https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

YUSUF DEMİR FAZLA MI ABARTILIYOR ?

Okunması Gerekenler

İspanyol medyası Barcelona’ya transferinde Yusuf Demir için attıkları manşet; “Krankl’dan 40 yıl sonra Barcelona’ya transfer olan Avusturyalı genç oyuncu” idi.

Ülkenin Messi’yi olarak piyasaya çıkan sol ayaklı sağ açık, 2003’de Viyana’da dünyaya geldi.

Kaderin cilvesi de tarihlerinin en büyük futbol efsanesi Hans Krankl o günlerde Avusturya Milli Takım teknik direktörüydü. Yusuf, Krankl, Prohaska ve David Alaba gibi yıldızların çıktığı Rapid Wien alt yapısında oynuyordu.

Babası garsonluk yapan, annesi süpermarkette çalışan bir genç için hayat basamakları, yürüyerek değil adeta asansörle çıktı tepelere..

15 yaşına geldiğinde ilk profesyonel kontratını imzaladı. Top ayağına yapışan ve yakışan Yusuf, 17 yaşında Avusturya futbol tarihinde gol atan en genç futbolcu ünvanını Gerd Wimmer’dan aldı.

Önceki sezon Gent ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında da gol atınca spot ışıkları tamamen üstüne çevrilmişti. Herşey hayal ettiğinden de güzel, peri masalı gibi gelişiyordu.

İş milli takımı gelince, doğup, büyüyüp yetiştiği yeri seçti. Mesut, İlkay ve diğerlerindeki gibi yine kaybeden, kaçıran taraf biz olduk. İki taraf da birbirini suçladı ama sonuçta Yusuf Demir Avusturya forması giyecekti.

Avusturya’nın genç milli takımlarında kaptanlığa kadar yükselen Yusuf Demir çocukluğunda taraftarı olduğu Rapid Wien’den 16 yaşında da ayrılabilirdi ama doğru zamanı bekliyordu.

Barcelona B takımına yeni yetenekleri kazandıran, eski ünlü futbolculardan Bakero, 1 yıl boyunca Yusuf’un özel hayatı da dahil sahadaki her yaptığını mercek altına aldı.

Ve imzalar atıldı. Trabzonlu gencin idolü olan Messi ile bir gün birlikte forma giyme hayali gerçek olacaktı.. Ama hayat bu. İlk plan; Barcelona onu genç takımına transfer edip pişmesini bekleyecek ve performansına bakıp gelecek sezon kadroya alması üzerineydi.

Sozlesme detayı; Yusuf Demir bir yıllığına kiralanmış ve gelecek sezon için 10 milyon Euro’ya bonservisinin alınacaktı. Ama zaten maddi anlamda dibe vurmuş, en büyük yıldızları Messi’yi kaybetmiş çalkalanan kulüpte, epey de süre almasına rağmen başarılı olmadı ve sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilerek kulübü Rapid Wien’e geri döndü. Şimdi de soluğu Galatasaray’da aldı.

Ben neden bilmiyorum ama onda yıldız futbolcu kumaşı göremiyorum. Bana biraz, bir anda parlayıp sonra neredeyse kaybolan Emre Mor gibi geliyor. Onun biraz daha teknik ama çok daha ağır olanı.

Sarı Kırmızılılarda, o geniş kadrosu içinde hangi mevkiide oynayacak, kimi, kimleri kesebilecek o da ayrı konu ve yabancı statüsünde yer alacağı için, 1 büyük engel daha, 8+3 kotası da var genç futbolcunun önünde.

Ben oynayıp takımı sırtlamasını geçtim, sezonun en az yarısında süre bile alamayacağını düşünüyorum genç futbolcunun!..

Bakalım zaman beni mi haklı çıkartacak, “yeni Messi geliyor” diye ortalığı ayağa kaldıran Yusuf’cuları mı..

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

mail: burak.belgen@abcspor.com

twitter: @BurakBelgen

Son Haberler

İRLANDA LİGİNDE SON 3 HAFTA NEFES KESECEK

Son virajda 6 şampiyonluk adayı İrlanda Ligi’nde son üç haftaya girilirken tam 6 takım şampiyonluk hayalleri kuruyor. Bir başka ifade ile,...

Benzer Konular