Bu maçın kolay olmayacağı belliydi.
120 dakikalık İskoçya’daki mücadele hem fiziksel hem de mental olarak büyük yıpranmaya sebep olmuştu. Bir de üzerine Samsun başkanı Yüksel Yıldırım’ın abuk subuk açıklamalarıyla ortam iyice gerildi. O yüzden bugün ilk yarıda bir gol atıp rahatlamak her zamankinden daha değerliydi. Ancak biz hiç üretken olamadık 45 dakika boyunca.
Bunda rakibin agresif futbolu tabii ki etkili oldu. Örneğin normalde ilk 11 oyuncusu olmayan Galatasaray altyapılı Celil’i direkt Fred’in üzerine vermişlerdi, birebir oynadı. Sürekli faullerle yıprattı Fred’i. Rakibi dengesiz neredeyse hiç yakalayamadık. Bulduğumuz az sayıdaki hızlı atak şansını ise öndeki oyuncularımızın hız eksikliği yüzünden heba ettik.
Aslını isterseniz ikinci devreye de çok baskılı başlayamadık. Belli ki enerjimiz düşüktü. Ne zaman Samsun 10 kişi kaldı ondan sonra ciddi baskı kurduk. Ancak bu baskıyı daha çok top şişirerek kurmaya çalıştık. Pozisyon bulmadık mı ? Bulduk tabii ki ama ben yine de daha akıllıca hücum edebilirdik diye düşünüyorum.
Tabii eleştiriler olacaktır bu maçtan sonra. Rotasyona uğrayan ilk ismin en enerjik oyuncumuz Szymanski olması , Tadic’teki ısrar , Dzeko’nun yine 90 dakika oyunda kalması ,bunlar hep sorgulanacaktır. Ancak sorgulanamayacak tek gerçek var , o da zor olan işi artık iyice zora soktuğumuz.
Fenerbahçe’lilik zaten kendi içinde zor iş.
Tam işler düzeliyor, rakibi baskı altına aldık, rüzgar bizden yana diyorsun. Bir bakmışsın hem Avrupa’yı hem de Türkiye Ligi’ni kaybetmişsin. Voleybolda bile olmayacak sonuçlar senin başına gelmiş. Bu kadar üstüste darbenin altından kalkmak zor. Zor dostum zor.
Şimdi bu halde milli mac arasında iki hafta boyunca birbirimizi yiyeceğiz. Kimimiz yönetime, kimimiz hocaya, bazılarımız da futbolculara sallayacağız. Senelerin birikimi sonrası sakin kalmak ta zor biliyorum. Ancak biz taraftarız. Elimizden gelen tek şey zor günlerde destek olmak. Elimizden geldiğince, kalan gücümüzle desteğimizi vereceğiz ve rakibin maçlarında bir mucize olmasını bekleyeceğiz.
mail: alp.eralp@abcspor.com
twitter: @alperalp72