https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

LIVERPOOL ‘THE REDS’ ÇEYREK ASIRLIK HASRET!

Okunması Gerekenler

BURAK BELGENGeçen sene çeyrek asırdır hayalini kurdukları Premier Lig şampiyonluğu, avuçlarının içine kadar gelmiş ama son 3 haftada yaptıkları akıl almaz hatalarla ellerinden uçup kaçmıştı!

Manchester United’in 21.yy’daki en kötü sezonunu geçirmeleri, Mourinho’nun daha ilk senesi olması ‘ her gittiği ülkede 2.senesinde performans piki yaptığı düşünülürse’, 2-3 cephede savaşan diğer Manchester devi City’in inişli çıkışlı grafiği düşünüldüğünde, TEK CEPHEDE savaşan Liverpool için tam anlamıyla kaçırılmayacak bir fırsattı ama OLMADI!

LIVE1Bu sene kadroda önemli değişiklikler olmasa da, en önemli golcüleri LUIS SUAREZ’in  Barcelona’ya SATILMASI, defans oyuncusu DANIEL AGGER’in de memleketi Danimarka’ya, Brondby’e dönmesi haricinde önemli bir kayıpları olmadı belki ama işleri geçen seneden çok daha zor olacak!

ÇOK ÖNEMLİ transferler yaptılar. Bu isimlerin içinde de 1 numara tabii ki MARIO BALOTELLI. Hırçın, kafadan sakat olduğu su götürmez, her antrenörle kavga eden ama bir o kadar da yetenekli, dünyanın en iyi 5-6 forvetinden biri Gana asıllı İtalyan futbolcu.

LIVE2Bir diğer önemli isim, RICKIE LAMBERT.. 10 yaşında girip, 15 yaşında ayrılmak zorunda kaldığı Liverpool’a 32 yaşında geri dönerken, hayatta umudun hiçbir zaman bitmemesi gerektiğini hepimize gösterdi! Southampton’dan gelen oyuncu sadece 1.90’lik forvet değil, aynı zamanda ofansif orta saha oyuncusu İngiliz milli LALLANA ile Hırvat stoper DEJAN LOVREN de Kırmızı Şeytanların‘The Saints‘ yani Azizlerden yapılan yeni transferleri.

BU SENE 3 CEPHEDE savaşılacağı düşünülerek özellikle ofans hattı çok geniş kurulmuş gözüküyor. Benfica’dan 20 Milyon Sterline alınan kanat oyuncusu LAZAR MARKOVIC bunun başka bir kanıtı.

Sol beke de Sevilla’dan İspanyol Milli ALBERTO MORENO takviyesi yapıldı. Ve de hepimizin yakından tanıdığı, Alman Milli takımında oynamayı seçen EMRE CAN da rotasyon için orta sahaya yapılan mantıklı bir transfer. Emre’nin birçok mevkiide oynaybiliyor olması ve Kuzey İrlandalı teknik direktörün her oyuncudan farklı bölgelerde yararlanmayı sevdiği düşünülürse, takıma çok faydalı olacakmış gibi ama 6 hafta sahalardan uzak kalacak. Döndüğünde ritim bulup, gerçek temposunu yakalabilir mi? Bunu zaman gösterecek! Sağ bek için de Atletico Madrid’den genç sağ bek MANQUILLO geldi ve 20 yaşındaki oyuncu uyum sorununu atlatırsa hiç de yabana atılacak bir isim değil.

LIVERPOOL 2014-15BRENDAN ROGERS özellikle Sturridge, Sterling gibi çok önemli iki ismi de katarsak, bu toplamda 5-6 kaliteli, egosu yüksek ofans oyuncusunun gazını nasıl alacak merak içindeyim!

ORTA SAHADA, aynı zamanda kanatlarda da oynayabilen çok yönlü oyuncular COUTINHO ve HENDERSON ile geçen sene yerleştiği çapa pozisyonunda çok başarılı bir performans gösteren efsane STEVE GERARD ile sorun yok gibi gözüküyor ama bu sene EN AZ 50-60 maç oynayacaklarını düşünürsek, Avrupa’da ilerlemeleri halinde, bu yoğun maç trafiği Mart Ayı sonrası başlarına bela olabilir. Galli milli oyuncu JOE ALLEN haricinde çok fazla alternatifleri yok gibi gözüküyor.

Ama bence en büyük soru işareti DEFANS BÖLGESİNDE.. Tek tek baktığınızda iyi oyuncular ama özellikle açık alanda çok pozisyon veren ve ’bugün için‘ stoper-bek uyumu çok iyi gözükmeyen bir anlayışta gördük onları.. Ve de kağıt üstünde rotasyonu en dar bölge defans hattı gibi duruyor.

LIVE3Bir önemli konu da kaleciler.. Gerek Avustralyalı BRAD JONES, gerek Belçikalı MIGNOLET, en önemli rakiplerinin file bekçilerine baktığımızda, bence 1 tık aşağıda isimler!

STURRIDGE sezona çok iyi başladı. BALOTELLI ile uzun vadeli uyumu çok önemli. Arkalarında Lallana ve Sterling diye iki oyuncu Amerikan Futbolundaki RB veya WR‘lar gibi topla diklemesine uçarcasına giden isimler var.

BEN 21.yy’da başarılı bir grafik çizmese de, tüm BRİTANYA TARİHİNİN en başarılı futbol kulübü olan Liverpool’un bu sene de ŞAMPİYON OLAMAYACAĞINI düşünüyorum!

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE Real Madrid ile aynı gruba düştüler ama Basel ve Ludogorets’i geçip yollarına devam edeceklerdir. En kötü ihtimal 3.olup Avrupa Liginde macera sürecek ama ne kadar ilerlerlerse, bu  bence onların Premier Lig derecesini olumsuz etkileyecek.

LIVERPOOL3 hafta sonunda 2 galibiyet 1 mağlubiyet aldılar ve 6 gol atıp 4 gol yiyip 6 puandalar.

BAKALIM You Will Never Walk Alone, Anfield Road, Bill Shankley, Kenny Dalglish, Kevin Keegan’lı tarihiyle hepimizin ezberindeki 3-4 kulüpten biri olan ‘THE REDS’ yani Kırmızlılar, bu sezon 1989/90’dan beri hasret kaldıkları şampiyonluğa ulaşabilecek mi ?

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

burak.belgen@abcspor.com

Son Haberler

HEP SONLAR HATIRLANIR

Maç başlamadan önce sorsalar, ''Beşiktaş'ı 2-1 yeneceksin, razı mısın?'' diye, çoğumuz kabul ederdik herhalde. İstediği kadar sıkıntılı bir dönem...

Benzer Konular