KADINLAR KAYAK dendiğinde; 1 değil ama 2 Amerikalı efsanede birleşiyor hemen herkes.
Bir köşede 23 Şubattaki zaferi ile 100 Kupaya ulaşmış, rakamsal anlamda zirvede olan Mikaela Shiffrin, diğer köşede 82 kupa kazanmış ama saha dışı popülarite, rating anlamında açık ara 1 numara olan Lindsey Vonn.
** Gelin kısaca masaya yatıralım bu 2 muhteşem sporcuyu;
Mikaela Shiffrin, çocuk yaşta başladığı Alp disiplininde, henüz 17 yaşında ilk dünya şampiyonluğunu kazandı. 18’inde ise tarihin en genç olimpiyat şampiyonu oldu.
Sonrası da başlangıcın devamı gibi, kupa üstüne kupa, birbirini kovalayan altın madalyalar ve çağımızın en önemli sporcularından biri.
Peki Vonn’da olup onda olmayan şey ne diye sorulacaksa; kendisi de Lindsey kadar güzel olmasınra rağmen bir süper yıldız aorası yok. İçe kapanık, sosyal medyadan uzak, mecbur kalmadıkça röportaj bile vermeye çekinen, yani Lindsey Vonn’un tam tersi!..
Kendisine Vonn’un sakatlıktan dönüşü sorulduğunda, “O varken insanlar benimle daha az konuşmak istiyor ve bu benim için iyi bir şey” demesi de üstteki satırların bir bakıma kendi ağzından sağlaması.
Özellikle, Slalom ve Dev Slalom’da bugün için dünyanın açık ara en iyisi o. Downhill ve Super G’de de Lindsey Vonn bayrak isim.
Olimpiyatlara bakarsak; Vonn’un 1 altın 2 bronzu, Schfriin de 2 altın 1 gümüşü var.
Ve onları rakiplerinden ayıran pik özelliklerine geçersek; Mikaela çok daha teknik, Lindsey ise çok daha korkusuz ve süratli.
** Kısaca kim daha iyi? Herkesin görüşü tabii ki kendine ama, hemfikir olunan konu; kadınlar ve kayak dendiğinde, 2 birbirinden güzel, birbirinden başarılı, aynı topraklardan çıkma, 2 farklı karakter ve stil domine ediyor bu kış sporunu.