https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

NBA DRAFT İLK 30

Okunması Gerekenler

atalay resim1) Karl-Anthony Towns: (Center, 7’0″, 250 lbs, Kentucky)

 

Sürpriz olmadan Towns direkt ilk sıradan Minesotta tarafından seçildi. Çok yönlü bir oyuncu olan Towns, şutu ve savunma potansiyelinin yarattığı etkilerle de bu genç kadroya harika oturacaktır. Dış şutu sayesinde Wiggins’in penetrelerini kolaylaştıracakken, Rubio ile de ikili oyunlarıyla etkili olacaktır.

 

Not 10/10

 

2) D’Angelo Russel (Point Guard, 6’4″, 195 lbs, Ohio State)

 

Jahill Okafor beklenirken, Mitch Kupchak bana kalırsa çok daha iyi bir hamle yaparak D’Angelo Russel’ı tercih etti ki Okafor’dan çok daha beğendiğim bir oyuncudur. Modern NBA için cuk oturacak bir oyun stili olan Russel, Kobe sonrası dönemde Lakers’ın ana çarkı olacaktır. Lakers’ın Free Agent’dan bir uzun kovalayacağını da belirtiyor sanırım.

 

Not 10/10

 

3) Jahill Okafor (Center 6’11”, 270lbs, Duke)

 

Lakers’ın sürpriz seçimi Philadelphia tarafının planlarını bozdu. Onlarda en iyi olan adayı seçtiler. Bana kalırsa takımda Noel ve Embiid gibi uzunlar varken Emmanuel Mudiay seçimi daha mantıklı geliyordu. Ama tercih Okafor’dan yana oldu. Bu da Embiid’in geleceğini soru işaretlerine bırakıyor. Ayrıca Okafor, takasta da kullanılabilir.

 

Not 8/10

 

4) Kristaps Porzingis (Power Forward, 7’1″, 230lbs, Letonya)

 

Knicks taraftarının yuhalamasına rağmen, Porzingis cidden kaliteli bir oyuncu. Ama müthiş derece de riskli bir isim. “Yeni Dirk” diye lanse edilen her oyuncunun tutmadığı en büyük örnek yine New York’da olan Andrea Bargnani. Bana kalırsa bir proje seçimi oldu fakat, Carmelo Anthony’nin yaşı sabit kalmayacak.

 

Not 6/10

 

5) Mario Hezonja (Shooting Guard, 6’8″, 225lbs, Hırvatistan)

 

Hezonja, en potansiyelli adamlardan biri bu drafttaki. Hem elit bir atlet ve atletizminden altta kalmayacak kadar iyi de bir şutör. Orlando’nun dış şut eksiğini bir nebze kapatabilir. Çok çalışmak onun için aşırı önemli durumda. Disiplinli bir koçun yanında bu problemlerini giderebilecek mi göreceğiz.

 

Not 7/10

 

6) Willie Cauley-Stein (Center, 7’0″, 242lbs, Kentucky)

 

Kings, BANA KALIRSA son yıllardaki kötü draft karnesine bir yenisini ekleyecek gibi. 2012 5. Sıra Thomas Robinson, 2014 8. Sıra Nik Stauskas gibi. Cousins’ın gitmek istediği biliniyor ve Mudiay gibi fark yaratacak bir oyuncu varken bu seçim tartışılır. Harika savunma potansiyeli olmasına rağmen bana kalırsa Cauley-Stein hatalı bir seçim.

Not 4/10

 

 

 

7) Emmanuel Mudiay (Point Guard, 6’5″, 220lbs, Congo)

 

Tam aranan özellikte bir oyuncuyu 7. sıradan bulan Denver cidden çok ama çok şanslı. Mudiay bir takımın 1 numaralı opsiyonu olabilecek kadar iyi bir oyuncu olmasına karşın çok riskli. Takımlar seçmekte yanaşmayınca bu kalitede bir oyuncu buralara düştü. Nuggets’ın yeni umudu olabilir. Yeni koç Michael Malone için de savaşçı yapısı büyük avantaj sağlayacaktır.

 

Not 10/10

 

8) Stanley Johnson (Small Forward, 6’6″, 242lbs, Arizona)

 

Johnson en genç isimlerden olmasına rağmen NBA’e çok hazır bir fiziği var doğrudan bir savunma faktörü olabilir. Kentavious Caldwell-Pope’la birlike kanatlarda savunma açısından harika bir ikili olabilirler. Dış şutundaki gelişim ve istikrarı bu seçimin doğruluğunda ve Pistons’daki performansında etkili bir faktör olacaktır.

 

Not 8/10

 

9) Frank Kamminsky (Center, 7’1″, 230lbs, Wisconsin)

 

Michael Jordan’ın draft geçmişi pek iyi değil 2001 1. Sıra Kwame Brown ve 2006 3. Sıra Adam Morrisson hala bir facia olarak akıllarda. Hornets, strateji olarak kolejde başarılı olmuş oyuncuları seçiyor. Kemba Walker ve Kidd-Gilchrst bir örneği. Kamminsky, yetenekli ve akıllı ama 9. Sırayı hakeden bir potansiyeli yok. Rol oyuncusuna dönüşme olasılığı yüksek. Spencer Hawes alınmışken de ne kadar gerekli bir seçim olduğu da tartışılır.

 

Not 3/10

 

10) Justise Winslow (Small Forward, 6’6″, 222lbs, Duke)

 

Winslow, bu draftta en sevdiğim oyuncuydu. Beklenmedik bir şekilde yaşadığı düşüş, ona en uygun takımı getirdi. Eski kurtlardan Pat Riley hemen Winslow’u Miami sahillerine getirerek kanat oyuncusu açığını iyi doldurdular. Wade ve Deng’in kalması ile de bu konuda Winslow benchten iyi katkı getirecektir. Hücum gelişimini sürdürürse. Seçmeyen takımların canını fazlaca yakabilir.

 

Not 10/10

 

11) Myles Turner (Center 6’11”, 240lbs,Texas)

 

Hem şut atabilen hem de potayı savunabilen bir oyuncu olarak Myles Turner, Indiana Pacers’ın işine fazlasıyla yarayabilir. Eğer uyum sürecini atlatırsa. PF ve C oynayabilen bu oyuncu hem yaşlanan hem de gitmek isteyen David West’in yerini doldurabilir, ayrıca performansı beğenilmeyen Roy Hibbert yerine de kullanılabilir.

 

Not 7/10

 

12) Trey Lyles (Power Forward, 6’10”, 240, Kentucky)

 

Her pozisyonda genç yetenekleri takımda barındıran Utah Jazz’de ilk alternatif bir pota altı alternatifiydi. Kentucky’de Small Forward oynamasına rağmen iyi işler çıkaran Lyles iyi bir seçim. Şut atabilen çok yönlü bir oyuncu bu da Jazz’in istediği şey. Eski Jazz oyuncusu Carlos Boozer gibi bir oyun stili var.

 

Not 9/10

 

 

 

13) Devin Booker (Shooting Guard, 6’6″,205lbs Kentucky)

 

Hedeflenen şutör uzunların kaçmasından sonra, Phoneix Suns’ın Booker’a yönelmesini ben bekliyordum. Öyle de oldu. Devin Booker bu drafttaki en iyi şutöerlerden biri ve Suns’un tempolu bol şuta izin veren sistemine oturacaktır. Oyunu fazla çiğ takıma yavaş yavaş ısındırılması daha mantıklı.

 

Not 7/10

 

14) Cameron Payne (Point Guard, 6’2″, 185lbs, Murray State)

 

Geçen sezon düşük sıralardan seçip iyi seviye çıkan bir oyun kurucusunu takasla gönderen Oklahoma, Reggie Jackson’a benzeme olasılığı yüksek bir isim olan Cameron Payne’i seçti. Oyunları benzemese de ikisinden de harika bir Russel Westbrook yedeği çıkabilir. Aç bir şekilde şampiyonluğa saldıracak olan OKC’in hızlı katkı veren bir oyuncu olarak iş yapabilir.

 

Not 8/10

 

15) Kelly Oubre Jr. (Small Forward 6’7″, 205lbs, Kansas)

 

Hawks’ın bir kanat oyuncusuna (2-3 numara) yöneleceğini tahmin etmek zor değildi. Oubre draftın en riskli oyuncusu, istikrarsız ve oyununu tam olarak belirleyip parlatamamış bir oyuncu profili çiziyor. Ama yadsınamayacak bir potansiyel sahibi. Müthiş fiziksel özellikleri, elit atletizmi ve fena olmayan bir şutu var. Karekter sorunu var sadece. Hawks’ onu takasla Wizards’a gönderdi ve ellerinde Tim Hardaway Jr. kaldı. Sisteme Hardaway Jr.’ın uyacağını düşünmüyorum. Başarısız bir takas. Oubre, Wizards’a giderek aradıkları SF olmaya çalışacak.

 

Not 7/10 (Gittiği Takımdaki Not 6/10)

 

16) Terry Rozier (Point Guard, 6’2″,190lbs,Louisville)

 

Danny Ainge garip bir tercih yaptı. Rozier ne 16. Sırayı hakedecek kadar yetenekli ne de Boston Celtics’in eksik olduğu bir bölgede oynuyor. Aksine en bol olan kısımda. Marcus Smart ve Issiah Thomas varken gereksiz bir seçim. Hele de seçilebilecek kanat oyuncuları varken…

 

Not 3/10

 

17) Rashad Vaughn (Shooting Guard,6’5″, 200lbs, UNLV)

 

Bucks’ın asıl eksiği uzun rotasyonunda fakat ikinci planda bir dış şut eksiklikleri var. Uzunları yeterli görmeyip dış şuta yöneldiler. Vaughn bu drafftaki en becerikli şutörlerden. Ciddi savunma eksikliklerine rağmen genç Milwaukee kadrosu bunu gayet kapatabilir. Güzel bir hamle.

 

Not 7/10

 

18) Sam Dekker (Small Forward, 6’9″, 220lbs, Wisconsin)

 

Dekker, çok yönlü ve akıllı bir oyuncu. Eski Houston oyuncusu Chandler Parsons’u andıran bir stili var. Onun gibi hemen katkı verebilir Rockets’a ama Jerian Grant ve Delon Wright gibi oyun kurucular varken Houston’un ana eksiğine takviye yapmaması saçma oldu.

 

Not 6/10

 

19) Jerian Grant (Point Guard, 6’4″, 200lbs, Notre Dame)

 

Grant’i asıl seçen takım olan Wizards bana kalırsa en uyacak oyuncuyu seçmişlerdi, penetre ve şut yaratma yeteneği onu kusursuz bir John Wall yedeği yapabilecekken. Grant’i Knicks’e takasladılar. Grant kadar faydalı olamasa da Oubre’de yedek SF olarak ikinci eksiği kapatmaya çalışacaktır. Knicks şut atamasa da Grant’den fazlasıyla faydalanabilir üçgen hücumunda.

 

Not 8/10 (Gittiği takımdaki not 6/10)

 

20) Delon Wright (Point Guard,6’5″, 180lbs, Utah)

 

Wright, sahip olduğu sıkı savunma yeteneğiyle bu ligte iyice tutnabilir. Draft gecesi Grevis Vasquez’i takımdan gönderen Toronto Raptors, Kyle Lowry’nin yedekliğini ona emanet edecek. İyi bir şutu olmasada oynattığı akıllı basketbol, en büyük eksikliği akıllı oynamaktan uzak olan Raptors’a iyi gelecektir.

 

Not 7/10

 

21) Justin Anderson (Shooting Guard, 6’6″, 230lbs, Virgina)

 

Justin Anderson, patlayıcı bir atlet, istikrarlı bir savunmacı ve eli tutarsa iyi atan bir üçlükçü. 22 yaşındaki Anderson’un gelişeceğine pek inanmayan takımlar pas geçince ona Dallas yolu gözüktü. Şutu gelişirse faydalı bir oyuncu olacaktır.

 

Not 9/10

 

22) Bobby Portis (Power Forward, 6’11”, 245lbs, Arkansas)

 

Portis’in 15-20lerden seçileceğini düşünüyordum beni de yanılttı. Bulls zengin PF rotasyonuna yeni bir parça ekledi. Şut atan ve ribaund çekebilen bir oyuncu. Yüksek potansiyeli olmasa da iyi bir rol oyuncusu olacaktır.

 

Not 8/10

 

23) Rondae Hollis-Jefferson (Small Forward 6’7″, 210lbs, Arizona)

 

Hollis-Jefferson açık ara en sağlam dış savunmacı. Fiziksel olarak harika özellikleri var müthiş derecede çalışkan fakat berbat denebilecek şutu onu 23. sıraya kadar itti. Kıyaslandığı Bruce Bowen gibi bir noktadan istikrarlı atarsa çok değerlenebilir. Portland seçtikten sonra onu Nets’e yolladı karşılığında Plumlee geldi. Nets’in eksiği olan dış savunmada iyi iş yapabilir.

 

Not 8/10 (Gittiği takım 7/10)

 

24) Tyus Jones (Point Guard, 6’1″, 185lbs, Duke)

 

Akıllı ve tam manasıyla bir oyun kurucu olan Jones, Duke ile birlikte Final Four MVP’si olmuştu. Kötü savunması yüzünden Cavs sisteminde şans bulması zor. 31 ve 36. sıra karşılığında takas oldu. Rubio yedekliğinde iyi pick n roll hücumu sayesinde iş yapacaktır.

 

Not 6/10 (Gittiği takım 9/10)

 

25) Jarell Martin (Power Forward, 6’9″, 240lbs, LSU)

 

Martin, oyunda her şeyden biraz yapabilse de hiçbir şeyi tam yapamıyor. En öndeki özelliği ribaundculuk. Enerjik ve savaşçı olan Martin, Grizzlies’ın stiline tam uyacaktır. Gasol ve Randolph’un iyi şutörler olmasını düşünürsek eksik olan şutuna çalışırsa iyi eder.

 

Not 7/10

 

26) Nikola Milutinov (Center 7’0″, 220lbs, Sırbistan)

 

Çabuk bir oyuncu olan ve bunu savunmada çok iyi kullanan Milutinov bir uzuna göre çok iyi bir pasör. Bana kalırsa Spurs’ü etkileyen şey de bu. Partizan’da forma giyiyor 1-2 sene daha orada kalacaktır.

 

Not 6/10

 

27) Larry Nance Jr. (Power Forward, 6’9″, 230 Wyoming)

 

Neredeyse her draftta ikinci turun sonlarında seçilecek ya da hiç seçilmeyecek oyuncuların ilk tur sonundan seçildiğini görüyoruz. Lakers, Nance’i seçerek bunu sürdürdü. Nance Jr. iyi bir atlet ve bunu savunmada kullanabiliyor. Fakat kolejde 4 yıl kalıp oyununa bu kadar az şey eklemesi büyük bir sorun ki. Enerjik 4 numara olarak Chris McCullough,Montrezl Harrel, Kevon Looney gibi isimler de vardı Los Angeles Lakers için.

 

Not 1/10

 

28) R.J. Hunter (Shootin Guard, 6’6″,185, Georgia State)

 

Draftın en iyi şutörlerinden biri olan Hunter, biraz Kevin Martin’i andırıyor. Şutu dışında gelişmiş bir şeyi yok. Celtics için yine saçma bir hamle yaptı kadrosunda yine genç bir şutör vardı. (James Young) Yine bir guard’a yönelmesi Celtics’in cidden saçma.

 

Not 5/10

 

29) Chris McCullough (Power Forward, 6’9″, 200lbs Syracuse)

 

Çok potansiyelli ama ilk turun en riskli isimlerinden McCulluogh. Kendini ilk senelerinde Avrupa’da bulabilir. Eğer çalışmasını ciddiye alırsa iyi yerlere gelecektir. Takasla giden Mason Plumlee’den kalan atletik uzun kontenjanını dolduracak. Brooklyn Nets’in bu hamlesine ileride bakıcaz.

 

Not 7/10

 

30) Kevon Looney (Power Forward, 6’9″, 222lbs, UCLA)

 

Kevin Looney’in riskli bir seçim olduğu düşüncesi tüm takımları sarmış olabilir ki ilk turun son sırasına kadar düştü. Looney, kaliteli bir ribaundçu. Fakat 3-4 arasına sıkışmış bir oyuncu. Aynı söylemlerle gelen Draymond Green’in geldiği seviyeye bakarsak. Warriors’un bunu pek takacağını sanmam.

 

Not 7/10

ATALAY KUTLU

mail : atalay.kutlu@abcspor.com

Son Haberler

HEP SONLAR HATIRLANIR

Maç başlamadan önce sorsalar, ''Beşiktaş'ı 2-1 yeneceksin, razı mısın?'' diye, çoğumuz kabul ederdik herhalde. İstediği kadar sıkıntılı bir dönem...

Benzer Konular