https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

BİR YILDIZ DOĞUYOR, SUMMER MCINTOSH

Okunması Gerekenler

Daha 14 yaşındayken Tokyo Olimpiyatlara katılmaya hak kazanan Kanadalı yıldız adayı, ülkenin en genç olimpiyat sporcusu olarak tarih geçip, tüm spot ışıklarını üzerine çevirmişti.

Sadece katılmakla kalmayıp, finale de çıkan ve 4ncü olan 16 Ağustos 2006 doğumlu genç Torontolu, 15 yaşındayken de, kadınlar 400 m bireysel karışık finalini 4:29.12 ‘lik tüm zamanların en iyi 4. derecesi ile kazanarak rekor kırmıştı!.

2022 Dünya Yüzme Şampiyonasında, 400 metre serbest finalinde 3.59.39 ile gümüş madalya kazanmış ve bu derece ile 4 dakika altına inebilen 4ncü isim olma şerefine de erişmişti (Ariarne Titmus, Katie Ledecky ve Federica Pellegrini sonrası).

4 ayrı stilde de inanılmaz senkronize stili ve temposu ile (özellikle annesi gibi kelebek), bu genç yaşında motora bağlamış gibi yüzen Kanadalının annesi Jill Horstead de, 1984 LA Olimpiyatları 200m kelebek b finalini kazanarak 9’uncu olmuş ve 1986 Commonwealth oyunlarında da bronz madalya kazanmıştı.

Daha o kadar çok kazanacağı yarış ve rekorlar olduğu aşikar ki, yazıyı fazlaca uzatmadan konuyu 2 sene sonraya Paris 2024’e getirip kapatmak istiyorum.

Bugünden biraz iddaalı olacak ama, bu ivme devam eder ve ciddi bir sakatkık yaşamazsa, ben Summer McIntosh’dan 2024 Paris Olimpiyatlarında (400 serbest zor ama) “‘bireysel karışık finallerinde” çok net altın madalya bekliyorum!..

mail: burak.belgen@abcspor.com

twitter: @BurakBelgen

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Son Haberler

MAKYAJ DÖKÜLDÜ

MAKYAJ DÖKÜLDÜ Sezonun henüz başı yol kazaları olur, olur olmasına ancak bile bile lades olmaz. Perşembe’nin gelişi belliydi ancak transferi geciktirenler,...

Benzer Konular