https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2020 DÜNYA ŞAMPİYONASI FİNALİ; DAMWON GAMING vs SUNING

Okunması Gerekenler

2020 Dünya Şampiyonası finalinde karşılaşacak iki takım dün itibariyle belli oldu! Finalde Kore ligi LCK şampiyonu DAMWON Gaming ile Çin ligi LPL‘den üçüncü takım olarak gelen Suning‘in mücadelesini izleyeceğiz!

İlk finalist DAMWON Gaming buraya gelirken grubunu lider bitirmeyi başardı. Grup aşamasında sadece bir tane mağlubiyet alan takım çeyrek finallerde kendi bölgesinden DRX ile karşılaştı. Tüm çeyrek finallerdeki en baskın oyunu sergileyen ekip rakibini 3-0 geçmeyi ve yarı finallerde G2 Esports ile karşılaştı. Yarı final serisinin birçok kişi tarafından yakın geçmesi bekleniyordu. Fakat DWG geçtiğimiz yıldan içerisinde kalan şampiyonluk ateşi ile G2‘yu da 3-1‘lik skorla rahat bir şekilde geçmeyi başardı. Finallere kadar mükemmel bir oyunla gelen ekip bu seriye kesinlikle favori olarak geliyor!

İkinci finalist Suning de buraya gelirken A Grubunu lider bitirdi. DWG kadar temiz olmasa da sonuç olarak gruptaki her rakibini en az bir kere yenerek gruptan çıkmayı başardılar. Onların hikayesi çeyrek finalden itibaren başladı. İlk olarak çeyrek finallerde 2020 LPL Yaz Mevsimi boyunca diş geçiremediği rakibi JD Gaming‘i baskın bir oyunla yenmeyi başardılar. Yarı finallerdeki rakibi Top Esports‘u da sezon boyunca bir kere bile yenemeyen ekip gelişimlerini bir kez daha göstererek bu seriyi de 3-1 kazanmayı başardı! Her ne kadar serinin favorisi DWG olsa da SN de asla küçümsenmemesi gereken bir ekip.

** 2020 Dünya Şampiyonası final serisinde dikkat edilmesi gerekenler

Bu iki takımın karşılaşmasında dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. İlki üst koridor eşleşmesi. Bu turnuva boyunca DWG üst koridoru Nuguri‘yi destekleyici şampiyonlarla da görmüş olsak da onun ne kadar iyi bir taşıyıcı üst koridor olduğunu unutmamak gerekiyor. Diğer tarafta SN üst koridordu Bin ise turnuva boyunca adeta parladı diyebiliriz. Takımının ihtiyacı olan üst koridor taşıyıcılarını üst düzey bir şekilde oynayabiliyor. Fakat Bin şimdiye kadar turnuvada tank veya destek şampiyon oynamadı. DWG bunu avantaja çevirmeyi deneyebilir!

Dikkat edilmesi gereken ikinci nokta ise ormancı eşleşmesi. Bir tarafta yıldızı yeni parlayan SofM, diğer tarafta taşıcı ormancılarla turnuva boyunca harikalar yaratan Canyon‘ı izleyeceğiz. Burada ise rol esnekliğini sağlayabilen taraf SofM gibi görünüyor.

Koridor bazında her eşleşmenin mükemmel 2020 Dünya Şampiyonası finali 31 Ekim Cumartesi saat 13:00‘da başlayacak.

Son Haberler

FUTBOLUN BİTTİĞİ GÜN

Olmaz olsun böyle lig. Olmaz olsun böyle galibiyet. Yeter artık Fenerbahçe'nin bu ülkede maruz kaldığı muamele. Lanet olsun Fenerbahçe'yi senelerdir ırkçılık derecesinde...

Benzer Konular