https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

ARSHAD NADEEM OLİMPİYAT REKORU İLE TARİH YAZDI

Okunması Gerekenler

Arshad Nadeem, 2024 Paris Olimpiyatları’nda erkekler cirit atma finalinde 92.97m’lik atışıyla efsane sporcu Andreas Thorkildsen’in 2008 Pekin Olimpiyatları’ndan kalan rekorunu kırdı ve “Pakistan’a atletizm tarihindeki ilk altın madalyasını” kazandırdı.

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da altın madalyayı Neeraj Chopra kazanmış ve bu madalya Hindistan tarihinin atletizmdeki ilk altını olmuştu. Pariste de ikinci oldu Hint sporcu.

Tarihte Avrupa dominasyonu ile geçen bu disiplinde, son iki Olimpiyatlarda iki Asyalı komşu ülkenin altın alması incelenmesi gereken bir konu. Tokyo’ya kadar 25 Olimpiyatta sahne alan Cirit Atma disiplininde, 23 kez Avrupalılar şampiyon olmuştu.

Ayrıca bu finalde bronz madalyanın Grenadalı Anderson Peters’a gitmesiyle, “dünya şampiyonaları ve olimpiyatlar tarihinde ilk kez Avrupalı bir atlet” bu dalda madalya alamadı.

Olimpiyat tarihinin bu disiplinde en başarlı sporcusu da, 3 kez üst üste kazanan Çek ciritçi Jan Zelezny (1992-96-2000). Ayrıca 1988 Seul’de de gümüş kazanmıştı efsane atlet.

** Her sene üstüne koya koya inanılmaz gelişim!

2015’de sadece 70 metre atabiliyorken, önce 2019’da 80 metrenin sonra da, ilk kez bir Pakistanlı’nın finale kalabildiği 2020 Tokyo’da 5’nci olurken, 2022’de 90 metrenin üzerini görmeyi başarmak cidden takdire şayan.

ABC SPOR

@ABC_Spor

Son Haberler

MAKYAJ DÖKÜLDÜ

MAKYAJ DÖKÜLDÜ Sezonun henüz başı yol kazaları olur, olur olmasına ancak bile bile lades olmaz. Perşembe’nin gelişi belliydi ancak transferi geciktirenler,...

Benzer Konular