https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2023 DÜNYA ATLETİZM ŞAMPİYONASI SPRİNT YARIŞLARI

Okunması Gerekenler

Dünya Atletizm Şampiyonası yarın açılış seremonisi ile start alacak (18 Ağustos) ve 27 Ağustosta sona erecek.

Peki favoriler, sürpriz adayları ve öne çıkması beklenen isimler kimler, kısaca ABC SPOR ekibi olarak SPRİNT YARIŞLARINA göz atalım..

Öncelikle KADINLAR; herkesin merakla beklediği 100 ve 200 metre yarışları..

Jamaikalıların favori gözüktüğü şampiyonada, 200 metrede Shericka Jackson altın madalyayı alacaktır ama duble zor gibi; 100 metre için Amerikalı istim üstündeki ShaCarri Richardson’a da dikkat!..

4 x 100’de de Amerika favorimiz ve Jamaika da kürsüdeki gümüş adayımız. Podyumu da büyük olasılık Britanya tamamlayacaktır.

……………………………………

ERKEKLERDE ise 100 ve 200 metrelerde Noah Lyles çok büyük olasılık (200 metrede %99) duble yapacaktır.

Letsile Tebagi podyumda yer almasını beklediğimiz bir diğer isim, bu bazıları sürpriz gelebilir çünkü Afrikanın daha önce 100 metre tarihinde madaldayası yok ama gümüş ya da bronz, kötü bir çıkış yapmadığı sürece, formda Botsvanalıya gidebilir.

Christian Coleman ve Fred Kurley Amerikalıların madalya beklediği diğer isimler ama sert bir yorumla, 2 sprinterden de negatif anlamda bir süpriz bekliyoruz ve kürsüde yer alamayacakları kanaatindeyiz.

4 x 100 yarışında da favorimiz Amerika ve altın madalyanın sahibi olacaktır. Kürsü için diğer adaylarımız; önce Jamaika sonra İtalya.

ABC SPOR

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Son Haberler

AMATÖRCE

Yedigimiz iki gol de olacak iş değil. İlkinde ortada fol yok yumurta yok. Rakibin ne baskısı var ne pozisyonu....

Benzer Konular