de parlayan Gineli açık İbrahim Conte’yi aldılar. En son olarak da, sağ bek pozisyonunda doğan açığı kapatmak için Fransa 2. Ligi’nin en iyi sağ beki sayılan Maxime Colin’i Troyes’dan transfer ettiler. Dolayısı ile görüldüğü üzere Şampiyonlar Ligi seviyesi için oldukça mütevazı bir takım Anderlecht.
Ancak kesinlikle güçsüz bir takım da değil. En önemli oyuncularından biri, geçen sene sattıkları Mbokani ve Lucas Biglia’dan gelen parayla Partizan’dan aldıkları genç Sırp santrafor Aleksandar Mitrovic. Bu oyuncu uzun süredir santrafor sorunu çeken Sırpların en büyük ümidi ve gerçekten tam anlamıyla bir yıldız adayı. Henüz 19 yaşında olmasına karşın Anderlecht’te 46 maçta 20 gol ve 7 asistlik bir performans sergiledi şu ana kadar. 1-2 seneye kalmaz 5 büyük ligden önemli bir takıma transfer olması malumun gerçekleşmesi olur. Keşke bu yıldız adayını iyiden iyiye parlamadan, ülkemizdeki 4 büyük takımdan biri alsa diyebileceğimiz kadar önemli bir genç santrafor.
Dennis Praet ise 20 yaşında ve daha şimdiden Anderlecht’te 100 kez forma giyme onurunu yaşadı. 22 asist yapıp 12 gol atacak kadar da yetenekli bir orta saha oyuncusu bu yaşına karşın. Tielemans ile beraber Belçika Ümit Milli Takımı’nın gediklisi ve yıldızı her geçen gün daha da parlıyor. Orta sahaya gelen tecrübeli Steven Defour ile birlikte oldukça kaliteli bir 3’lü oluşturuyorlar.
Anderlecht’in güçlü olduğu orta sahası ve santrafor pozisyonlarının dışında, kanatları ve stoperleri de kaliteli oyunculardan oluşuyor. İki kanatta Honduraslı Andy Najar ve Ganalı Acheampong genelde forma giyerken, yeni gelen Ibrahim Conte de, bu oyuncular kadar forma için şans sahibi. Yaşları sırası ile 21,20 ve 23 olan bu genç açıklar, oldukça yetenekli oyuncular ancak, Şampiyonlar Ligi için tecrübe oldukça önemli bir unsur. Acheampong özellikle ülkemizde düzenlenen u-20 dünya kupasında yıldızını parlatmıştı ve geleceği çok açık bir oyuncu.
Anderlecht’in en zayıf yanı ise 2 bek pozisyonu ve kalesi. Sağ bekteki temel oyuncuları Anthony Vanden Borre Belçika ile gittiği dünya kupasından sakat döndü. Onun yerine Fransa’dan gelen M. Colin ise, bu seviye için yetersiz ve tecrübesiz bir oyuncu. Sol bekteki esas oyuncu olan N’Skala ise kaleci Silvio Proto ile beraber geçen seneden kalan 1’er maçlık cezalarını çekecek. Dolayısı ile sol bekte, 33 yaşındaki kurt oyuncu Olivier Deschacht rol alacak. Deschacht uzun boylu ve ağır bir bek, keza yaşı da epey ilerlemiş bir durumda. Galatasaray’ın iki kanattan yapacağı ataklar Anderlecht savunmasında büyük gerdikler verdirecektir. Sabırla kanatlardan yüklenilmesi en mantıklı yol olarak gözüküyor.
Temsilcimize Şampiyonlar Ligi ilk maçında bol şans diliyoruz.