https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

HEP

Okunması Gerekenler

Hep kelimesi TDK sözlüğünde daima, sürekli olarak, aralıksız vb.anlamlara sahip.

Son yıllarda ki geleneksel Fenerbahçe Opet-Galatasaray kadın basketbol derbi maçları hep olduğu gibi bir tarafın kovaladığı diğer tarafın kaçtığı, kovalayan tarafın oyun içi sertlikleri yüksek dozajda uyguladığı ve yine maküs talihine boyun eğdiği gibi oldu.

Maça iyi başlayan Galatasaray üç sayı ve faul çizgisini çok verimli kullandı. Fenerbahçe Opet boyalı bölgeyi adeta yasak bölge ilan etti hücumda dengeliydi ama yüksek yüzdeli dış atışlar ilk çeyrek sonunda sarı kırmızılıları güldürdü.

İlk çeyreğin keskin şutörü Vanloo ile Fraser’in biraz ritmi kaybetmelerine rağmen Ekrem Memnun’un Quanitra jokeri boyalı bölgede bir miktar dengeyi sağlayınca devre skorda yakın bitti. Üçüncü çeyrekte gaza basan ev sahibi sertliği arttıran rakibine karşı asist ve ribaundlardaki müthiş üstünlüğüyle, Alperi, Gabby ve Julie’nin tempoyu arttırması, topun dönüş hızı ve herkesin eline değmesi ile orta mesafeyi de iyi kullanarak farkı onbeşlere çıkardı.

Özellikle çember altında çok darbe almasına rağmen Emma’nın her zamanki performansı, Badoo’nun skora katkısı farkın açılmasının en önemli sebebleriydi. Derin, Gökşen ve Ayşe Cora’nın oyunun bir bölümünde teslim olmamaları farkı dört sayıya kadar indirdi ama yetmedi.

Maçı kapatan Alperi’nin iki dış atışı olurken, Fenerbahçe Opet’in Kayla ve Napesha’dan sonra uzun yıllardır ilk defa bir derbide yabancı kontenjanı nedeniyle Amerikalı oyuncu oynatamadığını gördük. Yerli oyuncular açısından her iki takım için de iyi bir maçtı.

mail: omer.kocsan@abcspor.com

twitter: @omerkocsan

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler

MAKYAJ DÖKÜLDÜ

MAKYAJ DÖKÜLDÜ Sezonun henüz başı yol kazaları olur, olur olmasına ancak bile bile lades olmaz. Perşembe’nin gelişi belliydi ancak transferi geciktirenler,...

Benzer Konular