https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

EY İLHAM PERİSİ GELDİYSEN 4 KERE TIKLA

Okunması Gerekenler

EY İLHAM PERİSİ GELDİYSEN 4 KERE TIKLA

Birkaç sezondur üzerine yazacak bir takım ve futbol göremediğim için sessiz kalma hakkımı kullanıyordum ama hazırlık maçlarında sızan zayıf ışık hüzmesi önce Galatasaray maçında kıvılcıma dönüştü ve her ne kadar Samsun karşısında oynanan futbol soru işaretleri yarattıysa da sezon başı olması nedeniyle bu da mazur görülebilecek bir durumdu. Bu akşam ise uzun bir aradan sonra mabedine dönen Karakartal 90 dakika boyunca tempoyu hiç düşürmeden gayet akıcı bir futbol oynamayı başardı ve 4 gollü bir galibiyetle taraftarı mutlu edip gelecek için umut verdi.

Yapılan transferler deyim yerindeyse ‘nokta atışı’. Rafa Silva ve Immobile’nin kalitesi zaten tartışılmaz ama son yıllarda nice kaliteli diye gelen Dele Alli, Oxlade Chamberlain, Rebic vs. gibi isimleri düşününce takıma bu kadar hızlı uyum sağlamaları ve sahiplenmeleri çok önemli. Stoperde Paulista da hırsı ve deneyimiyle güven veriyor. Tabii bunları bir araya getirip başlarına da Van Bronckhorst gibi genç ve kararlı bir hocayı koyan yönetim de soğukkanlı ve iş bitirici yönüyle övgüyü hak ediyor.

Yıllardır sahadaki kalitesizlikten ve vasatlıktan muzdarip biz Beşiktaşlılar için Serie A’da 4 kez gol kralı olan ve 200’den fazla gol atan Immobile ve hasta Porto taraftarı dostuma Benfica’dan transferiyle derin bir nefes aldıran Rafa Silva takıma iki vites birden attırdı. El Musrati’nin de dikine oynaması Gedson’un zaten hiç tükenmeyen enerjisiyle birleşince ortaya izlemesi keyifli maçlar çıkacağı kesin gibi. Yıllar sonra izlemesi zevk veren bir takımın kurulması benim için şu anda her şeyden daha kıymetli çünkü gerçekten çok hasret kalmıştık. Bir önceki yönetimin son yılında bıraktığı enkazı son derece akılcı ve bilinçli hamlelerle bu kadar kısa zamanda temizlemek de gerçekten büyük başarı. Bu arada tabii ki her şey güllük gülistanlık değil ama eksiklerin de düzeleceğine inancım var. Özellikle sağ ve sol bekte transfer şart. Masuaku’yu hücumda ne kadar beğensem de defansif yönü Caner gibi zayıf. Emirhan aslında bu pozisyon için bir ışık verdi ama birkaç maç daha izlemek lazım. Muçi’yi bu maçta tekrar görmek ve gol atması beni çok mutlu etti çünkü kesinlikle gözden çıkarılacak bir oyuncu değil, bunu geçen sezonki üzerinde ölü toprağı olan takımda bile defalarca kanıtladı.

Elde kalan özellikle Aboubakar gibi safralardan da kurtulursak takviye anlamında önümüz daha da açılacaktır. Muleka için de bu kadroda yer bulmak zor olacaktır ama kadroda tutulursa da itirazım olmaz. Hocanın oyuna müdahaleleri ve oyuncu değişiklikleri de son derece yerindeydi. Oynattığı hücuma dayalı futbolla bu sezon gol sıkıntısı çekeceğimizi sanmıyorum ama savunmayı da iyice oturtabilirsek maçları daha da rahat izleyebiliriz.

İki hafta önce yılların birikiminin karma sonucu patlamasıyla gelen 5-0’lık galibiyet büyük moral oldu ve takımla birlikte taraftara da büyük şevk verdi ama asıl önemlisi sonrasında hocanın takımı tekrar motive ederek ve ayakları yere bastırarak lige 3 puanla giriş yapmasıydı. Bu akşam da Beşiktaş üzerine koyarak devam etti ama ben yine de yoğurdu üfleyerek yemeyi ve Avrupa kupalarındaki Lugano maçlarının ardından ligin ilk 10 karşılaşmasından alınacak sounçları görmek istiyorum. Ondan sonra daha net anlayacağım ama bildiğim şu ki ben böyle bir Beşiktaşı ve yazmayı özlemişim ve umarım Beşiktaş beni bu zevkten de mahrum etmez.

mail: gorkem.isik@abcspor.com

twitter: @gorkem7305

Son Haberler

VFB, VLF, TSG, FSV, SPVGG, BVB, MSV, RS, HSV, BSC ALMAN KULÜPLERİ

Bugünkü konumuz Alman kulüpleri ve tam isimleri. Hepimiz arkadaki şehir ya da takım isimleri biliriz ama ya başlarındaki kısaltmalar ? Mesela...

Benzer Konular