Geçen sezon aynı sahada oynanan maçın tam tersi oldu ilk yarıda. Bu kez önde baskı yapan Başakşehir’di, çıkarken kaptırdığı toplarla sıkıntı yaşayan ise bizdik. Hem de öyle böyle değil çok top kaptırdık ilk yarıda. İki pas yapamadık yine Beşiktaş maçının başında olduğu gibi. Bu kayıplarda Jailson ve Eljif’in teknik yetersizlikleri, Zajc’in ise yumuşak kalması etkili oldu. Geriye bir tek Tolgay kalıyordu. O da ayağına her top aldığında iki kişi buldu başında. Sonuçta kilitlendik kaldık. Koskoca 45 dakika hemen hemen hiç bir şey yapamadık.
Bu değişikliğin ardından oyun döndü. Fenerbahçe gitgide oyuna ağırlığını koymaya başladı. Pozisyon üstüne pozisyon buldu. Zajc ta oyunun içine girdi, ceza alanı koşuları yapıp çok önemli fırsatlar yakaladı. Maalesef kullanamadı. Ekici, Moses, Soldado kendilerini hissettirdiler. Her an 2-1 öne geçebiliriz derken de maçın sonuna doğru olmadık bir gol yiyerek yenildik. Halbuki ikinci devre oynadığımız futbolla en azından bir beraberliği haketmiştik. O 30 dakikalık futbola yazık oldu. Ligin alt kısmından bir türlü kurtulamadığımız için de çok kötü oldu.
Bir başka ihtiyaç ta gelecek sezon için kaleci olacak gibi gözüküyor. Kariyerine, Fenerbahçe’liliğine , zamanında gösterdiği üst düzey performansa saygım sonsuz ama Volkan Demirel’in artık hareketlerindeki yavaşlamayı görmemek mümkün değil. İnşallah son haftalara biraz rahatlamış olarak gireriz ve 4-5 hafta Berke’yi kaleye geçirme imkanı buluruz. Trabzon’da genç Uğurcan, Ankaragücü’nde Altay kaleyi devraldılar ve üst düzey performans sergiliyorlar. U-19 Milli Takım kalecisi Berke’nin de aynısını yapmaması için bir sebep yok. Eğer oynatamazsak böyle bir yeteneğe de yazık olacak.
İki haftalık araya biraz daha rahat girmek için haftaya Sivas maçından galibiyetle ayrılmak ta şartoğlu şart oldu.
Yazarın diğer yazıları için tıklayın
mail: alp.eralp@abcspor.com
twitter: @alperalp72