https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

NBA, NHL, NFL, MLB, HAKEMLER SENEDE NE KADAR PARA KAZANIYOR ?

Okunması Gerekenler

Spor dendiğinde EN ÇOK kazananları hep merak ederiz, peki hakemler ne kadar kazanıyor bileniniz var mı ?

İşte size spor spor lig lig EN ÇOK kazananlar..

NBA HAKEMLERİ senede ortalama (play-off’lar dahil) 375 bin dolar kazanıyor. Tabii ki seviye seviye kazançlar artıyor, mesela NBA’nin elit belki de en öndeki hakemi James Cappers 550 bin kazandığı deklara etmişti.

Maç maç baktığımızda da, normal sezonda 3000, play-off’larda 9000 dolar civarı kazanıyorlar.

NHL HAKEMLERİ, kıdeme göre minimum senelik 200 bin dolarla, maximum 400 bin arasında bir kazanç sağlıyorlar. Play-off maçları yönetenlere, tur başına 27 bin dolar extra ödeme var.

20 senelik kıdemiyle, ünlü hakem Kevin Pollock senelik 500 bin dolara yakın kazancı ile zirvedeki isim.

MLB HAKEMLERİ, ortalama kazançları 235 bin dolar civarı ama en kıdemliler max 400 binlere kadar çıkabiliyor. Ama uzun ve çok maçlı sezonda (162 maç yöneten var), maç başına düşen rakam, 4 büyük Amerikan Sporunda en düşüğü; 1500 dolar civarı. Ayrıca bir maçın da 3 saat sürdüğü düşünülürse, 500 saatlik bir mesaiden bahsediyoruz.

NFL HAKEMLERİ, maç başına en pahalı kontratların ve tv yayın gelirlerinin en fazla olduğu bu sporda, hakemler aynı oradan kazanmıyor. Bunu tabii ki kısa sezona ve az maç sayısına da bağlayabiliriz ama yine de (maç başına vurduğumuzda) senelik 200 bin dolar üstü kazanç az buz değil! En zirvedekiler de, mesela Walt Anderson, 250 bin dolar civarı kazanıyor.

ABC SPOR

@ABC_Spor

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Son Haberler

VFB, VLF, TSG, FSV, SPVGG, BVB, MSV, RS, HSV, BSC ALMAN KULÜPLERİ

Bugünkü konumuz Alman kulüpleri ve tam isimleri. Hepimiz arkadaki şehir ya da takım isimleri biliriz ama ya başlarındaki kısaltmalar ? Mesela...

Benzer Konular