https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2016 FRANSA MACERASI REYKJAVİK’DE BAŞLIYOR!

Okunması Gerekenler

TUNA OZKAYAÜLKEDEKİ futbolcu sayısından çok yanardağa sahip İZLANDA, Fatih Terim’li Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonasındaki ilk durağı..

300.000’i kıyısından köşesinden geçen nüfusuyla Türkiyenin değil, sadece İstanbul’un bile 1/50’i nüfusa sahip bir ülke ama özellikle 2012 Nisan Ayı sonrası kalktıkları inanılmaz deparla 131.sıradan 46’ya kadar geldiklerini unutmamak lazım!

Dünya Kupası şansını son maça dek kovalamış ama play-off turunda Hırvatistan’a kaybederek Brezilya/2014’ü kaçırmışlardı.

Kadroya baktığımızda dünya yıldızı diyebileceğimiz bir oyuncuları yok belki ama hemen hepsi Avrupa’nın kalburüstü liglerinde forma giyen isimler…

izlanda13Fazla detaya kaçmadan o isimlerden kısa bir geçiş yapalım;

AJAX forması giyen KOLBEINN SIGTHORSSON en golcü oyuncuları.

Kalede HALLDORSSON var. Norveç liginde forma giyen eldiven Avrupa’nın sayılı kalecilerinden biri değil ama ülke için tartışmasız 1 numaralı isim konumunda..

4’lü defansın bence en kilit ismi Krasnodar forması giyen stopper RAGNAR SIGURDSSON.

Orta saha dendiğinde de, Swansea’da oynayan bir başka SIGURDSSON ama GLYFI  bulunuyor.

AZ ALKMAAR’da parladıktan sonra bu sene Charlton Atletic forması giymeye başlayan sağ açık GUDMUNDSSON çok tehlikeli ve rakip tandem arasına sinsice sızabilen süratli bir kanat oyuncusu.

Orta sahada çapa görevini gören, defans ile köprüyü oluşturan ismi Cardiff’li GUNNARSSON da defansif ön libero yani çapa konumunda, gösterişsiz ama faydalı futboluyla takımın temel taşlarından biri.

Forvete gelirsek; Valerenga’nın maç başına attığı 1 golle istim üstündeki ismi KJARTANSSON forvette Ajax’lı yıldızı tamamlayacak oyuncu olabilir ama karşımızda tek forvet ve kalabalık bir orta saha ile dizilen bir rakip de bulmamız olasılık dahilinde.

ÜLKE TARİHİNİN, içinde Barcelona ve Chelsea gibi Dünya Devleri de bulunan takımlarda oynamış en kariyerli oyuncusu GUDJONSHEN Milli takıma veda etti ve 2 senedir Hollanda Ligini kasıp kavuran eski Heerenveen, bugünün Real Sociedad  golcüsü FINNBOGASON da sakatlığından dolayı kadroda yer almıyor.

izlanda11TEKNİK bir takım değiller ama her İskandinav ülkesiyle bütünlemiş fizik gücü onlarda da fazlasıyla mevcut! Çok koşuyorlar, alan daraltıyorlar ve başarıya mecbur bir kamuoyu ve yerel basın stresi olmadığından, çok rahat oynuyorlar.

En büyük handikapları da, özellikle kazma diyebileceğimiz defans oyuncularının yapılan pres karşısındaki top kayıpları ve de orta sahada Glyfi Sigurdsson haricinde oyun kuracak kalitede, saha görüşü yüksek bir oyuncuya sahip olmamaları gösterilebilir.

Skor avantajı yakaladıklarında belki ağır defans kademeleri şekilde sahaya yayılınca bu göze batmıyor ama açık alanda hızlı ofans oyuncularına karşı çok zorlandıkları da aşikar.

EN KİLİT OYUNCULARI GLYFI dememize bile gerek yok, çünkü sadece tekniği değil, saha içi organizasyon, takımdaki liderlik vasfı ve duran top becerisi ile İzlanda’nın OLMAZSA OLMAZI konumunda!

İLK MAÇLAR önemli.. Dişimize göre bir grup bulduk ve 2008’den beri ard arda kaçırdığımız büyük turnuvalara artık katılmamış gerekiyor! Buna mecburuz..

EURO 2016 elemelerinde 9 grupta ilk iki sırada bitiren 18 takım ve en iyi grup üçüncüsü finallere yükselecek.

Geri kalan 8 grup üçüncüsünün ikili olarak eşleşeceği play-off maçları sonunda ise 4 takım daha finallere katılmaya hak kazanacak.

izlanda12Bugüne dek zor olan büyük şampiyonlara katılmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu fırsatı ülke olarak kaçırmamamız gerekiyor.

Umarım Reykjavik’ten kazanarak döneriz. Kazanamasak da kaybetmeden!

Biz onlardan çok daha kaliteli, tekniği yüksek ve yıldızları olan bir takımız..

Başarılar Milli Takımımıza.. İnşallah güzel başlar ve öyle devam eder…

tuna.ozkaya@abcspor.com

Son Haberler

FENERBAHÇE GİBİ

Önce kızlarımızı kutlamak istiyorum. 2 sene üstüste Euroleague şampiyonluğunu kazanan kadın basketçilerimize ve böylesine yetenekli ve karakterli oyunculardan oluşan...

Benzer Konular