https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2014-15 AVRUPA KUPALARINA DOĞRU

Okunması Gerekenler

ARIF SAHIN-22013-14 basketbol sezonunun bitmesiyle birlikte 2014-15 sezonunda Avrupa kupalarına katılacak olan takımlar da açıklandı. Sırasıyla bakalım…

EUROLEAGUE

          Yıllardır sezona büyük umutlarla başlayıp sezonu hayal kırıklıklarıyla bitiriyoruz Euroleague’de. Buna karşılık 2013’te Efes, 2014’te de Galatasaray turnuvada çeyrek finale kalmıştı. Gelecek sezon turnuvada Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital grup aşamasında mücadele edecekler. Takım sıralamaları da belirlendi, Anadolu Efes ikinci, Fenerbahçe Ülker üçüncü ve Galatasaray Liv Hospital dördüncü torbalarda yer alacaklar. Kadrolar netleşmeden konuşmak zor ama bütçelere bakılırsa geçen yıl olduğu gibi üç takımımızın da Top16’e kalması muhtemel duruyor.

                                                                                     EUROCUP

Eurocup’a geçtiğimiz sezon dört Türk takımı katılmıştı ve TED Ankara Kolejliler turnuvada çeyrek finale kalmayı başarmıştı. Bu sezon takım sayısı azaltıldı ve Türkiye de turnuvaya üç takımla katılacak. Turnuva formatına göre ilk tur yine Batı-Doğu şeklinde oynanacak. Doğu Konferansı’nda yer alan Türk takımlarından Banvit ikinci torbada, Pınar Karşıyaka ve Beşiktaş Integral Forex ise üçüncü torbada yer alıyor.

EUROCHALLENGE

Son yıllarda Türkiye’nin en başarılı olduğu Avrupa kupası olan Eurochallenge’da son üç yılda önce Beşiktaş şampiyon oldu, sonra Pınar Karşıyaka finalist oldu ve son olarak da Royal Halı Gaziantep üçüncü oldu. Bu yıl turnuvaya üç takımla katılıyoruz. Uşak Sportif, Tofaş ve Trabzonspor Medical Park turnuvada yer alacaklar. Özellikle ciddi bir bütçe oluşturan ve transferlerini erkenden yapan Trabzonspor’un turnuvada neler yapacağını merakla bekliyorum.

arif.sahin@abcspor.com

Son Haberler

AMATÖRCE

Yedigimiz iki gol de olacak iş değil. İlkinde ortada fol yok yumurta yok. Rakibin ne baskısı var ne pozisyonu....

Benzer Konular