https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

AVRUPA LİGLERİNDE ŞAMPİYON OLANLAR

Okunması Gerekenler

*** ALMANYA BUNDESLIGA’da ŞAMPİYON BAYERN MÜNİH

5 büyük ligde en erken şampiyon ise geçtiğimiz haftalarda Bayern Münih ile Almanya’dan gelmişti. Bavyera devi bugün itibarıyla da bitime 4 hafta kala en yakın takipçisine 75 puanla, tam 20 puan fark atmış durumda!.

*** İNGİLTERE PREMIER LEAGUE’de ŞAMPİYON MANCHESTER CITY

Premier League’de bu hafta Tottenham’ı deplasmanda deviren Manchester City, Manchester United’ın sahasında West Bromwich’e kaybetmesinin ardından puan farkını 16’ta çıkarttı ve ligin bitimine 5 maç kala şampiyon oldu. Ayrıca Premier Lig’i kazanan ilk İspanyol teknik adam olan Pep Guardiola da tarihe geçti.

*** FRANSA LIGUE-1’de ŞAMPİYON PARIS SAINT-GERMAIN

PSG en yakın takipçisi Monaco’yu tam 7-1 yenerek şampiyon oldu. Bitime 5 maç kalan puan farkını 17’e çıkaran PSG 87 puanla liderliği garantiledi. Monaco 70, Lyon ve Marsilya ise 66 puanda bulunuyor.

*** HOLLANDA EREDIVISE’de ŞAMPİYON PSV 

Hollanda Ligi Eredivisie’de 31. hafta karşılaşması kapsamında PSV, Ajax’ı ağırladı ve  rakibini 3-0’lık skor ile devirdi. Bu skorla da ligde 80 puanla, bitime 3 hafta kala en yakın rakibi Ajax ile puan farkını 10’a çıkartarak şampiyonluğunu ilan etti.

………………………………………………………………..

*** İSPANYA LA LIGA’da BARCA AÇIK ARA ÖNDE

Şampiyonlar Ligine 3-0’lık şok Roma mağlubiyeti ile veda eden Barcelona, La Liga’da 82 puanla, son 6 haftaya en yakın rakibi Atletico Madrid’in 11 puan önünde giriyor.
Real Madrid de 67 puanla üçüncü sırada.

*** İTALYA SERIE A’da JUVENTUS “YİNE” ZİRVEDE

Serie A’da Juventus üst üste 7.şampiyonluğa gidiyor. En yakın rakibi Napoli’nin 6 puan önünde son 6 haftaya giren Torino ekibi, 84 puanla lider durumda.

*** PORTEKİZ PRIMEIRA LIGA’da PORTO ÖNDE

Portekiz Ligi’nde bitime 4 hafta kaldı ve Porto 76, Benfica 74 puanda. Sporting Lizbon’un ise 71 puanı bulunuyor.

*** RUSYA PREMIER LIG’de AVANTAJ LOKOMOTİV MOSKOVA’DA

Rusya Ligi’nde bitime 5 hafta kala Lokomotiv Moskova hem bir maç eksiği hem de 5 puan farkı ile (55 puan) avantajlı. 50 puanlı Spartak Moskova da onları takip ediyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Son Haberler

HEP SONLAR HATIRLANIR

Maç başlamadan önce sorsalar, ''Beşiktaş'ı 2-1 yeneceksin, razı mısın?'' diye, çoğumuz kabul ederdik herhalde. İstediği kadar sıkıntılı bir dönem...

Benzer Konular