https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

“BEBEK” YÜZLÜ KATİL !!

Okunması Gerekenler

ALP ERALPBu kadar senedir maç izlerim. Çok hakem rezaleti gördüm. Berbat kararlar, resmen bir takımı doğramalar, maçı bir taraftan alıp diğer tarafa vermelere şahit oldum. Ama böylesine bir fiyaskoyu, hele hele Avrupa Kupası maçında hiç bir zaman yaşamadım!

İlk devre elinden geleni yapmasına rağmen hakem başarılı olamadı. Alper’in attığı golle Fenerbahçe tur kapısını sonuna kadar aralamıştı. Bu gol olmasaydı Fenerbahçe’li futbolcular kendilerini kaybetme noktasına gelmişlerdi, çünkü futbolcu cin gibidir, hakemin kötü niyetli olduğunu hemen anlar. Sarı lacivertliler ilk devre hakemde bir tuhaflık olduğunu anladılar ama son dakikada gelen gol ve muhtemelen devre arasında yapılan konuşmalar sakinleşmelerini sağladı.
fb braga alperİkinci yarı temkinli çıktı takım sahaya. Oyunu kendi sahasında kabul etti ancak rakibe de pozisyon verilmiyordu. Sabaha kadar oynansa 1-1 bitecek gibi bir görüntü vardı ortada. Olağanüstü bir şey olması lazımdı skordaki dengeyi bozmak için ve sahneye yine Hırvat hakem ”Bebek” çıktı. Mehmet Topal’ın kolları tamamen kapalı olmasına rağmen, pozisyonu cepheden, yani çok net gördüğü halde, hem penaltı hem de ikinci sarıdan kırmızı karta hükmetti. Bir anda oyun döndü!
Ha diyebilirsiniz ki : ”Kardeşim 2-1 bile olsa Fenerbahçe turu geçiyor, niye dağılıyorsun takım olarak”. Doğru ama sahadaki futbolcuların ruh halini de anlamak lazım. Bugün ”ne olursa olsun” Fenerbahçe’ye tur atlattırmamak için düdük çalan bir hakem vardı sahada. Bunu gören oyuncular da kendilerini kaybettiler, oyun disiplininden koptular.
fb braga 11Neden hakem böyle davrandı bilemiyorum. Bir arkadaşım maç esnasında mesaj atmış:”Bombaların patladığı Türkiye’de başka bir maç oynanmasını istemedi UEFA” yazmış. Kulağa pek olası gelmese de mantıksız değil. Böylesine kasıtlı bir yönetimi ancak böyle olağanüstü bir sebeple açıklayabilirsiniz. Ama ne olursa olsun  sadece kötü ve yetersiz hakem performansı bu rezaletin açıklaması olamaz.
Bu hakem performansının ardından Fenerbahçe’li futbolcuları eleştirmek ne kadar doğru olabilir bilemiyorum. Yine de bir iki çift laf etmeden geçemeyeceğim. Bu takımın en tanınmış, en çok para kazanan futbolcuları kim? Nani-Van Persie ve Diego değil mi? Peki bu oyunculardan böylesine kritik bir maçta daha iyi performans beklemek hakkımız değil mi? Kötü bile oynasalar bireysel yetenekleriyle sahneye çıkıp oyunun kaderini değiştirmelerini beklemek çok mu abartı bir istek?
fb braga 14Bu arada sadece bu üç oyuncuya bağlamak ta hata olur mağlubiyeti.Özellikle ilk gol ofsayt bile olsa Kjaer-Alves defansının göbekten delinmesi onlara hiç yakışmadı. Bu pozisyonda kendini öne atarak yerini boşaltan Alves özellikle hatalıydı. Aynı Alves 3. ve 4. gollerde rakibe vuruş imkanı verirken 40 yaşını devirmiş bir görüntü sergiliyordu.
Sonuçta hakikaten çok yazık oldu Fenerbahçe’ye! Çeyrek finalden sonra Dortmund dışında her takımla başabaş mücadele edebileceğimizi düşünüyordum. UEFA finali hayal değildi. Ama bir anda ”Bebek yüzlü bir katil” çıktı sahneye. Hayallerimizi öldürdü. Hepimizi çok ama çok üzdü.
mail : alp.eralp@abcspor.com
twitter : @alperalp72

Son Haberler

FENERBAHÇE GİBİ

Önce kızlarımızı kutlamak istiyorum. 2 sene üstüste Euroleague şampiyonluğunu kazanan kadın basketçilerimize ve böylesine yetenekli ve karakterli oyunculardan oluşan...

Benzer Konular