Arsenal City’yi iyi analiz etmiş. Özellikle merkezi kusuruz şekilde kapattılar ve City o bölgede 90 dakikada boyunca bir delik bulamadı bile! City’nin yarattığı 3-4 pozisyon var ise, bunların hepsi kanatlardan veya çizgiye yakın yerlerden geldi. Gunners sadece defansif anlamda değil, ofansif olarak da, başta 1 gol, 1 asist ile oynayan Cazorla, Giroud ve Sanchez olmak üzere, adeta taktiksel bir savaş verip, hem kendi bölgelerini kapatıp hem de seri şekilde hücuma çıktılar. Ramsey de defans ofans arası köprü görevinde oldukça başarılıydı.
2-0 biten maçta goller 24.dakikada penaltıdan İspanyol Cazorla ve 66’da Fransız forvet Giroud’dan geldi. Bu skor City deplasmanında Gunners’ın 2010’dan beri ilk galibiyeti! Özellikle deplasmanlarda oynanan büyük maçlarda hayal kırıklığı yaşatan Wenger ve talebeleri, 3 puan ve mükemmel bir moral motivasyon ile Londra’ya döndüler.
Dünkü sonuç birşeyi değiştirmez, Arsenal şampiyon olamaz ki zaten lider Chelsea ile 13 puan fark bulunuyor. Olur da bunu becerebilirlerse bu bence 21.yy’in en büyük futbol mucizelerinden olur ama bu galibiyet, hem moral motivasyon ve özgüven, hem de Şampiyonlar Ligi umutlarını tazelediği için onlar için 3 puandan çok daha fazlası anlamına geliyor diye düşünüyorum!