https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

UKRAYNA VE SPOR, OLGA KHARLAN

Okunması Gerekenler

Ukrayna ve spor dendiğinde, akla futbolda Shevchenko, boksta Klychko kardeşler, artistik jimnastikte toplam şampiyonalarda 80 madalya (45 altın, 25 gümüş, 14 bronz) kazanmış Lilia Podkopaiva ve tenis dendiğinde Svitolina gelir belki, ama ülke tarihinin birçoklarına göre EN BÜYÜK sporcusu Olga Kharlan’dır.

Eskrimde Kılıç dalının alfa isimlerinden olan Kharlan, 2012 ve 16 Olimpiyatlarında bronz madalya kazanmış, favori çıktığı 2020 Tokyo’da ise ilk turda elenerek şaşırtmıştı otoriteleri…

2008 Pekin’deki takım finalinde daha 18’inde değilken, Ukrayna’ya kazandırdığı şampiyonluk, eskrim tarihinin en özel bireysel performanslarından biriydi 1990 doğumlu sporcunun.

2024 Olimpiyatları’nda yarı finalde de ev sahibi sporculardan Sara Balzer’e kaybederek bronzlarına bir yenisini eklemiş, takım halinde de yine şampiyonluk kazanmayı başarmışlardı.

Dünya ve Avrupa Şampiyonaları dahil, bugüne dek 30’u altın toplam 63 madalya kazanan sporcunun, Olimpiyat özgeçmişinde de 2 takım altını, 1 takım bronzu ve 3 bireysel bronzu var.

Yazımızı da ünlü sporcunun bilinmeyenleriyle, 3-4 not ile bitirelim.

** Küçükken hayali dansçı olmakmış. Ailesinin maddi durumunun çok iyi olmaması nedeniyle devam edememiş ve eskrim sporuna geçmiş.

** 14 yaşında girdiği milli takımlarda, ilk Olimpiyat madalyasını 17 yaşındayken kazanmış.

** Çok iyi sporcu olmasını yanında, güzelliği ile de oldukça popüler olan milli eskrimci, genç kızların idolü konumunda.

** 2020 yılında Mattel tarafından yaratılan Barbie bebeğinin prototipi olarak onurlandırılan ilk Ukraynalı kadın olarak tarihe geçti.

ABC SPOR

@ABC_Spor

Son Haberler

MAKYAJ DÖKÜLDÜ

MAKYAJ DÖKÜLDÜ Sezonun henüz başı yol kazaları olur, olur olmasına ancak bile bile lades olmaz. Perşembe’nin gelişi belliydi ancak transferi geciktirenler,...

Benzer Konular