https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2021 MODEL FENERBAHÇE

Okunması Gerekenler

Oğlum veya kızım, ; olur mu hiç öyle şey, biz tabii ki sana güveniyoruz güvenmesine de çevreye güvenmiyoruz.

Türkçe meali;
– Şimdi ben ne yapayım bir anne olarak, sana güvenmediğimi mi söyleyim? Zaten çok güveniyor olsam yapıştırırdım izni, işin aslına bakarsan ben sana da güvenmiyorum, senin de sağın solun belli olmaz, o yüzden kır kıçını otur gözümüzün önünde, bizim de kafamız rahat olsun..

Ali Koç ne zaman transfer lafı etse, kibarca kendisine demek istediğim şey tam da bu. Elbette bizden icazet alacak hali yok ama icazet istese de vermem, derim ki sana güveniyorum ama çevrene güvenmiyorum.

Öte yandan adam hakikaten iyi niyetli ama çevresi kötü, yanlış yönlendiriliyor, böyle bir durum harbiden de var.

Şimdi ben bu lakırdıyı bir kenara bırakayım, gündemdeki isimler üzerinden yeni transfer sezonunu değerlendirmeye çalışayım, resmileşmiş hiçbir transfer yok tabii ki, tamamen almış olduğum duyumlar üzerinden bir değerlendirme.

Önce Burak Kapacak’la başlamak istiyorum, sezon içi yazılarımda da ara-ara bahsetmişliğim var kendisinden.

1999 doğumlu bir futbolcu, sağ kanat oyuncusu, 2 sezondur Bursaspor A takımının sağ kanadında görev yapıyor. Açıkçası olumlu baktığım bir transfer hatta diyebilirim ki en çok istediğim oyunculardan biriydi, bu transferin gerçekleşmek üzere olduğunu duydum ve mutlu oldum.

Bursaspor’un küme düştüğü sezonda Samet Aybaba döneminde sağ bek olarak oynatıldı,, oldukça da dikkat çekici bir performans ortaya koymuştu, özellikle de ligin ilk yarısındaki performansı dikkat çekiciydi, ara transfer dönemi ve ardından gelen hoca değişikliği sonrası düzenli forma şansı bulamamıştı, şu an takımının en etkili kanat hücumcusu olarak göze çarpıyor, TFF 1.Lig gibi çok zor bir ligde golle henüz tanışamamış olsa da asist krallığında zirveye oynuyor ama tüm sezon boyunca kanat forvet olarak oynatıldığını belirtmem lazım.

Hızlı, çabuk, kolay adam eksilten bir oyuncu ve görerek isabetli ortalar açabiliyor, gol bölgelerindeki bitiricilik zaafiyeti istatistiklere yansımış durumda ama yaşı 19, daha da gelişebilir ama bir kanat forvet olarak çok iyi yerlere gelebileceğini düşünmüyorum, içinden bir Cengiz Ünder falan asla çıkmaz, o kadar yetenekli değil. Ancak bu oyuncudan bir sağ bek çıkartırız kafasıyla transfer edilecekse ki; ben de aynı kafadayım, gayet yerinde bir deneme olur, tutarsa da tadından yenmez. Bu çocuk zaten yarım sezon sağ bek oynamış, sağ bek oynarken dikkatleri üstüne çekmiş, gelişime de açık, defansif yönünü biraz daha geliştirirse bize harika bir hücum beki izleme imkanı verir..

Adil Demirbağ… Adanademirspor’un iki stoperinden biri. Bu oyuncuyla başka kulüpler de ilgileniyor, sert bir oyuncu, tekmeye kafa koyan cinsten, ayakları vasat, sürati de eh işte, şimdilik rotasyon oyuncusu olarak düşünülebilir, şimdilik diyorum zira yaşı henüz 22, şu anki haliyle dahi sırıtmadan Fenerbahçe’de oynar bence, transferi beni mutlu eder. Ben olsam partneri Tayyip Talha’yı da transfer ederim, tek bir oyuncu alacaksam da Tayyip Talha’yı alırım, hem daha genç, 20 yaşında, hem daha çabuk bir oyuncu hem de daha skorer.

Altınorduspor’lu Ravil Tagir’in de ismini yazmıştım daha evvel. Ravil henüz 16 yaşında ve banko oynuyor, transferine güç yetmez, 16 yaşındaki bir stopere bahsi geçen rakamları bizim kulüplerimiz veremez ama kiralık, satıştan pay vs sözleşmelerle belki… Ama dediğim gibi gündemde yok.

Juan Jesus..İnter-Roma arasında mekik dokumuş, ayağı nispeten temiz, sert, tecrübeli ve güvenilir bir stoper, Brezilya’lı, 1991 doğumlu, uzun yıllardır İtalya da oynuyor olması başlı başına bir referans zaten, İtalya liginden alınacak stopere kim hayır diyebilir, alınırsa direkt katkı sağlar. A+ bir stoper değil ama Zanka gibi 3. sınıf bir stoper hiç değil, menajeri vasıtasıyla kendisiyle prensipte anlaşıldığı yönünde haberler var, inşallah diyorum. Geçen sezon çok az forma şansı bulmuş diyenler olabilir, bu parasızlıkta bonservisi elinde bu seviyede bir futbolcu bulduğunda çok da detaylara takılmayacaksın, böyle de bir gerçek var.

Philipp Novak ve Caner Erkin’in isimleri sol bek için geçiyor. . İki tane çok iyi tanıdığımız hücum beki, biri çok iyi asistçi, diğeri de golcü. Caner gelirse taraftar ne hisseder, neler yaşanır, bu konuya girmeyim ama yeteneğine laf söyletmem, bu yıl asist krallığında kafaya oynuyor.

Novak tam bir transfer başarısı Trabzon adına, sen git Çek Cumhuriyeti Liginden sol bek al ve taş gibi çıksın, kritik maçlarda attığı gollerle takımını ipten alsın, helal olsun. Novak için de hayır demem ama Caner ve Novak ikilisi aynı anda lüks olur, ben olsam Novak der geçerim..

Carlos Eduardo, Fenerbahçe ciddi olarak ilgileniyor bu oyuncuyla, Arap ligindeki oyunculara soğuk bakıyorum bu ayrı bir konu ama bu adamı ne yazık ki hiç tanımıyorum. Videolarından da bir şey anlamadım, attığı şık goller var, Kruse ve Giuliano tipinde bir forvet arkası olma ihtimali çok yüksek, öyleyse yaramaz. Fenerbahçe’ye klasik bir 10 numara lazım, kıçından bacaklı, topu ayağına aldı mı vermeyecek, sağa sola top dağıtacak, araya pas atacak cinsten, attığı gol sayısı çok önemli değil. Carlos Eduardo 30 yaşında, yaşı çok sayılmaz, geçmişinde Porto kariyeri var ama istatistikleri tipik bir forvet arkası diyor maalesef, 11 golle oynamış bu sezon, asist sayısı sıfır yani yine yanlış adamın peşinden koşuyorlar.

Eski Kasımpaşa’lı Trezeguet de kiralık olarak düşünülüyormuş, oyun zekası ve yeteneği kafadan iki tane Rodriguez yapar, çok iyi oyuncu, hem asist özelliği var hem de gol, tek soru işaret, Kuzey Afrika’lı oyunculara karşı bende oluşmuş olumsuz ön yargı, bence iş yapar

Vee Mert Hakan Yandaş. Ne 10 ne de 8 diyebileceğim Mehmet Ekici’nin gelişmişi.. Kaliteli bir oyuncu, bu sezonki performansıyla çok sükse yaptı, klasik bir Gs-Fenerbahçe rekabetine konu oldu ve klasik bir biçimde Fenerbahçe emeline ulaşan taraf oldu, Şunu unutmamak lazım bu çocuk 25 yaşında ama sporseverler kendisini bu sene tanıdı, bir sezonluk performansıyla Fener’in yolunu tuttu yani, ben bu oyuncuyla alakalı tedirginim. Bahsedilen paralar çok yüksek, fizik olarak beğenmiyorum, tipik bir kontra oyuncusu, Kruse ile benzer özellikleri çok fazla, hayal kırıklığı yaratma ihtimali çok yüksek, ben olsam Emre ile birlikte alırım, bir oyuncu alacaksam da Emre’yi alırım Sivas’tan.

Sinan Gümüş… Ali Koç’un iki tane hızlı kanat oyuncusu alacağız dediği oyunculardan biri… Yine bir Galatasaray artığı, bence yine bir hüsran. Çok iyi olsa Galatasaray bırakmazdı. İtalya Ligi’ne transfer oldu, 3-5 maç sonra oyun zekası olmayan bir kanat oyuncusuna yatırım yaptıklarını anlayıp Türkiye Ligi’ne kiraya verdiler, benim arzu ettiğim bir transfer değil. Mehmet Yozgatlı misali 73.dakikadan sonra ortalığı karıştırır hesabı yapılıyor belli ki, tutacağına hiç ihtimal vermiyorum.

Şimdilik tablo bu. 40 yaşındaki Emre’ye bu takım yine muhtaç olacak hissi var bende. Ali Koç istakoz bile 5 senede olgunlaşır diyor ve zaman istiyor ama kendisine 10 sene de versek olgunlaşmayacakmış gibi duruyor. Zengin çocuğu tabii, verdiği örnek bile pahalı, biz istakozun tadını bilmeyiz, ben de tadını bildiğim ve çok da sevdiğim bir başka yiyecek üzerinden kendisine karşılık vereyim, Patates bile 2 ayda olgunlaşıyor, 2 sene oldu, hadi daa?

mail:bruno.monte@abcspor.com

twitter: @BrunoMonte1907

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Son Haberler

FENERBAHÇE GİBİ

Önce kızlarımızı kutlamak istiyorum. 2 sene üstüste Euroleague şampiyonluğunu kazanan kadın basketçilerimize ve böylesine yetenekli ve karakterli oyunculardan oluşan...

Benzer Konular