https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

SÜPER KUPA

Okunması Gerekenler

Bir gün önce oynanması gereken ancak tribün Vandallarının çıkardıkları olaylar yüzünden oynanamayan Avrupa derbisini beklenildiği gibi yeni sponsoruyla, kupa canavarı Fenerbahçe Opet tarihinde ikinci defa kazandı.

Türk kadın basketbolunun yüz akı iki takımın, oyunun hakkını vererek, kupa için mücadelesi nefesleri kesti. Beşiktaş’ta Dana Evans’ın eksikliğine rağmen oyunun içinde talihsiz bir sakatlık geçiren Nika Mühl’ün yirmi yedi dakikalık performansı ile Hillsman’ın boyalı bölge dominasyonu ve Elif’in sertliği sarı lacivertlileri oldukça zorladı.

Fenerbahçe Opet ilk yarıda takıma yeni katılan Tina, Gabby, Julie ve Ariel’in uyum süreçlerinin tamamlanmasını beklerken kaptan Alperi’nin de gününde olmamasının zorluğunu yaşadı.

Fakat ikinci yarı ile birlikte kısaların topa hakimiyetleri, içeri dışarı topun hızlı dönmesi, şut performansının artması özellikle Sevgi’nin katkısıyla işler kolaylandı.

Aziz Akkaya’nın elindeki oyuncu gurubu, yılların tecrübe, bilgi ve birikimiyle sezonda iyi sonuçlara imza atmaya göz kırpıyor. Umarız Mühl’un sakatlığı en kısa sürede geçer ve takımına vereceği katkıyla geçen sezon olduğu gibi Eurocup’ta Kartal’ı finale uçurur.

Fenerbahçe Opet’in oyuncu kalitesi bir yana tek dilde anlaşabilecek oyuncu sayısının artması, Garnier’in yönetiminde kupa koleksiyonunun bu sezonda artacağını anlatıyor.
Başlangıçlar zordur lakin alışkanlık, kalite, heyecan ve çok çalışma ile her zorluk aşılır.

Maçın hakemleri mükemmele yakın bir yönetim gösterdiler. Oyun içindeki temasların şiddetini süzüp çaldıkları ve çalmadıkları düdüklerle maçın kalitesinin yükselmesine katkı verdiler.

Son paragraf bu maçın boş tribünlere oynanmasına yol açan seyircilere ; küfür, sahaya yabancı madde gibi hele ki kadın maçında hiç yaşanmaması gereken rezillikleri çıkaranlar maç sonunda boş tribünlere, konfetisiz kupa kalkarken biraz üzülmüşler midir ?

Sanmam…
Aydınlık yarınlarda nice finallere, kupalara

mail: omer.kocsan@abcspor.com

twitter: @omerkocsan

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler

MAKYAJ DÖKÜLDÜ

MAKYAJ DÖKÜLDÜ Sezonun henüz başı yol kazaları olur, olur olmasına ancak bile bile lades olmaz. Perşembe’nin gelişi belliydi ancak transferi geciktirenler,...

Benzer Konular