https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2018 NFL DRAFTI – 7 : AFC BATI GRUBU

Okunması Gerekenler

2018 NFL DRAFTI – 7 : AFC BATI GRUBU

2018 NFL Draftı sona erdi. Birçok beklenmedik sürprizler, takaslar ve seçimler yaşandı. Üstelik sadece ilk gün, yani ilk turda değil, yedi turda da bu heyecan fırtınası sürüp gitti. Bu yazı dizimizde, 8 grupta mücadele eden 32 NFL takımının, 256 seçimlik NFL draftında seçtikleri ve draftta seçilmedikten sonra anlaştıkları çaylak oyuncular ile ilgili geniş bir dosya oluşturuyoruz.
Yedinci yazımızda, -Chargers hariç- bir başka şampiyonlar grubu olan, California, Colorado ve Missouri’de yerleşik, California’nın iki takımdan biri olan Raiders’ın 2020 yılında Oakland’dan eğlence şehri Las Vegas’a taşınmasıyla Nevada’yı da temsil edecek olan AFC konferansının Batı grubunu inceliyor olacağız.

*** DENVER BRONCOS:
1. TUR, 05. SIRA, 005. DE, BRADLEY CHUBB, NC STATE
2. TUR, 08. SIRA, 040. WR, COURTLAND SUTTON, SMU
3. TUR, 07. SIRA, 071. RB, ROYCE FREEMAN, OREGON
3. TUR, 35. SIRA, 099. CB, ISAAC YIADOM, BOSTON COLLEGE
4. TUR, 06. SIRA, 106. LB, JOSEY JEWELL, IOWA
4. TUR, 13. SIRA, 113. WR, DAESEAN HAMILTON, PENN STATE
5. TUR, 19. SIRA, 156. TE, TROY FUMAGALLI, WISCONSIN
6. TUR, 09. SIRA, 183. OG, SAM JONES, ARIZONA STATE
6. TUR, 43. SIRA, 217. LB, KEISHAWN BIERRIA, WASHINGTON
7. TUR, 08. SIRA, 226. RB, DAVID WILLIAMS, ARKANSAS

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: RB, PHILLIP LINDSAY, COLORADO; WR, JOHN DIARSE, TCU; WR, JIMMY WILLIAMS, EAST CAROLINA; OT, LEON JOHNSON, TEMPLE; C, AUSTIN SCHLOTTMAN, TCU; DT, LOWELL LOTULELEI, UTAH; LB, JEFF HOLLAND, AUBURN; S, TREY MARSHALL, FLORIDA STATE

Denver Broncos akıllı takas ve seçim politikalarıyla bu draftta tam 10 seçim yapabildi. NFL çevrelerine bu yetmedi. Sıra her onlara geldiğinde en doğru seçimleri yaptılar; bu da aynı çevrelerin notlarını kırmalarını engelleyemedi. Eğer OG Quenton Nelson’ı alsalar ve hücum hatlarındaki gediği kapasalardı, herkes Broncos’a A+ vermeye çok meraklıydı. Elbette ki bu üstünkörü bir yaklaşım. Denver Broncos, Hücum hattını çeşitli varyasyonlarla güçlendirmeyi er ya da geç başarabilir. Ancak bir Broncos efsanesi, takımın başkan yardımcısı ve genel menajeri iki kez şampiyon GM John Elway emekli olan DE DeMarcus Ware’in yerine ve DE Von Miller’ın ters çaprazına, RB Saquon Barkley’den sonra ya da belki onunla beraber Draftın teorik olarak en iyi oyuncusu olan DE Bradley Chubb’ı gözü kapalı ve tereddüt etmeden seçti.
2. turda seçtikleri SMU WR Courtland Sutton ve 3. tur ilk haklarında seçtikleri Oregon RB Royce Freeman ilk tur için adı geçtiğimiz aylarda sıkça geçmiş isimlerdi. Sutton’ın SMU için top yakaladığı 1085 yard/12 touchdown’lık 2017 performansının yanına, Freeman’ın koştuğu 1475 yard/16 touchdown’lık performans eklenince GM Elway’in hücum için de çok yerinde seçimler yaptıkları ortaya çıkacaktır. 3. turun ikinci hakkında ise elastik, hızlı ve sert köşe bek Boston College CB Isaac Yiadom’ı seçtiler.
Draftın üçüncü ve son gününde, 4. turun ilk hakkında sadece 2017 yılında 136 tackle/4,5 sack’lik performansı ile ilk iki turda seçilmemesi bile çok garip olan Iowa LB Josey Jewell’i seçtiler. 4. turun ikinci hakkında kolejde geçirdiği 4 yılda bir istikrar abidesi olan, yine Jewell gibi ilk iki turda seçilse şaşırılmayacak Penn State WR DaeSean Hamilton’ı kadrolarına kattılar. 5. turda bir aralar ilk iki tur için adı geçen, Wisconsin TE Troy Fumagalli’yi seçtiler. 6. turdaki ilk seçim hakları ile daha üst sıralarda seçilmesi beklenen Arizona State OG Sam Jones’u, 6. tur ikinci hakları ile de kolej performansı düşüşte olsa da, geçmişte yaptıkları gelecek için teminat olabilecek Washington LB Keishawn Bierria’yı seçtiler. Son seçimi yaptıkları 7. turda ise, süre nedeniyle okul değiştiren eski South Carolina’lı, iki yönlü (pas ve koşu) koşucu Arkansas RB David Williams’ı alarak draftı tamamladılar.
Draftın kendisi için 53 kişilik kadroları için bir çok çaylak as takım oyuncusu bulma başarısı sağladıktan sonra GM John Elway gözünü draft edilmemiş oyunculara çevirdi. Bunlar arasında, artık öncelikli ihtiyaç duydukları hücum hattına Temple OT Leon Johnson ve TCU C Austin Schlottman ile imzaladılar. Denver Broncos takım kimliği olarak kurulduğundan bu yana sert bir savunma takımı olarak bilindiği için, burada da savunmalarını güçlendirmeye devam ettiler. TCU WR John Diarse, East Carolina WR Jimmy Williams, NFL süper yıldızı Buffalo Bills DT Star Lotulelei’in kardeşi Utah DT Lowell Lotulelei, Auburn LB Jeff Holland ve Florida State S Trey Marshall gibi radar altında kalarak Drafta seçilmeyi başaramamış yıldız kumaşında oyuncularla imzaladılar. Ama draft sonrası en büyük değeri Colorado RB Phillip Lindsay’de buldular. 2017 sezonunu okulunda 1731 yard/15 touchdown’lık performansı ile harika bir kolej kariyerini noktalayan Lindsay, büyük olasılıkla 173cm/86kg gibi göreli ortalama altı fiziği nedeniyle draft edilmedi. Lindsay şu anda Devontae Booker, Royce Freeman, David Williams ve De’Angelo Henderson ile beraber, takımdan ayrılan C.J. Anderson ve Juwan Thompson ikilisinin yerini dolduran muazzam kaliteli bir koşucu topluluğuna katılmış durumda.

Denver Broncos için bu draftta verdiğim not : 100/100, yani

*** OAKLAND RAIDERS:
1. TUR, 15. SIRA, 015. OT, KOLTON MILLER, UCLA
2. TUR, 25. SIRA, 057. DT, P.J. HALL, SAM HOUSTON STATE
3. TUR, 01. SIRA, 065. OT, BRANDON PARKER, NORTH CAROLINA A&T
3. TUR, 23. SIRA, 087. DE, ARDEN KEY, LSU
4. TUR, 10. SIRA, 110. CB, NICK NELSON, WISCONSIN
5. TUR, 03. SIRA, 140. DT, MAURICE HURST, MICHIGAN
5. TUR, 36. SIRA, 173. P, JOHNNY TOWNSEND, FLORIDA
6. TUR, 42. SIRA, 216. LB, AZEEM VICTOR, WASHINGTON
7. TUR, 10. SIRA, 228. WR, MARCELL ATEMAN, OKLAHOMA STATE

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: FB, NICK SHARGA, TEMPLE; WR, SAEED BLACKNALL, PENN STATE; TE, MARCUS BAUGH, OHIO STATE; OG, BRANDON HODGES, PITTSBURGH; OG, ALEX OFFICER, PITTSBURGH; LB, JASON CABINDA, PENN STATE; CB, JAMARCUS KING, SOUTH CAROLINA; S, KISHAWN MCCLAIN, NORTH TEXAS; S, NICK WASHINGTON, FLORIDA; K, EDDY PINEIRO, FLORIDA

NFL Draftı sırasında takımların seçimlerini yaptıkları ve bütün duvarları draftta seçebilecekleri oyuncuların sıralamalarıyla doldurulmuş kulüp binasındaki odalara “savaş odası” denmesi adettendir. Bu odada sadece tek bir kamera, tavandan ve köşeden, sesi kapalı şekilde canlı yayın yapar. Aslında tüm kararlar ve tüm kavgalar kameranın kör noktasında alınır ve verilir.
İşte Oakland Raiders’ın bu yıl savaş odasının başında GM Reggie McKenzie ile beraber, 10 yıllık televizyon yorumculuğundan sonra artık ekrana savaş odasında sesi kısılarak çıkan ve sahalara dönen Baş Antrenör HC Jon Gruden vardı. Gruden savunma hattında da, hücum hattında da (oyun anlamında) edepsiz ve agresif oyuncuları seven bir antrenör olarak yaptığı tercihlerle çok şaşırtmadı. 1. tur 10. sırayı Arizona Cardinals’e devrederken, Cardinals’in 15. sıradaki hakkıyla beraber birer adet 3. ve 5. tur seçimlerini de ellerine geçirdiler.
Raiders karar alıcıları olan McKenzie ve Gruden 1. tur 15. sırada UCLA OT Kolton Miller’ı seçerek, zayıf zannedilen ama oldukça tutarlı bir tercihte bulundular denebilir. Açık konuşmak gerekirse Kolton Miller’ı üzerinde çok çalışılması gereken bir proje oyuncu olarak değerlendiriyorum. Ancak 206cm/140kg’lık, omuzdan bileğe 86cm kol boyuna, bilekten orta parmak ucuna 27cm’lik el büyüklüğüne, l40 yardı 5 saniyenin altında koşacak bir hıza, 308cm’e sıçrayabilen bir atletizme ve UCLA’de her tür pis işi sorun etmeden yapan, antrenmanda disiplinli, sahada edepsiz ve müthiş atletik bir koca adamı seçmeyi gayet de iyi anlıyorum. Sırası ile ilgili de çok şikayet edemem. Hazır ve çok becerikli hücum hattı oyuncuları açısından çok kısır bir draft yaşandı. Ancak Miller tekniği konusunda halen çok çok iyi bir eğitime ihtiyaç duyuyor.
Draftın ikinci gününe gelindiğinde, 2. turda 60 tackle/6 sack/1 top çalma ile oynayan Sam Houston State DT P.J. Hall’un seçilmesiyle alt seviye kolej liglerini takip etmeyi seven Jon Gruden’ın agresif tonu bu draftta ortaya çıkmaya başladı. Hiç yalan söylemeyeceğim: Hall’dan draftın 2.turuna saatler kalana kadar haberim dahi yoktu. Maç kasetlerinin birkaçını izledim. Süratli bir koşucuya 45 yard boyunca eşlik ettiği bir video var ki, beni benden aldı. Bu genç adam 185cm, 140kg ve hızlı ayakları ile bana LA Rams DT Aaron Donald ile Green Bay Packers DT Mike Daniels’ın çok şık bir ortalaması izlenimi verdi. 3. tur ilk haklarında seçtikleri North Carolina A&T OT Brandon Parker ile McKenzie ve Gruden küçük okul istikrarlarını sürdürdüler. Bu kez herhangi bir sürpriz olmadı. Parker çok hızlı olmayan ancak ayakları yere çok sıkı basan ve güçlü bir hücum hattı oyuncusu. Ancak onun da Miller gibi tekniğini oldukça geliştirmeye ihtiyacı var. Draftın ikinci gününü, üçüncü turdaki ikinci haklarında 2017 yılında ve sadece 8 maçta 33 tackle/4 sack ile oynayan, 2016 yılında 56 tackle/12 sack ile oynamış olan problem çocuk LSU DE Arden Key’i seçerek tamamladılar. Çok süratli, güçlü, sert, sahada her tür pis işi yapabilen, yeteneği ve fiziği muazzam bir oyuncu olarak Key, aslında ilk 10’da seçilebilecek, NC State DE Bradley Chubb ile kıyaslanması gereken bir yetenek. Ancak polis ile başı sık sık derde giren ve bela mıknatısı olarak görülen Key’e hiçbir NFL takımı yaklaşamadı. Ta ki 87. sıraya kadar. Gruden’ın bir antrenör olarak en büyük yeteneklerinden biri sorunlu oyuncuların tüm tehlikeli enerjisini sahaya yöneltmeyi bilmesidir. Ve bir köşede savunma kaptanı DE Khalil Mack ile diğer köşede DE Mario Edwards Jr., yedeklerinde ve bazen özel tasarım oyunlarda da hemen yanlarında kafasını tamamen oyuna vakfetmiş DE Arden Key varken rakip hücum hatlarının düşünmesi gereken çok şey olacak demektir.
Draftın son gününe düşmesi ilginç olan ve 35 tackle/206 dönüş yard/1 touchdown ile oynayan Wisconsin CB Nick Nelson’ı seçerek 4. tura başladılar. 5. tur ilk haklarında ise 2017 yılında 61 tackle/5 sack ile oynayan, ancak Şubat’daki seçmelerde küçük bir spazm geçiren Michigan DT Maurice Hurst’ü seçtiler. Kalıcı bir durum olmadığı anlaşılan bu kalp sorunu olmasaydı, Hurst büyük olasılıkla ilk turda seçilecekti. 5. tur ikinci haklarında ise sözleşmesini yenilemedikleri ve en büyük rakip Denver Broncos’a kaptırdıkları yıldız degajcı Marquette King yerine Florida P Johnny Townsend ile imzaladılar. 6. turda çok dikkat çekmeyen bir durum yaşandı. Kendilerinden bir sıra sonra seçim yapacak olan Denver Broncos’dan hemen önce 2017 yılında 30 tackle/2 sack ile oynayan Washington LB Azeem Victor’ı seçtiler. Onların hemen ardından Denver Broncos, Victor’ın takım arkadaşı Washington LB Keishawn Bierria’yı seçtiler. Kanımca Bierria, Victor’dan daha doğru bir seçim olurdu. Ancak Gruden’ın kafasında bir oyun planı var. Onun oyun planlarında savunma hattının etrafındaki atletik, hızlı ve düşük kilolu merkez ve son savunmaların da yardımıyla, çizdiği sayısız alt oyun paketleri ve bunların büyük bölümünü oluşturan “blitz” adı verilen toplu saldırı felsefesi ile oyun kurucuya savunma hattından saldırmayı sevdiği bir gerçek. Yine de kolejde uslanmaz bir PAC-12 konferansı takipçisi olarak Bierria’yı seçerdim; Gruden oyunu Victor’dan yana kullandı. Son sırada da okulunda ikinci yakalayıcı pozisyonunda oynayan ve 2017 yılını 1156 yard/8 touchdown ile geçiren Oklahoma State WR Marcell Ateman’ı seçerek finali yaptılar. Pittsburgh Steelers Oklahoma State WR James Washington ile QB Mason Rudolph’u seçince Ateman’ı da seçeceklerini düşünmüştüm. Ancak Ateman 7. turda Raiders tarafından seçildi.
Draftta seçilmeyen oyuncular arasında yer alması normal olan Penn State WR Saeed Blacknall ile imzaladılar. Normal olmasının nedeni Penn State’in Saquon Barkley, DaeSean Hamilton, Mike Gesicki, Juwan Johnson ve DeAndre Thompkins’den oluşan muazzam koşucu, yakalayıcı ve köşe yakalayıcı grubunda Saeed Blacknall daha çok bir rol oyuncusu gibiydi. 191cm’lik bir yakalayıcı olarak yeteneklerini profesyonel düzeyde merak etmiyor değilim. Fiziksel kalitesi ve skora katkısıyla 4 yıl başarılı bir rol oyuncusu olan Ohio State TE Marcus Baugh ile imzalandı. Temple FB Nick Sharga, Pittsburgh OG Brandon Hodges ve Pittsburgh OG Alex Officer gibi sert ve edepsiz oyuncuların Gruden tarafından özel olarak elle seçilerek imzalandığını düşünüyorum. Gruden savunma için de “sertlik, sertlik, sertlik” demeyi drafttan sonra da sürdürdü. 88 tackle ve savunmayı yönetmesi ile gerçek bir takım lideri olan Penn State LB Jason Cabinda, 41 tackle/2 top çalma/1 sack ile oynayan 187cm’lik South Carolina CB JaMarcus King, dört yılda 336 tackle/7 top çalmaya imza atan North Texas S Kishawn McClain ile sakatlıklar nedeniyle devam ettiremediği olgunluk sezonunda olan ve sadece 5 maçta 29 tackle ile oynayan Florida S Nick Washington ile imzaladılar. Son olarak da istikrarsız olan serbest vuruşçu K Giorgio Tavecchio ile yarışması için draftta mutlaka seçileceği düşünülüp seçilmeyen Florida K Eddy Pineiro ile imzaladılar. Pineiro, 5. turda seçtikleri Florida P Johnny Townsend’in takım arkadaşı olduğu gibi, onun özel takımlarda “alan golü” ekibinden vuruşları birlikte yaptığı takım arkadaşı. Gruden’ın her seçimine aman aman bayılmamama rağmen çok tutarlı seçimler yaptığını düşünüyorum.

Oakland Raiders için bu draftta verdiğim not : 90/100, yani

LOS ANGELES CHARGERS:
1. TUR, 17. SIRA, 017. S, DERWIN JAMES, FLORIDA STATE
2. TUR, 16. SIRA, 048. LB, UCHENNA NWOSU, USC
3. TUR, 20. SIRA, 084. DT, JUSTIN JONES, NC STATE
4. TUR, 19. SIRA, 119. S, KYZIR WHITE, WEST VIRGINIA
5. TUR, 18. SIRA, 155. C, SCOTT QUESSENBERRY, UCLA
6. TUR, 17. SIRA, 191. WR, DYLAN CANTRELL, TEXAS TECH
7. TUR, 33. SIRA, 251. RB, JUSTIN JACKSON, NORTHWESTERN

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: QB, NIC SHIMONEK, TEXAS TECH; RB, DETREZ NEWSOME, WESTERN CAROLINA; FB, ANTHONY MANZO-LEWIS, ALBANY; WR, J.J. JONES, WEST GEORGIA; WR, KENT SHELBY, MCNEESE STATE; TE, COLE HUNT, TCU; TE, BEN JOHNSON, KANSAS; OT, ZACH CRABTREE, OKLAHOMA STATE; OT, CHRIS DURANT, WILLIAM AND MARY; OG, ZACH GOLDITCH, COLORADO STATE; OG, TRENT SCOTT, GRAMBLING STATE; DE, ALBERT HAVILI, EASTERN WASHINGTON; DE, TEVIN LAWSON, NICHOLLS STATE; DT, BIJHON JACKSON, ARKANSAS; DT, STEVEN RICHARDSON, MINNESOTA; LB, D’JUAN HINES, HOUSTON; CB, TONY BROWN, ALABAMA; CB, B.J. CLAY, GEORGIA STATE; CB, MARCUS EDMOND, CLEMSON; CB, BRANDON FACYSON, VIRGINIA TECH; P, SHANE TRIPUCKA, TEXAS A&M

NFL Draftında sürekli yerinden kıpırdamadan bekleyerek 7 oldukça iyi oyuncu seçeceksin ve hiç takasa girmeyeceksin. Los Angeles Chargers durağan ama kaliteli bir draft, sakin ama başarılı bir “draft edilmemiş serbest oyuncu imzalama” dönemi geçirdi. İlk beş yeteneğinde olmasına rağmen, önceki takımların türlü vesveseleri ile tahtada kalan ve kalanların içinde en iyi oyuncu olduğu şüphe götürmeyen Florida State S Derwin James’i 1. tur 17. sırada seçerek drafta başladılar.
Draftın ikinci gününe, 2. tur 16. sırada sack makinesi haline gelen ve 75 tackle/9,5 sack ile sezonu kapayan USC LB Uchenna Nwosu’yu seçerek başladılar. Tıpkı James’i değerinin çok altında seçebildikleri gibi, geç ilk tur ve erken ikinci turda seçilmesi beklenen Nwosu’yu da fırsat seçimi olarak kadrolarına kattılar. 3. tur 20. sıradaki yerlerinden de seçilmesi beklendiği sıralarda 33 tackle/2,5 sack ile 2017 sezonunu kapayan, dev NC State DT Justin Jones’u seçtiler.
Draftın üçüncü ve son günündeki ilk hakları olan 4. turda seçtikleri 188cm’lik devasa son savunma West Virginia S Kyzir White 94 tackle, 1 sack ve 3 top çalmalık müthiş bir sezondan geliyor. 5. turda seçtikleri UCLA C Scott Quessenberry ise ezeli rakiplerince seçilen Oakland Raiders LT Kolton Miller ile beraber Arizona Cardinals QB Josh Rosen’ı yıllarca başarıyla korudular. 6. turda ise draft edilmeyen oyuncu olarak kadrolarına kattıkları Texas Tech QB Nick Shimonek’in okulda favori hedeflerinden biri olan ve 2017 yılını 819 yard/8 touchdown ile kapayan 190cm/100kg’lik dev Texas Tech WR Dylan Cantrell’i kadrolarına kattılar. Son ve 7. turda ise 2017 yılını harikulade bir performans ve 1587 yard/11 touchdown ile kapatan Northwestern RB Justin Jackson’ı seçerek draftı tamamladılar.
Draft edilmemiş oyuncular arasında imzaladıkları Texas Tech QB Nic Shimonek, eğer kolejde Kansas City Chiefs QB Patrick Mahomes’un arkasında yıllarca beklemese ve sadece tek sezonluk bir kolej kariyeri olmasa, draftta ilk turlarda seçilmesi beklenen çok yetenekli bir oyun kurucu olabilirdi. Hatta ben biraz daha ileri giderek, Shimonek’in NFL efsanesi Philip Rivers’ın emekliliğinden sonra görevini devralabilecek temel kaliteye sahip olduğunu düşünenlerdenim. Alt lig oyuncularından Western Carolina RB Detrez Newsome 2017 yılında FCS liginde 1100 yard/9 touchdown’lık performansı ile göz doldurmuştu. Kansas TE Ben Johnson koşu üstüne kurulu Kansans hücumunda dahi 363 yard ile top yakalamada ikinci sıradaydı. TCU TE Cole Hunt ise okulunda potansiyeli olan, ancak kendisine hücum gücü anlamında çok sıra gelmeyen ve 200cm’lik boyu ile belki de pozisyonel değişime de uygun, mesela biraz kilo kazanırsa, hücum ya da savunma hattının köşeleri için (OT ya da DE) yönlendirilebilecek atletik bir oyuncu. Oklahoma State OT Zach Crabtree, William & Mary OT Chris Durant, Colorado State OG Zach Golditch ve Grambling State OG Trent Scott’dan en az ikisinin 53+10 kişilik final kadroda olabileceğini düşünüyorum. 11 maçta 51 tackle/7 sack’lik bir performans gösteren Eastern Washington DE Albert Havili, hibrit merkez savunma olarak oynayan savunma kaptanı 110 tackle/1 top çalmalık performans sahibi Houston LB D’Juan Hines, Alabama’da büyük isimli yıldızların gölgesinde kalan rol oyuncusu Alabama CB Tony Brown, kariyeri sakatlıklar nedeniyle rast gitmeyen Clemson CB Marcus Edmond ve okulunda Terrell ve Tremaine Edmonds kardeşlerin gölgesinde kalan Virginia Tech CB Brandon Facyson Chargers’ın en çok sıkıntı duyduğu savunma bekleri bölgesinde ileride ihtiyaç duyduğu atılıma katkı verebilecek aday oyuncular olarak geniş kadroya katıldılar. Degajcıları P Drew Kaser ile rekabet etmesi için de Texas A&M P Shane Tripucka ile sözleşme imzaladılar. Los Angeles Chargers çok muazzam işler yapmadı; ama sabırla yerinde bekleyerek kesinlikle başarılı işler yaptı.

Los Angeles Chargers için bu draftta verdiğim not : 90/100, yani

*** KANSAS CITY CHIEFS:
2. TUR, 14. SIRA, 046. DE, BREELAND SPEAKS, OLE MISS
3. TUR, 11. SIRA, 075. DT, DERRICK NNADI, FLORIDA STATE
3. TUR, 36. SIRA, 100. LB, DORIAN O’DANIEL, CLEMSON
4. TUR, 24. SIRA, 124. S, ARMANI WATTS, TEXAS A&M
6. TUR, 22. SIRA, 196. CB, TREMON SMITH, CENTRAL ARKANSAS
6. TUR, 24. SIRA, 198. DT, KAHLIL MCKENZIE, TENNESSEE

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: QB, CHASE LITTON, MARSHALL; RB, DARREL WILLIAMS, LSU; FB, J.D. MOORE, LSU; WR, ELIJAH MARKS, NORTHERN ARIZONA; WR, BYRON PRINGLE, KANSAS STATE; TE, BLAKE MACK, ARKANSAS STATE; OT, DEVONDRE SEYMOUR, SOUTHERN ILLINOIS; OG, RYAN HUNTER, BOWLING GREEN; C, JIMMY MURRAY, HOLY CROSS; DE, DANTE SAWYER, SOUTH CAROLINA; DT, DEE LINER, ARKANSAS STATE; LB, BEN NIEMANN, IOWA; CB, BYRON FIELDS, DUKE; CB, D’MONTRE WADE, MURRAY STATE

Geçtiğimiz yıl bu sezon as oyun kurucu olarak başlayacak olan Patrick Mahomes’u 10. sırada seçmek için bu yılki haklarını Buffalo Bills’e veren Kansas Ciy Chiefs’in ilk turda herhangi bir seçim hakkı kalmadığı gibi, draftın genelinde de toplam 6 seçim şansları vardı. Savunması gittikçe zayıflayan ve yaşlanan Chiefs’in önceliğinin savunma olacağı ortadaydı. Ancak sahip oldukları tüm draft haklarını savunmaya kullanmaları da beklenmiyordu.
Draftın ikinci gününde, takas ile yükseldikleri ilk seçim haklarıyla, 67 tackle/7 sack ile sezona damga vuran iri, sert ve hızlı köşe savunma hattı oyuncusu Ole Miss DE Breeland Speaks’i kadrolarına kattılar. Speaks’in kalitesi çok iyi, ancak yerlerinde bekleyerek de onu kadrolarına katabilirlerdi. 3. tur ilk haklarında 53 tackle/3,5 sack ile oynayan, ancak 4. turda da alabilecekleri Florida State DT Derrick Nnadi’yi seçtiler. 3. turun en sonunda, ikinci haklarında ise, NFL için fiziği yetersiz olarak notlanan, çok alt turlarda da seçebilecekleri, ama yine de 2017 yılını 88 tackle/5 sack/2 top çalma/2 touchdown ile takımının savunmasını yönetmiş gerçek bir lider olan Clemson LB Dorian O’Daniel’i seçtiler.
Draftın üçüncü gününe 4. turda seçtikleri Texas A&M S Armani Watts’ı seçerek başladılar. Watts ilk tur sonunda, ikinci turda ya da üçüncü turda seçilse kimse şaşırmazdı. 2017 yılında 87 tackle/6 top çalma ile oynayan Watts gerçek bir takım lideri ve dördüncü tur sonlarında onu hala seçebilmek büyük şanstı. 5. ve 7. turda hakkı olmayan Chiefs, 6. turda iki seçim hakkıyla draftı tamamladılar. 6. tur ilk seçimlerinde 41 tackle/5 top çalma ile seçtikleri Central Arkansas CB Tremon Smith’i kadrolarına kattılar. 6. turda ikinci seçimlerinde ise 35 tackle/2 sack ile oynayan 191cm/145kg’lik Tennessee DT Kahlil McKenzie’yi seçerek draft defterini bu yıllık kapattılar.
Draftı tamamladıktan sonra da, 3127 yard/26 touchdown ile oynayan Marshall QB Chase Litton’ı kadrolarına ekleyerek serbest oyuncu dönemine başladılar. 1172 yard/9 touchdown ile oynayan LSU RB Darrel Williams’ın draftta seçilmedi, ama Chiefs bu değeri drafttan sonra hemen kadrosuna ekledi. Blok özellikli tam bek LSU FB J.D. Moore ve 2017’de 639 yard/7 touchdown ile oynayan Arkansas State TE Blake Mack ile imzaladılar. 1170 yard/6 touchdown ile oynayan Northern Arizona WR Elijah Marks ve 473 yard/1 touchdown’ı dönüş olmak üzere 1212 yard/7 touchdown ile oynayan Kansas State WR Byron Pringle ile anlaştılar. Hücum hattı için Southern Illinois OT Devondre Seymour, Bowling Green OG Ryan Hunter ve Holy Cross C Jimmy Murray’i kadrolarına eklediler. 2017’de 79 tackle/1 sack/3 top çalma ile oynayan Iowa LB Ben Niemann, 39 tackle/3 top çalma/2 def. TD ile oynayan Duke CB Byron Fields, 33 tackle/6 top çalma ile oynayan Murray State CB D’Montre Wade, 30 tackle/3 sack ile oynayan South Carolina DE Dante Sawyer ve 24 tackle ile oynayan Arkansas State DT Dee Liner ile imzaladılar. Kansas City Chiefs az sayıdaki draft hakkı ve draft sonrasında başta savunmalarını, drafttan sonra da hücumlarını vasatın üstünde takviye ettiler. Ancak yine de draftta yaptıkları takaslar, ödedikleri bedeller, oyuncuları ederinden çok yüksekte notlamaları, draft hakları oldukça sınırlı olan Chiefs’in çok büyük eksileriydi.

Kansas City Chiefs için bu draftta verdiğim not : 75/100, yani

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

mail: murat.guler@abcspor.com

twitter: @kirjalian

Son Haberler

FENERBAHÇE GİBİ

Önce kızlarımızı kutlamak istiyorum. 2 sene üstüste Euroleague şampiyonluğunu kazanan kadın basketçilerimize ve böylesine yetenekli ve karakterli oyunculardan oluşan...

Benzer Konular