https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2016 MODEL LOS ANGELES LAKERS

Okunması Gerekenler

LosAngeles_Lakers_logoBu sezonun hayal kırıklığı yaratan takımlarının başında gelen LAKERS’in, fısıltı gazetelerine göre yaz sezonunda kesenin ağzını iyice açıp, çok iddalı bir kadro kuracağı söyleniyor.

Sezonu inanılmaz kötü bir grafikle 21-61’le bitiren Lakers’da, sezon genelinde sivrilen tek isim genç Jordan Clarkson olmuştu. Ve ellerindeki yüksek kontralı oyunculardan en az 1-2 tanesini boşaltmazlarsa işleri çok zor çünkü Salary Cap’da sadece 31M dolarlık bir açıkları var ve bu uçanı kaçanı almalarına yetmeyecek bir rakam!

NBA tarihinin en başarılı ve popüler kulüplerinin başında gelen Altuni- Morların, bu yaz kimleri alabileceği şimdiden merak konusu…

Dwight Howard ve Steve Nash hamlelerinde yaşanan büyük hüsran sonrası, özellikle 1 ve 5 numaralara nokta vuruşu takviye yapmaları şart!

Lakers dedikodu kazanında 10’larca oyuncunun ve hemen her mevkinin ismi geçiyor ama biz sizin için 6 tanesini kaleme aldık;

1.JIMMY BUTLER… Bu yıl ‘’MIP’’ (most improved player) yani ‘’En çok gelişme gösteren oyuncu’’ butlerödülünü alan genç yıldızın takım savunması için çok önemli bir isim olduğu aşikar. Lakers Butler’i alabilirse, sadece 2015/16 sezonu değil, en az önümüzdeki 4-5 sene için de tam anlamıyla nokta vuruşu bir hamle yapmış olur. Lakers’in ona senelik 15M dolardan uzun vadeli bir kontratla geleceği söyleniyor ama 25 yaşındaki oyuncunun peşinde bir diğer NBA devi, NY Knicks de var ve Bulls da elindeki en önemli kozlardan birini kaybetmek istemeyecektir.

2.LAMARCUS ALDRIDGE ya da KEVIN LOVE … İlk tercihleri LaMarcus gibi gözükse de, Portland’ın en önemli oyuncusunu bırakması tek kelimeyle intihar olur! Onu Blazers’dan çalmak çok zor ama Cavs’da LeBron ve Irving gölgesinde 3.plana düşen Love hamlesi ihtimal dahilinde…

NBA’in en iyi 4 numaralarından biri olan Love, oyuncu opsiyonlu serbest yani isterse Clevland’da kalacak, isterse gidecek. Senelik $16M dolara yakın bir konratı var ve bu kalitedeki bir isim için fazla bir rakam denemez.

3.RAJA RONDO… Dallas’da kalacağı ve anlaşmanın yapıldığı söylense de, fısıltı gazeteleri gerçek bir RONDOoyun kurucusu olmayan Lakers için Rondo’nun biçilmiş kaptan olduğu yönünde… Takımda Kobre varken, atan değil de, attıran bir pg hamlesi Los Angeles ekibi için çok daha mantıklı. Ayrıca yüksek savunma direnci de başka bir artı. Tabii ki Paul-Irvıng-Westbrook ya da Rose gibi oyun kurucular Rondo’dan kalite olarak en az 1 adım öndeler ama takım kimyasına ve Salary Cup ayarına da bakarsak, Rondo hamlesi hiç de mantıksız durmuyor.

4.MARC GASOL ya da DEANDRE JORDAN… Lakers’in muhakkak hamle yapması gereken bölgelerin başında center yani pivot mevkii geliyor. 5 gibi 5 almazlarsa, istedikleri kadroyu kurşunlar, yorganın bir tarafı hep açıkta, yani puzzle eksik kalacak! İlk istedikleri isim Gasol ve Lakers ahalisi, bu kulüpte senelerini geçirmiş abisi gibi, sıranın onda olduğu görüşüne hakim. Senelik 15M civarı kontratı var ve 20M teklif edileceği söyleniyor ama Memphis için onu bırakmak, takımın kalbini çöpe atmak demek!

Onun için aynı şehirde yaşayan ve sadece formasını değiştirip, aynı hayata devam edecek Jordan hamlesinin olma şansı daha fazla gibi…

DeAndre tabii ki Gasol’un yapabildiklerini yapamaz belki ama en azından takımın en büyük kanayan yaralarından ribaund, boyalı alan ve savunma direnci açısından en az 1 vites arttıracaktır.

oklahoma durantTabii ki SALARY CAP’dan dolayı, Arap Şeyhleri misali parayı bastırıp önüne geleni alamıyorlar ve bütçe ayarlamasını çok iyi yapmalarını gerektiği, çünkü asıl hedefin sonraki sezon serbest kalacak KEVIN DURANT olduğu hepimizin malumu…

Bundan dolayı da sadece transferde kesenin ağzını açmak değil, çok daha ucuza gelecek Draft’tan, direk ilk 5 için olmasa da, takımda en az 10-15 dakika süre alacak nokta vuruşu 1 hatta 2 oyuncu bulmaları şart!

Bakalım 31 finalle NBA’in birinci, 16 şampiyonlukla da 2.sırada bulunan efsane kulübü, seneye kendisini taraftarlarına affettirecek kadroyu kurabilecek ve daha da önemlisi takım kimyasını oturtup, senelerdir yanlarından geçmeyen ten uyumunu yakalayabilecekler mi?

ABCSPOR

mail : info@abcspor.com

twitter : @ABC_Spor

Son Haberler

AMATÖRCE

Yedigimiz iki gol de olacak iş değil. İlkinde ortada fol yok yumurta yok. Rakibin ne baskısı var ne pozisyonu....

Benzer Konular