https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

ARSENAL VE TÜRK TAKIMLARI

Okunması Gerekenler

Bugüne dek TÜRK TAKIMLARI ile 4 kez eşleşip toplamda 7 kez karşılaşan ARSENAL’in bu karşılaşmalarda mağlubiyeti bulunmuyor. Sadece 7 karşılaşmada sadece 2 gol yerken, 4 maçı kazanmayı başardı ve ‘penaltılarla kaybettikleri kupayı saymassak’ hiç yenilmedi.
AMA onlara da sorsanız, kazandıkları 4 maçı, normal süre ve uzatmaları 0-0 biten, sonrasında da penaltılar sonucu kaybettikleri UEFA KUPASINA anında değişeceklerdir!
ARSENAL100İLK EŞLEŞME.. 1979-80 sezonunda FB ile oldu.  O zamanki ismiyle Kupa Galipleri Kupasında ilk turda karşılaşan iki ekibin mücadelesinde ‘Topçular’ ilk maç 2-0 kazandılar ve İstanbul’da 0-0 biten maç sonunda turu gecne taraf oldular.
SONRASINDA 1999-2000 sezonu UEFA Kupası finalinde Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Galatasaray’la karşı karşıya gelen Arsenal, normal süresi ve uzatmaları 0-0 eşitlikle geçilen müsabakayı penaltılarda 4-1 kaybetti ve Türk futbolunun Avrupa kupalarındaki ilk ve tek şampiyonluğuna sarı-kırmızılılar imza attı.
arsenal1013.RADENVU Fenerbahçe ile 2008-2009 sezonu UEFA Şampiyonlar Liginde oldu.  G Grubu’nda maçlarda İngiliz ekibi, sarı-lacivertlilere İstanbul’da 5-2 üstünlük kurarken, Londra’daki maçı ise 0-0 eşitlikle tamamladı.
TÜRK TAKIMLARIYLA son eşleşmeleri de geride kalan sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda oldu. Fenerbahçe ile 3.kez yolları kesişen Londra temsilcisi, müsabakaları 3-0 ve 2-0’lik sonuçlarla kazanarak Şampiyonlar Ligi vizesi almayı başardı.
BEŞİKTAŞ ve ARSENAL ise ilk kez Avrupa Kupalarında karşı karşıya gelecekler.

ABCSPOR

Son Haberler

HEP SONLAR HATIRLANIR

Maç başlamadan önce sorsalar, ''Beşiktaş'ı 2-1 yeneceksin, razı mısın?'' diye, çoğumuz kabul ederdik herhalde. İstediği kadar sıkıntılı bir dönem...

Benzer Konular