https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

SAN MARİNO TARİH YAZDI

Okunması Gerekenler

FIFA üyesi olduktan sonra ilk resmi maçına 1990 yılında EURO 92 elemelerinde çıkmıştı San Marino..

Grupta oynadığı 8 karşılaşmada da mağlup olmuş ama Romanya karşısında kaydettikleri gol tarihlerinin ilk golü olmuştu.

1994 Dünya Kupası elemelerinde ise A Milli Takım ile aynı grupta yer alan mavi-beyazlılar, Ankara’da oynanan ilk maçta tarihlerinin ikinci golünü bize karşı kaydettiler ancak 4-1 mağlup oldular.

Rövanşta ise San Marino, Türkiye ile evinde 0-0 berabere kalarak tarihlerinin ilk puanını almıştı.

Türkiye beraberliği uğurlu gelmemiş, ardından uzun sureli bir mağlubiyet serisine de, taaa 2001 yılında Dünya Kupası elemelerinde Letonya karşısında 1-1 berabere kalarak “8 yıl aradan sonra” son verebilmişlerdi.

Ardından 2003 yılında Lihtenştayn karşısında da hazırlık maçında 2-2 berabere kalan San Marino, 2004 yılında da yine Lihtenştayn ile oynadığı hazırlık maçında 1-0 galip geldi ve tarihlerinin ilk galibiyetini almıştı ama bu maç resmi değildi.

Sonrasında yine uzunca bir mağlubiyet serisi.. EURO 2016 elemerinde Estonya ile 0-0 berabere kalarak tekrardan puan alma şerefine nail olmuşlardı!..

Fazla uzatmadan; bugüne gelirsek; UEFA Uluslar D Ligi Grup1 ilk maçında San Marino evinde Lihtenstayn’i 1-0 mağlup etti ve FIFA üyesi olduğu 1990 yılından bu yana “resmi” maçlardaki ilk galibiyetini elde etti.

Karşılaşmanın 53. dakikasında Nicko Sensoli attığı golle tarihe geçerken, 1-0 galip gelen takım da ülke tarihine geçti.

ABC SPOR

@ABC_Spor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler

VFB, VLF, TSG, FSV, SPVGG, BVB, MSV, RS, HSV, BSC ALMAN KULÜPLERİ

Bugünkü konumuz Alman kulüpleri ve tam isimleri. Hepimiz arkadaki şehir ya da takım isimleri biliriz ama ya başlarındaki kısaltmalar ? Mesela...

Benzer Konular