https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

AZİZ YILDIRIM YİNE BOMBALADI!

Okunması Gerekenler

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) 45 gün hak mahrumiyeti ve 33 bin lira para cezası verdiği ve bu cezanın TFF Tahkim Kurulu tarafından onandığı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Tahkim Kurulu’na hitaben yazdığı yazı sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden paylaşıldı.

Aziz Yıldırım, “İddialarını açıkça ortaya koymaktan kaçınacak kadar savunma hakkına ve bir kulüp başkanının ifadelerini yüz yüze dinlememek için duruşma açmayacak kadar adil yargılanma hakkına inanmayan hukukçular önünde savunma yapmak gibi bir düşüncem olmamakla birlikte aşağıdaki soruların yanıtlanabilmesi halinde kurul, tarafımdan verilen cezayı onamakta serbest ve haklı kılınacaktır” ifadelerini kullandığı yazısında, 10 adet soru sordu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım’ın, yazısında sorduğu 10 soru şöyle:

1- 14.11.2014 tarihli basın toplantımın hangi söylem ve içerikleri suç içermektedir? Ya da tarafıma açıklamaların bütünü savunma konusu olarak gönderildiğine göre basın açıklamasının tamamı mı suç teşkil etmektedir? Hal böyle ise ve açıklamanın tamamı suç teşkil ediyorsa neden alt sınırdan ceza tayini cihetine gidilmiş ve her cümlesi suç olan bu kadar kapsamlı bir suç için neden ve nasıl bu kadar az cezaya hükmedilmiştir?

2- Aziz Yıldırım’ın hakem odasına girdiğine dair elinizde ya da dosyanızda tanık, hakem ya da TFF yetkilisine ait herhangi bir tespit var mıdır? Eğer yok ise neden ligin ortasında apar topar gündem değiştirilmek izlenimi verilmek istenircesine talimat değişikliği yapılmıştır. Hakem ile koridorlarda konuşmak ve futbolcuların sağlığına yönelik serzenişlerde bulunmak hakem odası basmak mıdır? Bu hakem odası basmak ise ‘gerekirse gene basarım’ demek suç mudur?

3- Hakemle konuşmak suç ise müsabakadan önce hakem gözetlemek nasıl bir eylemdir? Kısacası hakemler üzerinde baskı kurmak suç değil ancak hakemle yüz yüze konuşmak suç mudur?

4- ‘Beşiktaş şike yapmamış, Fenerbahçe’ye kenar süsü yapılmıştır.’ Ya da Yargıtay’ın aksi kararına rağmen ‘Biz ceza almadık, aklandık. Bizi başkaları ile karıştırmayın’ demek sportmenliğe uygundur da, ‘Madem ceza almadınız o halde 2010-2011 Türkiye Kupası şampiyonu kimdir ve o kupa şu anda nerededir?’ sorusu mu sportmenliğe aykırıdır?

5- Kulüpler Birliği ve TFF Başkanlarının tarafımdan yaşanmamış bir hakem odası basma eylemini ve Aziz Yıldırım’ın söylemlerini sportmenliğe aykırı olduğu ve ceza verilmesi için her türlü tasarrufta bulunulmasını sağlamaya çalıştıkları bir ortamda, Beşiktaş-İBB kupa finalini ve ceza konusu bu finalin başkanlarının kim olduğunu hatırlatmak suç mudur? Ya da bu kişilerin sözde şike dosyasında yer alan tapeleri Aziz Yıldırım’ın söylemlerinden daha fazla mı sporun ruhuna ve sportmenliğe uygundur?

6- Futbolu yönetmenin sadece futbol ekonomisini yönetmek olmadığını, TFF’nin kendi görev ve sorumluklarını hakemlere devrederek bu genç insanları toplumun ve dejenere sözde spor medyasının önüne atmasını eleştirmek suç mudur?

7- Milli takımın menfaatlerini korumak ya da milli takımın başarısızlıklarını olağanlaştırmaya çalışanları eleştirmek suç mudur? Milli takımın şerefini kurtarmak TFF Başkanı’nın sorumluluğunda değil de İSKİ’ye mi aittir?

8- Sorumluluk ve yetkilerini mahkemelerde statlarda ve her kaos ortamında 2. başkanlarına, hakemlere, kulüp başkanlarına, futbolculara yükleyip ortadan kaybolanları eleştirmek suç mudur?

9- Ekranlarda başka, kapı arkalarında başka konuşmak ya da haksız olduğunu bildiğin kararlardan sonra Aziz Yıldırım’ın konuşmamasını, hem de yüzünüze karşı konuşmamasını sağlamaya kalkışmak sportmenliğe uygun mudur?

10- Eğer bunların hiçbirisi suç değilse, basın toplantısında dile getirdiğim, Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve laik olmak mıdır suç?”

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Son Haberler

QUADRUPLE-DOUBLE, NBA TARİHİNDE SADECE 4 KEZ

NBA'de double-double hemen her maç, triple double'da her sezon onlarca kez gördüğümüz istatistiklerdir. Peki ya quadruple-double ? 350 bine yakın oyuncunun...

Benzer Konular