https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

TEZAHÜRAT GİBİ TAKIM, GO AHEAD EAGLES

Okunması Gerekenler

Go Ahead Eagles.. Hollandanın doğusunda yer alan Devanter temsilcisi, ilginç ismiyle 1 kez duyanın hafızasına çıkmayacak şekilde kazınacaklardan (Türkçesi yürü be kartal).

120 senelik tarihleri var. 1902’de Be Quick ismiyle kuruluyorlar ama Hollanda Futbol Federasyonu isteğiyle (o isimde benzer başka bir kulüp daha var), Go Ahead olarak değiştiriyorlar.

Sonraları da şehrin ordusunun sembolü olan eagle yani kartal, takımın adına 1971’de ekleniyor ve tam bir tezahürat gibi kulüp ismi oluyor.

Renkleri sarı-kırmızı, onlarla özdeşleşmiş sloganları da “pride of the ijssel” (güneybatısında Amsterdam olan, polder’in kapattığı iç deniz)

İçlerinden çıkan; Paul Bosvelt, Denny de Zeuw gibi birçok milli futbolcu var ama en meşhurları, özellikle 45-50 yaş üstünün çok iyi hatırlayacağı sağ ayaklı muhteşem sol açık, kariyerinde Ajax, Arsenal, Barcelona gibi kulüplerde tam 12 senesi geçmiş Marc Overmars.

Ve ünlü futbolcu kariyerini, 2008-09 sezonunda, başladığı “bu” kulüpte bitiriyor.

Derbileri de Zwolle şehri takımı PEC Zwolle ile.. Birbirlerinden nefret ediyorlar. Onlar rakiplerine Zwolle’yi kırpıp “Olle”, rakipleri de onlara dalga geçmek için ‘Egels” kirpi diyor!

IJsselderby denen ezeli rekabette birbirlerine 30 km mesafede olan iki ezeli rakip komşu şehir, saha içi oldukça gergin, dışında maç öncesi-sonrası epey olaylar yaşanan maçlar yapıyorlar. Ülkenin çok net en ateşli 3 derbisinden biri..

Bu küçük gözüken kulübün tarihinde yine de tam 4 şampiyonluk var (1917-22-30) ama en sonuncusu 1933.

Hollanda Kupasında da en büyük başarıları 1964-65 sezonunda oynadıkları ve Feyenoord’a 1-0 kaybettikleri final.

ABC SPOR

@ABC_Spor

Son Haberler

VFB, VLF, TSG, FSV, SPVGG, BVB, MSV, RS, HSV, BSC ALMAN KULÜPLERİ

Bugünkü konumuz Alman kulüpleri ve tam isimleri. Hepimiz arkadaki şehir ya da takım isimleri biliriz ama ya başlarındaki kısaltmalar ? Mesela...

Benzer Konular