https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

AVRUPA’NIN “LİDER OLAMAYAN” ŞAMPİYONLARI

Okunması Gerekenler

Ligin son haftasına kadar hiç lider olamayan ama sezonu şampiyon olarak kapatan 2 Avrupa kulübü var: Bayern Münih (1985-86) ve Barcelona (1991-92).
B. Münih’in şampiyon olduğu sezon şöyle bir kırılma anı yaşanıyor: B. Münih son 2 haftaya lider Werder Bremen’in 2 puan gerisinde giriyor ve o hafta W. Bremen deplasmanına gidiyor. W. Bremen maçın 88. dakikasında penaltı kazanıyor. O sezon ligde kullandığı 8 penaltının tümünü gole çeviren Michael Kutzop bu kez topu yan direğin dışına nişanlıyor ve maç golsüz sona eriyor. Ligin son haftasında W. Bremen Stuttgart’a 2-1 yeniliyor, B. Münih ise Borussia Mönchengladbach’ı 6-0 mağlup ediyor ve gol averajı ile şampiyon oluyor.
O sezon W. Bremen’in bir şanssızlığı da son 5 maçını kendisi gibi puan tablosunun en üstünde yeralan takımlar ile oynamış olması. W. Bremen sırasıyla B. Leverkusen (6.), Ürdingen (3.), B. Mönchengladbach (4.), B. Münih (1.) ve Stuttgart (5.) ile oynayarak sezonu noktalamış.
Barcelona ise 1991-92 sezonunda şampiyonluğa ulaşırken iki Madrid temsilcisini birden ekarte etmek zorunda kalıyor. Son 5 haftaya Real Madrid 49, Atletico Madrid 46 ve Barcelona 45 puanda giriyorlar. Son 5 maçında puan kaybetmeyen Barcelona, bu 5 haftada sadece 5 puan toplayabilen Real Madrid’in 1, 7 puan toplayan Atletico Madrid’in ise 2 puan önünde şampiyon oluyor.
Yeri gelmişken, Barcelona’nın son 5 haftada rakibi olan takımlardan 3’ünün (Cadiz, Mallorca ve Valladolid) küme düştüğünü, diğerlerinin de sezonu küme düşme potasının sadece 1 (Espanyol) ve 2 puan (Athletic Bilbao) üzerinde tamamlayan takımlar olduğunu ve Barcelona’nın bu fikstür avantajını iyi kullandığını da söyleyelim.
mail: mete.altintas@abcspor.com
twitter: @eses_mete

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler

MAKYAJ DÖKÜLDÜ

MAKYAJ DÖKÜLDÜ Sezonun henüz başı yol kazaları olur, olur olmasına ancak bile bile lades olmaz. Perşembe’nin gelişi belliydi ancak transferi geciktirenler,...

Benzer Konular