https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

AVRUPA KUPALARI DIŞINDA KALAN DEV KULÜPLER!

Okunması Gerekenler

İki dev, İngiltere’den Manchester United ve İtalya’dan Milan 2014/15 sezonunda Avrupa Kupalarında yok!

Manchester United 19 sene aradan sonra ilk kez Avrupa arenasının dışına kaldı. Milan ise son olarak 1997-98 sezonunda ligi 10’uncu bitirmiş ve Avrupa’ya çıkamamıştı.

Bu iki efsane kulüp haricinde Marsilya gibi bir Fransız devi de 2014/15 sezonunda, 2004-05 sezonundan beri ilk kez  Ligue 1’e sıkıştı kaldı.

Bu üç kulüp, Kupa 1’de son 25 yılda 8 şampiyonluk (Milan 5, Manchester United 2, Marsilya 1) kazanmış; 6 kez de (Milan 3, Manchester United 2, Marsilya 1) finale kadar gelip orada kaybetmişler. 25 yılda bu üç takımdan en az birinin yer aldığı final sayısı 12 olmuş. Yani neredeyse her 2 finalin birinde bu 3 takımdan bir tanesi yer almış!

Bu senenin Avrupa dışında kalan bir başka TOP 10 içinde olan ekibi de İspanyol Valencia.  Avrupa Ligi yarı finalinde 93.dakikada yedikleri golle elenen ekip, ligde de Avrupa için gereken dereceyi alamadı ve 2014/15 sezonunda sadece La Liga ve Kral Kupasında mücadele edecek.

 

 

 

Son Haberler

FIRSATI TEPTİK

Rakip puan kaybedince insan ister istemez daha etkili bir oyun bekliyor. Ilk 10 dakika bir baskı kurduk belki ama...

Benzer Konular