https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

ÇOK KÖTÜ MİLLİ TAKIMLARDA OYNAMIŞ-OYNAYAN DÜNYA YILDIZLARI

Okunması Gerekenler

** LİBERYA-GEORGE WEAH

Dünya Kupası oynayamamış olmasının nedeni malum!.. Afrika tarihinin birçoklarınca en büyük futbolcusu olan efsane forvet, kendi kıtasının Ballon D’Or (1995) kazanmış tek ismi.

PSG, Milan, Chelsea, Monaco ile 3 lig 6 kupa şampiyonluğu kazanan ünlü santraforun kartvizinde FIFA yılın sporcusu (1995) ve Afrika’da yılın futbolcusu ödülleri de var.

** KUZEY İRLANDA-GEORGE BEST

Manchester United efsanesi, birçoklarına göre dünyanın en iyi oyuncusuydu. Kuzey İrlanda ile 37 milli maç oynamış (9 gol) ama Dünya Kupası göremeden futbol kariyeri sona ermişti.

10 senede fazla formasını giydiği Kırmızı Şeytanlar ile 361 maçta 137 gol atarken, 2 lig 1 Avrupa kupası kazanmış, 1968’de Ballon D’Or alırken, 1971’de de üçüncü sırada yer almıştı.

Şu söz onu anlatmak için yeterlidir sanırım;

Pele Good, Maradona Better, George Best !!

** San MARINO-MASSIMO BONINI

Belki tepedeki 2 isim gibi dünya yıldızı değil ama ülkesinin en dipteki 3-5 milli takımdan biri olduğunu düşünürsek, ülke-futbolcu kalitesi tartısında; belki onlardan da önde denilebilir.

Onun için listeye aldık ülke tarihinin gelmiş geçmiş ve de gelecek !! en kariyerli futbolcusunu.

1980’lerin büyük bölümünde, 200’e yakın maçta formasını giydiği Juve’de, zamanın futbol efsaneleri; Platini, Boniek, Paolo Rossi, Dino Zoff daha birçok ünlü futbolcuyla yan yana oynamıştı…

Defansif orta saha oyuncusu, Juventus ile bir Şampiyon Kulüpler Kupası, bir Kupa Galipleri Kupası, bir Uefa Süper Kupası, bir Kıtalararası Kupa kazanırken, 3 kez de Serie A şampiyonluğu gördü.

Ülke tarihinin en kariyerli futbolcusu, büyük olasılık bu ünvanı yüzyıllarca koruyacak gibi!..

……………………

Aubameyang – Gabon

Dwight York – Trinidad Tobago ile TOP5’i tamamamlıyoruz.

Listeyi yaparken, Dünya Kupası görmemiş ve “görme ihtimali imkansıza yakın” faal isimleri almaya çalıştık.

Haaland Norveç diyenler de olacaktır ama hem İskandinav ülkesi futbol olarak o kadar kötü değil, hem de yıldız santraforun önünde daha Dünya Kupası için uzun seneler var.

Son Haberler

İRLANDA LİGİNDE SON 3 HAFTA NEFES KESECEK

Son virajda 6 şampiyonluk adayı İrlanda Ligi’nde son üç haftaya girilirken tam 6 takım şampiyonluk hayalleri kuruyor. Bir başka ifade ile,...

Benzer Konular