https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

İSPANYA DÜNYA ŞAMPİYONU

Okunması Gerekenler

FIBA Dünya Kupası finalinde Arjantin ile İspanya karşı karşıya geldi.

Baştan sona üstün bir basketbol ortaya koyan İspanyollar, Arjantin’i 95-75 devirerek turnuvanın şampiyonu oldu.

Uluslararası basketbol tarihinin ilk şampiyonu Arjantin karşısında maça 7-0’lik seriyle başlayan İspanya, ilk periyodu da 23-14 önde bitirdi.

İkinci periyot boyunca farkın düşmesine izin vermeyen İspanyollar, devreye 43-31 önde girdi.

3.çeyrekte de makasın kapanmasına izin vermeyen ve Ricky Rubio, Sergio Llull ve Rudy Fernandez’in etkili oyunuyla farkı açan İspanyollar, final periyoduna da 66-47 önde girip, maç sonunu da 95-75 bitirerek FIBA Dünya Kupası’nda şampiyon oldular.

Turnuvanın flaş ismi, 39’luk delikanlı Luis Scola, Sergio Scariolo ve tabelerince çok iyi kilitlendi ve düşük şut yüzdesiyle oynadığı karşılaşmada 8 sayıda kalırken, günün kaybeden köşe adına iki başarılı ismi Gabriel Deck ve Laprovittola’dan gelen toplam 41 sayılık katkı da farklı yenilgiyi engelleyemedi.

4 çeyreği de ayrı ayrı önde kapatan İspanya’da, tam 6 oyuncu çift rakamlara çıkarken, Ricky Rubio 20, Sergio Llull da 15 sayıyla en skorer isimler oldular.

Bir başka yıldız Rudy Fernandez de 11 sayı, 10 ribaund ile maçın double-double yapan tek ismi olarak adını istatistiklere yazdırdı.

Marc Gasol da 25 dakika süre aldığı final maçını 14 sayı, 7 ribaund, 7 asist ile bitirdi.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Son Haberler

HEP SONLAR HATIRLANIR

Maç başlamadan önce sorsalar, ''Beşiktaş'ı 2-1 yeneceksin, razı mısın?'' diye, çoğumuz kabul ederdik herhalde. İstediği kadar sıkıntılı bir dönem...

Benzer Konular