https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

YUGOSLAVYA DAĞILMASAYDI

Okunması Gerekenler

fersu yaziAta sporu basketbol olan, topraklarında yüzlerce yıldız yetiştirmiş ve Dünya’nın en etkin basketbol ekollerinden birine sahip olan bu coğrafyada bir zamanlar tek bir ülke hakimdi, Yugoslavya. Ancak günümüzde bu coğrafyada basketbol dünyasında etkinliğini sürdüren ve Yugoslavya’dan ayrılmış6 ülke var: Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Makedonya, Bosna Hersek ve Karadağ… Bu ülkelerin her birinde bir çok yıldız oyuncu var ki onları gerek NBA’de gerekse Avrupa’nın üst düzey kulüplerinde büyük bir keyifle izliyoruz. 1935 yılından bu yana oynanan Avrupa basketbol şampiyonasının  tarihinde bu coğrafyaya mensup, yani eski Yugoslavya çatısı altındaki ülkeler toplam 6 adet bronz madalya , 5 adet gümüş madalya ve 8 adet altın madalya kazandılar. Önümüzdeki günlerde başlayacak şampiyonada ise bu ekolü Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya, Hırvatistan ve Slovenya temsil edecek. Gelin sizle beraber başlıkta yer alan sorumuzun cevabına bir bakalım; ya Yugoslavya dağılmasaydı o zaman turnuvaya katılan bu ülkelerin karmasından nasıl bir takım çıkardı karşımıza. İşte benim kadrom:
“Oyun Kurucu”
Milos Teodosic – Sırbistan – CSKA Moskova –1.95 – 28 yaşında
Goran Dragic –  Slovenya – Miami Heat – 1.91 – 29 yaşında
“Şutör Guard”
Zoran Dragic –  Slovenya – Khimki –1.96 – 26 yaşında
Bogdan Bogdanovic – Sırbistan – Fenerbahçe – 1.98 – 23 yaşında
“Kısa Forvet”
Bojan Bogdanovic – Hırvatistan – Brooklyn Nets –2.03 – 26 yaşında
Mario Hezonja – Hırvatistan – Orlando Magic –2.02 – 20 yaşında
“Uzun Forvet”
Mirza Teletovic – Bosna Hersek – Phoenix Suns –2.06 – 30 yaşında
Dario Saric – Hırvatistan – Anadolu Efes –2.08 – 21 yaşında
Nemanja Bjelica – Sırbistan – Minnesota Timberwolves –2.09 – 27 yaşında
“Pivot”
Ante Tomic – Hırvatistan – Barcelona –2.18 – 28 yaşında
Miroslav Raduljica – Sırbistan – Panathinaikos –2.13 – 27 yaşında
Boban Marjanovic –  Sırbistan – San Antonio Spurs –2.22 – 27 yaşında
Ben hazırlarken sanırım dudağım uçukladı 🙂 Eminim siz de listeyi okurken çok heyecanlanmışsınızdır. Ancak aktif basketbol hayatlarına devam etmelerine rağmen maalesef çeşitli sebeplerden dolayı benim kadromda yer alan yukarıdaki yıldızlardan 3 tanesini Eurobasket 2015’te izleyemeyeceğiz; Goran Dragic, Mirza Teletovic ve Boban Marjanovic.
Mail: fersu77@abcspor.com
Twitter: @fersudeniz

Son Haberler

HEP SONLAR HATIRLANIR

Maç başlamadan önce sorsalar, ''Beşiktaş'ı 2-1 yeneceksin, razı mısın?'' diye, çoğumuz kabul ederdik herhalde. İstediği kadar sıkıntılı bir dönem...

Benzer Konular