https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

BANVİT EUROCUP’TA YARI FİNALDE

Okunması Gerekenler

Eurocup’ta mücadele eden temsilcimiz Banvit, çeyrek finalde Paris Levallois karşısında 2 maçta üstünlük kurarak tarihinde ilk kez Eurocup’ta yarı finale yükseldi.

BANVIT 1İlk maçta deplasmanda 2 sayı farkla mağlup olan Banvit, ikinci maça ise çok iyi başlarken, ilk çeyrekte rakibini çok iyi savunarak periyodu da 17-8 önde kapattı. 2. çeyrekte Paris’ın dış şutlardan bulduğu basketlere engel olamayan Banvit, Jimmy Baron ve Sammy Meija’nın basketleriyle ayakta kaldı ve ilk yarıyı 34-32 önde kapattı.

3. çeyrekte iki takımda karşılıklı sayılar bulurken, son çeyreğe Banvit’in 49-45 üstünlüğüyle girildi. Son çeyrekte Rowland’ın üstün performansıyla daha iyi hücum Banvit, son 40 saniyeye 9 sayı önde girse de savunmada arka arkaya yaptığı hatalarla Paris’ın maçta kalmasına engel olamadı. Son topta orta sahadan topu fırlatan Blake Schilb’in atışı başarılı olmayınca Banvit maçı 75-71 kazandı ve turu atladı.

Galatasaray’dan sonra Eurocup tarihinde yarı finale yükselen 2. Türk takımı olan Banvit, yarı finalde Khimki Basket-Valencia Basket eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Banvit’te en skorer isimler olarak, Sammy Meija 18 sayı-9 ribauntla oynarken, EJ Rowland da 16 sayı-4 asist-3 ribaunt yaptı.

 

Son Haberler

HEP SONLAR HATIRLANIR

Maç başlamadan önce sorsalar, ''Beşiktaş'ı 2-1 yeneceksin, razı mısın?'' diye, çoğumuz kabul ederdik herhalde. İstediği kadar sıkıntılı bir dönem...

Benzer Konular