https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

BOGDAN BOGDANOVIC FENERBAHÇE’DE!

Okunması Gerekenler

BURAK BELGENBogdan BOGDANOVIC.. 1992 jenerasyonunun Avrupa’da belki de en önde gelen ismi..
Sırp basketbolcu, senelerdir FB forması giyen Hırvat adaşı Bojan Bogdanovic kadar skorer değil gibi gözükse de, çok daha komple oyuncu olduğu tartışılmaz bile!
Belki süper yıldız değil ama saha görüşü, savunması, pas yeteneği, dribbling kabiliyeti ile tipik bir Yugoslav ekolü fundemantaline sahip, basketbol tabiriyle ‘ALL AROUND‘  bir takım oyuncusu..
Obradovic bu sene BÜYÜK RİSK alarak, sezona ‘1 numara gibi 1 numara olmadan‘ başlayacakmış gibi..
Alınan iki yeni Amerikalı çok kaliteli isimler olsa da, belki tüm siyahi basketbolcularda olan, kayışı kopartıp  dizginlenememe hastalığı onlarda da maalesef mevcut. Ama Bogdan 22 yaşına rağmen 30 yaş tecrübesi ve soğukkanlığı ile, kısa rotasyonunda o dengeyi sağlayacak isim gibi gözüküyor!
EN ÖNEMLİ soru işareti, Partizan’da tartışmasız saha içindeki TEK liderken, Fenerbahçe’de takımın sadece bir dişlisi olacak olması.. Belgrad’da her maç asgari 30-35 dakika süre alıp, 15-20 şut atan bir oyuncunun, İstanbul’da gazını almak kolay olmayabilir ama orda da en önemli faktör, vatandaşı ve idolü olan Obradovic!
Skorer oyuncu sezonu 12.70 verimlilik puanı, 14.80 sayı, 3.70 ribaund, 3.70 asist ve 1.60 top çalma ile bitirmişti. İSTASTİSTİKLERİNDE en göze batan olumsuz rakam ise; yaklaşık 4 ortalama ile oynadığı top çaldırma defosu.
Ama Partizan’da TEK SİLAH o olduğu için, rakipler  kendi adamını bırakıp 2-3’lu sıkıştırmalarla üzerinde inanılmaz bir baskı oluşturuyorlardı. Ayrıca 40 dakikanın en az % 80’inde sahada kaldığı için yorgunluk etkilerini de gözardı etmemek gerekiyor!
Unutmadan ekleyelim; Sırp guard PHOENIX SUNS tarafından draft edildi ve bu sene olmasa da EN GEÇ  2-3 sene içinde ‘Amerikan Rüyasının’ içinde yerini alacaktır.
Bir guard için ağır ayakları problem gibi gözükse de, savunma yapmaktan kaçmayan ve tuttuğu adama bir nefes mesafesinde hareket eden bir oyuncu olması da artı hanesine bir çeltik daha!
BEN ALINAN 2 AMERİKALI’nın da kalite kumaşlar olduğunu düşünüyorum ama BOGDAN, sadece ilk kez çıkacağı yurt dışı performansında uyum sorun yaşamayıp, homesick çekmez ve takımdaki rolüne iyi adapte olursa, bu üç isim içindeki en mantıklı transfer gibi duruyor.

burak.belgen@abcspor.com

Son Haberler

HEP SONLAR HATIRLANIR

Maç başlamadan önce sorsalar, ''Beşiktaş'ı 2-1 yeneceksin, razı mısın?'' diye, çoğumuz kabul ederdik herhalde. İstediği kadar sıkıntılı bir dönem...

Benzer Konular