https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

US OPEN BAYANLAR 4.TUR PAZAR GÜNÜ MAÇLARI

Okunması Gerekenler

eminnİlk haftanın son gününde bayanlar tablosunda 4. tur maçlarına geçildi.

– Günün erken saatinde yapılan maçta Sara Errani, Simona Halep’i eleyen Mirjana Lucic-Baroni’yi 3 sette yenerek çeyrek finale çıktı.İlk sette ilk servislerinin tamamını içeri sokarak returnlerde Lucic-Baroni’ye çok da fazla imkan vermeyen Errani 6-3 ile seti aldı.2. sette çok sayıda winner üreten, güçlü vuruşlarıyla Errani’yi avlayan Baroni setlerde durumu 1-1 yaptı.Son sette biraz fiziksel düşüş yaşayan ve 2 break’i verdikten sonra maçtan kopan Lucic-Baroni son seti 6-0 kaybederek Grand Slam’e veda etti.

– Turnuvanın bir başka yıldızı olan Belinda Bencic, müthiş çekişmeye sahne olan ilk seti Jelena Jankovic karşısında tie-breakle kazandı.2. sette biraz daha iyi servis atan ve return oyunlarında çok daha etkili olan Bencic başka bir sürpriz yaşatarak çeyrek finale çıktı.

– Bir diğer sürpriz Shuai Peng’den geldi. Çiftlerdeki başarısının yanında son 2 Grand Slam’de teklerde de harikalar yaratan Peng, Safarova karşısında çok rahat galibiyete ulaşarak kariyerinin Grand Slam’lerdeki en büyük başarısı olan çeyrek finale çıktı.

– Günün ve belkide turnuvanın en kaliteli maçı olan Maria Sharapova-Caroline Wozniacki maçında kazanan taraf Wozniacki oldu.İlk sette Wozniacki break’i 5 oyunda buldu ama arkasından hemen geri verdi.Zaman zaman maraton oyunların (8-10 dakika civarında süren) görüldüğü ilk sette, sete tutunma oyununda Sharapova birkaç basit hatası ile seti kaybetti.2. sette Sharapova’nın o bildiğimiz groundstroke’ları çok daha etkili oldu.Müthiş vuruşlar çıkarttı, Wozniacki de bunlara ilk sette olduğu kadar iyi yanıt veremedi.2 kez servis kıran Sharapova seti 6-2 ile kolay kazandı.3. sette harika puanlar, harika ralliler gördük.Sharapova’nın oyununun yanında Wozniacki’nin çabası, savunması takdire şayandı.Wozniacki kariyerinin en iyi setlerinden biri oynayarak bu seti kazandı ve Sharapova’ya karşı olan maçlarındaki 3 galibiyetini aldı.

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

emin.kazdaloglu@abcspor.com

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Son Haberler

HEP SONLAR HATIRLANIR

Maç başlamadan önce sorsalar, ''Beşiktaş'ı 2-1 yeneceksin, razı mısın?'' diye, çoğumuz kabul ederdik herhalde. İstediği kadar sıkıntılı bir dönem...

Benzer Konular