https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

PREMIER LEAGUE 7.HAFTA MAÇLARI “CHELSEA-LIVERPOOL HEYECANI”

Okunması Gerekenler

Premier Lig’de bu haftasonu 7.hafta maçları oynanacak. Haftanın en dikkat çekici mücadelesi, ligin namağlup üç takımından ikisini karşı karşıya getirecek Chelsea-Liverpool maçı olacak.

West Ham United – Manchester United

Cumartesi – Saat:14.30

Haftanın açılış maçında son iki haftada 4 puan toplayan West Ham United, son lig maçında kendi sahasında Wolverhampton’ı mağlup edemeyen ve haftaiçinde Lig Kupası’nda Derby County’ye elenen Manchester United’ı konuk edecek. West Ham United, Kırmızı Şeytanları son 19 lig maçında sadece bir kez yenebilirken, bu sezon evinde oynadığı üç lig maçında da kazanamadı. Manuel Pellegrini yönetiminde sezona giren West Ham, ilk dört maçını kaybettikten sonra son iki maçında bir galibiyet ve bir beraberlik aldı.  Jose Mourinho’nun takımı ise üst üste Burnley ve Watford deplasmanlarından galibiyet çıkararak biraz nefes almış olsa da sonrasında gelen kötü sonuçlar ve Mourinho ile Pogba arasındaki atışmalar eleştirileri yeniden başlattı. İki takımın istatistiklerinde; gol şansı yaratma alanında West Ham, atılan ve yenilen gollerde Manchester United ufak farklarla daha iyi görünüyor. Bu maçta iki takımın da birer puana razı olacağını tahmin ediyorum.

Arsenal – Watford

Cumartesi – Saat:17.00

Haftanın keyifli olmaya aday mücadelelerinden birinde Watford, Arsenal’e misafir olacak. Ligde son 4 maçını kazanan Arsenal, ilk iki maçını kaybetmesine rağmen 6.sıraya yükseldi. 4.sıradaki Watford ise lige 4 maçta 4 galibiyet ile başladıktan sonra; son iki maçında galibiyet alamadı. Bu iki takım arasında oynanan son 10 Premier Lig maçının 8’ini Topçular kazanırken, son üç maçın ikisinde Watford galip geldi. Hiç beraberlik olmaması da ilginç bir diğer istatistik. Arsenal ve Watford bu sezon ligde oynadıkları maçlarda ortalama 1,33 gol şansı yaratırlarken; Arsenal ortalama 2 gol, Watford ise 1,83 gol buldu. Unai Emery’nin sistemine oyuncuların alışması ve yeni transferlerin takıma adapte olması ile çıkışa geçen Arsenal, bol gollü geçmesini beklediğim bu maçta galibiyete ulaşacaktır.

Everton – Fulham

Cumartesi – Saat:17.00

Sezona birçok transferle girmesine rağmen son 4 maçında galibiyet alamayan Everton, ligin yeni ekiplerinden Fulham ile karşılaşacak. İki takım arasında oynanan maçlarda Everton’ın büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor. Son 9 Premier Lig maçının 7’sini Everton kazandı ve diğer ikisinde de berabere kalarak hiç kaybetmedi. Ayrıca, Goodison Park’ta oynanan son 13 lig maçının hepsini Everton kazandı ve bu maçlarda tam 32 gol atarken sadece 7 gol yedi. Fulham ise deplasmanda oynadığı son 21 lig maçının hepsinde gol yedi. Fulham’ın forvet oyuncusu Aleksandar Mitrovic bu sezon 5 gol ile gol krallığında Eden Hazard ile zirveyi paylaşıyor. Geçen hafta yedek kulübesinde maça başlayan Cenk Tosun’un takımı Everton’ın 4 maçlık hasretine son vereceğini ve maçtan galibiyetle ayrılacağını düşünüyorum.

Huddersfield – Tottenham

Cumartesi – Saat:17.00

Henüz galibiyet alamayan üç takımdan biri olan Huddersfield, geçen hafta aldığı Brighton galibiyeti ile tekrar yükselişe geçmeye çalışan Tottenham’ı ağırlayacak. 2 puanla ligin son sırasında bulunan Huddersfield, kendi sahasında oynadığı son 5 lig maçında da gol bulamadı. Town, son 2 lig maçını kaybederken, Tottenham ile geçen sezon oynadığı iki lig maçında da mağlup oldu ve bu maçlarda hiç gol kaydedemedi. Tottenham ise Watford ve Liverpool’a mağlup olduktan sonra geçen hafta kazandı ve rahat bir nefes aldı. Spurs Premier Lig’de oynadığı son 32 maçın 31’inde de gol bulmayı başardı. Konuk ekibin bu maçta zorlanmadan galibiyete ulaşacağını sanıyorum.

Manchester City – Brighton

Cumartesi – Saat:17.00

Ligin namağlup ekiplerinden biri olan Manchester City ile tek galibiyeti ve 5 puanı bulunan Brighton Etihad Stadyumu’nda karşılaşacak. 6 maçın sadece birinde aldığı beraberlikle puan kaybeden Manchester ekibi, 19 gol ile ligin en çok gol atan takımı konumunda. Geçen sezon iki takım arasında oynanan iki maçı da Guardiola’nın takımı kazanmıştı. Son 4 maçında galibiyet alamayan Brighton ise ligde kazandığı son iki maçı da Manchester United’a karşı kazanarak ilginç bir istatistiğe imza attı. Sezon genelindeki ortalamalarda Brighton’ın hiçbir kulvarda City’ye yaklaşamadığını görüyoruz. Haftaiçinde Lig Kupası’nda Oxford’u 3-0 ile geçen Maviler bu maçta da rahat bir galibiyet alacaklardır.

Newcastle United – Leicester City

Cumartesi – Saat:17.00

Ligin galibiyetsiz üç takımından biri olan 18.sıradaki Newcastle United, 6 maçta 3 galibiyet 3 mağlubiyet alan ve son maçını kazanan Leicester City’i konuk edecek. Newcastle United bu sezon evinde oynadığı üç lig maçını da kaybederken, Leicester City’e karşı evinde oynadığı son iki lig maçında da mağlup oldu. Leicester City bu sezon maçların ilk yarılarında tam 7 gol yerken, bu alanda ligin en kötü ikinci takımı. Ancak Siyah-Beyazlılar da ilk yarılarda attıkları 2 gol ile bu alanda ligin en kötü 3.takımı. Gol şansı yaratma konusunda Puel’in takımı daha önde gözükürken, Benitez’in öğrencileri daha az gol yemeyi başardı. Newcastle’ın bu maçta kendi sahasında galip geleceğini ve ligin ilk galibiyetini alacaklarını düşünüyorum.

Wolverhampton – Southampton

Cumartesi – Saat:17.00

Son 5 lig maçında üç kez kaybeden Southampton, lige bu sezon yükselmesine rağmen iyi bir performans ortaya koyan Wolverhampton deplasmanına çıkacak. Wolves ligde evinde oynadığı maçlarda henüz mağlubiyet almazken, ligin en çok şut atan 4.takımı konumunda. 6 lig maçında 5 puan toplayabilen Southampton 14.sırada yer alıyor. Son lig maçında Liverpool deplasmanında direnemediler ve 3-0’lık bir mağlubiyet aldılar. Kırmızı-Beyazlılar Wolves ile 2003-2004 sezonunda karşı karşıya geldikleri son iki lig maçını da kazanmayı başardı. İki takımın bu sezon bulduğu gol sayısı eşitken, gol şansı yaratma ve yenilen gol ortalamalarında Wolves daha önde görünüyor. Son maçında Manchester United deplasmanından puanla dönen Wolves’un bu maçtan da bir puan çıkaracağını tahmin ediyorum.

Chelsea – Liverpool

Cumartesi – Saat:19.30

Haftanın maçında Chelsea ile Liverpool Stamford Bridge’de karşı karşıya gelecek. Ligin yoluna kayıpsız devam eden tek takımı olan Liverpool ile namağlup ekiplerden biri olan Chelsea mücadele edecek. Konuk ekip Liverpool ligde sadece iki gol yedi ve ligin en az gol yiyen takımı konumunda. İki takımın haftaiçinde Anfield’de oynadığı Lig Kupası maçını Chelsea 2-1 kazanmayı başardı. Kırmızılar bu maçı kazanmayı başarırsa, 1990-1991 sezonundan sonra ilk kez ligdeki ilk yedi maçını kazanmış olacak. Chelsea ve Liverpool’un buldukları gol sayıları birbirine eşit olmasına rağmen, yaratılan gol şansı ve yenilen gol istatistiklerinde Liverpool ufak bir farkla önde görünüyor. Sarri ile Klopp’un, Hazard ile Salah’ın, Van Dijk ile Rüdiger’in, Milner ile Jorginho’nun mücadelelerine sahne olacak maçın çok keyifli geçeceği kesin.

Cardiff – Burnley

Pazar – Saat:18.00

Pazar gününün tek maçında; ligdeki tek galibiyetini geçen hafta alan Burnley, henüz galibiyet almayı başaramayan Cardiff ile karşılaşacak. Ligin yeni ekiplerinden Cardiff 2 puanla 19.sırada ve son üç maçını da kaybetti. Burnley ise lige beraberlikle girdikten sonra üst üste 4 maçı kaybetmesine rağmen, geçen hafta Bournemouth karşısında 4-0’lık skorla etkileyici bir galibiyet aldı. Cardiff City, iki takımın karşı karşıya geldiği son 13 lig maçında hiç mağlubiyet almadı. Diğer bir ilginç istatistik ise Burnley menajeri Sean Dyche ile ilgili; 47 yaşındaki menajer 5 kez Cardiff karşısına çıktı ve bu maçların hepsinde beraberlik aldı. Maç başına yaratılan gol şansı istatistiği dışında, atılan ve yenilen gol sayılarında daha iyi olan Burnley’nin bu maçtan galibiyet çıkaracağını ve geçen haftanın üzerine koyacağını düşünüyorum.

Bournemouth – Crystal Palace

Pazartesi – Saat:22.00

Haftanın kapanış maçında 7 puanla 11.sıradaki Crystal Palace, 10 puanla 8.sıradaki Bournemouth karşısına çıkacak. Lige iyi bir başlangıç yapan ancak geçen hafta Burnley karşısında 4-0 ile şok bir yenilgi alan Bournemouth, Crystal Palace ile karşılaştığı son 6 Premier Lig maçında sadece bir galibiyet alabildi. 2 ve 4.haftalar arası üç maç üst üste kaybeden Palace ise, son iki lig maçında 4 puan toplamayı başardı. Takımın en önemli oyuncularından Wilfried Zaha, 3 deplasman maçında da gol buldu ve bu maçta da Roy Hodgson’ın en büyük kozlarından olacak. Gol pozisyonu yaratma ve skor bulma konusunda Bournemouth daha önde olsa da, Palace kalesinde daha az gol gördü. İki takımın bu maçta puanları paylaşacağını düşünüyorum.

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

mail: derya.cerasi@abcspor.com

twitter: @deryacerasi

Son Haberler

HEP SONLAR HATIRLANIR

Maç başlamadan önce sorsalar, ''Beşiktaş'ı 2-1 yeneceksin, razı mısın?'' diye, çoğumuz kabul ederdik herhalde. İstediği kadar sıkıntılı bir dönem...

Benzer Konular