Galatasaray maça bu sefer golle başladı. Yayıncı kuruluşun söylediğine göre süper ligin bu sezonki en erken golü Diagne’den geldi. Bu gol daha maçın başında Galatasaray’ı rahatlattı. Rakibini önde karşılayan bir defans hattı, top rakipteyken takım boyunun 30 metrelere kadar düşmesi, topu kaybeden oyuncunun hemen geri almak için mücadelesi, Arda’nın hem defansa hem ofansa bu kadar yardımcı olması, Marcao’nun çok iyi performansı, Belhanda’dan beklenmeyen üst düzey performans (15 dakikada hattrick) bunların hepsi bir araya gelince, rakip de daha 27. saniyede yediği golle gardını çabuk düşürünce, daha ilk yarıdan maç bitmiş oldu.
İlk yarıda sarı-kırmızılı ekipte yine etkisiz olan Emre Akbaba, Şener böylesine bir maçta bile etkisizse bence ceketlerini önlerine alıp bir düşünmeliler.
İkinci yarı ilk yarıya nazaran biraz daha sakin başladı. Maç ilk yarıda kopmuş olduğu için sarı kırmızılı takım daha sakin, daha ayağa oynayan, oyunu soğutan bir anlayışla, pas yaparak rakibi üstüne çekip uzun top ya da ara paslarla etkili olma arayışına girdi. Dakikalar 64’ü gösterdiğinde maça iyi başlayan ve ilk 11’de oynamaya başladığından beri çok beğendiğim, üstüne koya koya daha iyi olan Oğulcan’la skor 5-0 a geldi. Golden sonra Oğulcan yerini Babel’e, hattrick yapan Belhanda da yerini Kerem’e bıraktı ve 2 dakika sonra da Kerem kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda penaltı aldırdı Babel golü yaptı ve skor 6-0 a geldi.
Ozornwafor’un ayağına çok top gelmedi fakat fiziği yerinde bir oyuncu, ileriki zamanlarda süre alırsa ne olduğunu izleyebiliriz. Emre Taşdemir daha 90 dakika yetecek bir kondisyonu olmadığını gösterdi. Arda Turan da 70. dakikadan sonra keşke ben çıksam der gibiydi. Marcao bu takımın bu sene Donk’la bel kemiği olacağını hissettirdi. Kerem oyuna girdikten sonra hızını bir kaç pozisyonda konuşturdu. Bu çocuk inanılmaz deparlar atabiliyor bunu gördük. Babel hiçbir zaman sevmekten vazgeçemediğim bir oyuncu. Bu takımda maliyeti yüksek olmasa futbolu bırakana kadar kalsın isterdim.
Kalın sağlıcakla.
mail: cevat.dil@abcspor.com
twitter: @cevatdil