https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

FENERBAHÇE YARI FİNALDE!

Okunması Gerekenler



Normal
0




false
false
false

EN-CA
X-NONE
X-NONE






































































































































































Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final A Grubu son maçında Fenerbahçe, Rusya’nın Sparta&K Moskova takımını 58-57 yenerek, grubunu yenilgisiz lider tamamlayıp, yarı finale yükseldi.

Karşılaşmaya kötü başlayan Fenerbahçe, 2. dakikayı 7-0 geride geçti. Daha sonra toparlanan sarı-lacivertliler, Pontexter ve McCoughtry’nin basketleriyle 6-0’lık bir seri yakaladı ve 4. dakika içinde farkı 1 sayıya (7-6) indirdi. Karşılıklı basketlere sahne olan ilk periyotta, Rus temsilcisi Tikhonenko ve Belyakova ile etkili olup, ilk çeyreği 3 sayı farkla 17-14 önde tamamladı.

İkinci periyoda etkili başlayan Fenerbahçe, Pondexter ve Esmeral Tunçluer’in üst üste bulduğu basketlerle 18-17 öne geçti. Sarı-lacivertliler, Pondexter ile etkili oldukları bu periyotta, skor üstünlüğünü eline geçirdi ve ilk yarıyı 30-26 önde tamamladı.

İkinci yarıda Fenerbahçe’de Birsel Vardarlı attığı sayılarla takımını ayakta tutan isim oldu. Karşılıklı basketlere sahne olun 3. çeyrek de sarı-lacivertlilerin 49-46 üstünlüğüyle geçildi.

Karşılaşmanın son periyodu büyük bir çekişmeye sahne oldu. Son 5 dakikaya 55-52 geride giren sarı-lacivertliler, bitime 3 dakika kala Yacoubou’nun basketiyle 56-55 öne geçti. Daha sonra Rus temsilcisi 57-56 üstünlük sağlarken, Yacoubou, bitime 12 saniye kala attığı basketle Fenerbahçe’yi 58-57’lik skorla yeniden öne geçirdi.

Sparta&K Moskova’nın son hücumunda iyi savunma yapan Fenerbahçe, rakibine sayı şansı tanımadı ve maçtan 58-57 galip ayrıldı. Karşılaşmanın en skorer ismi 16 sayıyla Fenerbahçe’de forma giyen Pondexter oldu. Fenerbahçe, B Grubu’nu ikinci sırada tamamlayan TANGO BOURGES BASKET  ile  11 Nisan Cuma günü yarı final maçına çıkacak.

Salon: DIVS
Hakemler: Igor Mitrovski (Makedonya), Fabiana Matrinescu (Romanya), Torkid Rodsand (Norveç)

Fenerbahçe: Birsel Vardarlı 9, Pondexter 16, McCoughtry 13, Verameyenka 2, Yacoubou 9, Matovic, Bibrzycka 5, Esmeral Tunçluer 2, Nevlin 2
Sparta&K Moskova: Baric 8, Petrovic 14, Belyakova 14, Tikhonenko 13, Vieru 6, Ajdukovic 2, Namok

Son Haberler

HEP SONLAR HATIRLANIR

Maç başlamadan önce sorsalar, ''Beşiktaş'ı 2-1 yeneceksin, razı mısın?'' diye, çoğumuz kabul ederdik herhalde. İstediği kadar sıkıntılı bir dönem...

Benzer Konular