https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

RESIMDEKI 7. KIM? FERGIE’S FLEDLINGS, THE CLASS OF 92

Okunması Gerekenler

Yukarıdaki tarihi fotoğraftaki 6 kişiyi herkes bilir ama en arkadakini belki de hiç kimse hatırlamaz. Hatta birçok yerde bu fotoğraf crop’lanmış ve 6 kişi olarak servis edilmiştir.

Önden geriye doğru, Ryan Giggs, Nicky Butt, David Beckham, Gary ve Philippe Neville, Paul Scholes ve kimdi o 7’nci ? Biz söyleyelim; Terry Cooke!..

Genç takımdayken çok iyi bir kariyer başlangıcı ve çok net yıldız adayı olarak parlayan sağ açık, FA Youth Cup 95 finalinde, penaltıdan attığı golle kupayı getirmişti.

1994-95’te Jimmy Murphy Yılın Genç Oyuncusu ödülünü de kazandı. Premier Lig’deki ilk maçına 1995 yılında Bolton Wanderers’a karşı çıktı ve Ryan Giggs’in golündeki asist de onun ortasından gelmişti.

Çok iyi bir A takım başlangıcı sonrası, Lig Kupası’nda York City’ye karşı Manchester United adına ikinci golünü attı. Ama yaşadığı sakatlıklar bir anda ibreyi terse çevirirken, kendi mevkiinde, ileride saha içi-dışı her anlamda yıldız ötesi bir figür olacak David Beckham’ın da gölgesinde kalınca, önce yedeğe düştü, sonrasında Sunderland’a kiralandı.

Gerisi çalıkusu misali ordan oraya, 7-8 takımda dikiş tutturamayıp soluğu Amerika’da, Colorado Rapids’de aldı. Göçebe kariyeri, beklediği ten uyumunu görece daha hafif-güçsüz bir lig olan Amerika’da yakaladı denilebilir.

4 senede 106 maçlık bir istikrar yakaladı ve kaderin cilvesi 29 Mart 2008’de karşısına yine David Beckham’ı çıkarttı, ama bu kez rakip olarak!.. 1 gol 2 asistle hem 4-0 biten Los Angeles Galaxy maçının, hem de haftanın oyuncusu olmuştu ama 1 sene sonra ordan da, 2009 sonunda Avustralya’ya, North Queensland Fury takımına savruldu.

En son da Azerbeycan’da Gabala takımında devam ederken, 2011’de geçirdiği ciddi sakatlık ile yeşil sahalara noktayı koydu.

Kısaca, çok büyük bir ivme ile başlayıp sonu kötü biten bir futbol hikayesi daha. Belki o ciddi sakatlıkları yaşamasa ve Beckham gibi bir dünya ikonu ile aynı mevkiiyi paylaşıp, onun gölgesinde kalmasa çok farklı olabilirdi herşey.

Şimdi o fotoğraf bakınca ne hissediyor bilemiyoruz ama, bizim gördüğümüz o meşhur Class of 92’nin, fotoğrafta en arkada kalan futbolcusunun, kariyer olarak da en arkada kaldığı…

ABC SPOR

@ABC_Spor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler

MAKYAJ DÖKÜLDÜ

MAKYAJ DÖKÜLDÜ Sezonun henüz başı yol kazaları olur, olur olmasına ancak bile bile lades olmaz. Perşembe’nin gelişi belliydi ancak transferi geciktirenler,...

Benzer Konular