https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

3 İSPANYOL DEVİNİN LOGOLARI, REAL, ATLETICO VE BARCELONA

Okunması Gerekenler

** Barcelona.. Katalan devinin logosu pek çok kez değişse de esas şeklinden çok fazla bir şey kaybetmemiştir. Logonun alt kısmında yer alan dik bordo ve mavi çizgiler kulübün renklerini, üst kısımdaki haç ve sarı kırmızı dik çizgiler de Katalunya Özerk Bölgesi’nin bayrağını temsil eder.

Forma renkleri bildiğiniz üzere bordo-mavi. Kulüp armasında da bu renkleri görebiliyoruz.  Armanın tam ortasında da top da ilk futbol toplarını simgeliyor.

** Real Madrid.. Dünyanın en büyük spor kulübünün ilk logosu sadece içiçe geçmiş M F C (Madrid Club de Futbol) harflerinden oluşmaktaydı. 1908 yılıda bir daire şeklini alan logo yine bu üç harfi üzerinde taşıyordu. 1908’den bu yana logoda yaşanan en büyük değişim, tabii ki taç! “Krala Ait” anlamına gelen Real kelimesi, sadece Mor menekşeler (ülkemizdeki lakapları) değil, bu ön eki taşıyan tüm takımların logolarına taç ile yansır.

** Atletico Madrid..  arması iki bölümden oluşur. Kırmızı-Beyaz çizgiler kulübün renklerini simgeler, mavi üçgen çerçevedeki ağaca tırmanan ayı figürü ise kentin bayrağı ve simgesini temsil ediyor. Los Colchoneros lakaplı tarihi kulübün kırmızı beyaz renkleri de logoda gözüküyor.

ABC SPOR

@ABC_Spor

 

Son Haberler

VFB, VLF, TSG, FSV, SPVGG, BVB, MSV, RS, HSV, BSC ALMAN KULÜPLERİ

Bugünkü konumuz Alman kulüpleri ve tam isimleri. Hepimiz arkadaki şehir ya da takım isimleri biliriz ama ya başlarındaki kısaltmalar ? Mesela...

Benzer Konular