https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

PROFESYONELLER

Okunması Gerekenler

ALP ERALPKadro açıklandığında ”eyvah” dedi birçoğumuz. İdeal geri dörtlüden zaten Alves ve Caner cezalıydı. Bir de Gökhan Gönül’ün sürpriz sakatlığı eklenince ciddi bir problem olabilir diye düşündük. Ancak yerine oynayan arkadaşları Şener,Hasan Ali ve Kadlec hatasız bir oyun sergilediler ve arkadaşlarını aratmadılar.

Şener zaten maça damgasını vurdu. Ortada geçen maçta attığı ekstra golle dengeyi değiştirdi. Bir de üzerine müthiş bir asist yaparak maçı bitirdi. Gökhan Gönül’e formayı kaptırdıktan sonra bana biraz geri gitti gibi geliyordu kupa maçlarında ama bugün Akhisar’ı bitiren adam oldu. Geçtiğimiz sezonlarda Gökhan’ın yokluğunda idareten Mehmet Topuz ya da Bekir çözümleriyle idare etmeye çalışıyorduk. Bu sezon ise Türkiye’nin en iyi sağbeki olmayınca en iyi ikinci sağbekini oynatıyoruz. İşte doğru kadro derinliği bu. Hiç küsmeyen, antremanlardan sonra da ekstra çalışmaya devam ettiğini duyduğumuz Şener de doğru futbolcu karakterine güzel bir örnek.

fb aks 1Bir başka müthiş profesyonel de Hasan Ali. Bir kez bile surat astığını görmedik. Caner’i yedek bıraktıktan sonra hoca yine Hasan Ali’yi oturtmaya başladı son maçlarda. Tam formayı kaptım derken yine kaptırdı ama disiplininde hiç bir düşüş olmadı. Aynı istekle aynı ciddiyetle oynamaya devam etti. Yedek bıraktı dediğimiz adam da boş bir adam değil. İki sene öncesinin tartışmasız lig MVP’si. Onun formasını tartışılır hale getirmek bile büyük başarı. Ben eminim Fenerbahçe’lilerin bir çoğu Hasan Ali gibi bir futbolcuya sahip oldukları için çok memnunlar.

Ve Kadlec… Çok mu yetenekli? Hayır. İkili mücadelelerde yıkılmaz bir kale mi? Değil. Kapı gibi bir stoper diyemezsin Kadlec icin. Ama ne zaman forma giyse görevini yapıyor. Stoper ve solbeki bırak hayatında ilk kez önlibero da oynadı, orda bile sırıtmadı. Bu dediğimiz adam da boş bir adam değil. Çek Milli takımı oyuncusu. Muhtemelen yazın Avrupa Şampiyonası’nda seyredeceğiz kendisini. Yıllarca Bundesliga’da üst düzey top oynamış bir futbolcu. Ama o da bir kez olsun önemli kariyerine ve genellikle yedek olmasına rağmen bir kez olsun takımın huzurunu bozacak bir harekette bulunmadı.

fb aks 2Dolayısıyla yedek de olsalar bu üç futbolcu takımın çok önemli birer parçası ve hepsi de ayrı ayrı profesyonellik dersi veriyor bizlere. Sezon sonunda Fenerbahçe üç kulvarda başarılı bir sezon geçirmiş olacaksa muhtemelen en çok ilk 11 oyuncuları övgünün büyük kısmını alacaklar. Ancak isimleri daha az geçse de Şener, Hasan Ali ve Kadlec gibi isimler de diğer arkadaşları kadar övgüyü hakedecekler.

Bu üç oyuncunun ve defansın lideri Kjaer’in katkılarıyla bugün de Fenerbahçe rakibe 1 adet bile net pozisyon vermeden maçı bitirdi. Evet Şener’in golüne kadar denk bir mücadele vardı sahada. Berbat zemin koşulları driplingçi Volkan Şen ve Alper’i etkilemişti. Diego da zaten etkisiz oyunlarına alıştırmaya başladı bizi. Onlar etkisiz olunca Van Persie de çok yalnız kaldı. Bir de Mehmet Topal da sakatlığına rağmen oynuyor bir kaç haftadır. Bugün de biraz belli oldu bu handikap. Fenerbahçe en iyi yaptığı işi, yani kaptırdığı topları hemen kazanmayı Mehmet Topal’ın sakatlığında daha az yapabildi. Böylece ”baskın atak” şansı da bulamadı Fenerbahçe. Şükür ki Şener’in ekstra golü geldi. Zor gözüken maçı kolaya çevirdi bu gol.

fb aks 3Ben olsam bu kadar yoğun maç temposunda Mehmet Topal’ı Kayseri maçında dinlendirir, Mart sonuna doğru verilecek milli maç arasında da kampa gideceğine Fatih Hoca’dan izin alıp bir mola daha vermesini sağlardım. Mehmet Topal bu takım için çok ama çok önemli. Ona ilerleyen haftalarda fazlasıyla ihtiyacımız olacak. Sağlıklı bir Mehmet Topal olmadan ciddi sıkıntı yaşayabiliriz.

Sıkıntı yaşamamak için bir diğer önemli faktör ise konsantrasyon olacak 3 kulvarda yarışacağımız ilerki haftalarda. Antalyaspor deplasmanına 2 maç fazlasıyla 5 puan farkla çıkmamızın getirdiği rehavet yüzünden başımıza gelenler malum. Bunun tekrar edilmemesi için gerek teknik ekip gerekse de yönetim futbolcuların konsantrasyonunu üst düzeyde tutup her maça aynı hırs ve ciddiyetle çıkmalarını sağlamak zorundalar. ”Profesyonelliği” sadece futbolculardan beklemek olmaz, taraftar da dahil olmak üzere hiç bir rakibi, hiç bir maçı hafife almadan hep beraber yola devam etmeliyiz.

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

mail : alp.eralp@abcspor.com
twitter : @alperalp72
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Son Haberler

FUTBOLUN BİTTİĞİ GÜN

Olmaz olsun böyle lig. Olmaz olsun böyle galibiyet. Yeter artık Fenerbahçe'nin bu ülkede maruz kaldığı muamele. Lanet olsun Fenerbahçe'yi senelerdir ırkçılık derecesinde...

Benzer Konular